Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      psychiatra

psychiatra

(5 wyników)
    • moja znajoma twierdzi, że osoby chore na Hashi mają obniżony poziom serotoniny - z tym akurat jest gotowa się zgodzić - ale też, że należy go podnieść farmakologicznie. wybiera się do psychiatry, który ma jej dać jakieś tabletki, które zwiększą wyrzut serotoniny (nie są to podobno psychotropy). nasza wspólna znajoma jest na takiej kuracji i czuje się lepiej, otoczenie zauważyło, że "podniósł" się jej nastrój (osobiście nie miałam jeszcze okazji się z nią zobaczyć) co o tym sądzicie?
    • witajcie, jestem po wizycie u endokrynologa i powiem szczerze zwątpiłam już:( pani doktor powiedziała, że wynik TSH 11,27 nie jest zły, trzeba tylko wyrównać. Co do usg tarczycy odniosła się tyle, no zmniejszona faktycznie, ale można z tym żyć. Na moje, że strasznie nerwowa jestem stwierdziła, że na nerwy to leczy psychiatra i tam trzeba się udać a nie zwalać wszystko na tarczycę. A sucha skór, łamliwe paznokcie, wypadanie włosów - "no teraz to prawie każdy tak ma". Nieregularne miesiącz...
    • Piszecie, że nie warto iść do psychiatry dopóki się nie unormuje tarczyca. No zgadza się wiem, że depresja jest skutkiem kłopotów z tyroksyną. Ale przecież jakoś trzeba funkcjonować. A skoro od września się leczę i na razie poziom TSH / t4 daleki od ideału, to ile można czekać? A może ktoś się leczył na depresję? Nie powiem, wściekle się boję i wstydzę tej wizyty u psychiatry, leków psychotropowych, zaraz się człowiek czuje jakiś nie-tego... Jakie leki antydepresyjne brałyście? Jakie...
    • Ponieważ leczę się od kilku tygodni zaledwie, i to małą dawką Euthyroxu, kontrola u endo dopiero 17 lutego, a czuję się fatalnie - wszelkie objawy niedoczynności oraz Hashi - wybrałam się wczoraj do rodzinnej z prośbą o trochę zwolnienia - wiem, że hormony tarczycy wchłaniają się słabiej zimą i w warunkach stresu, a moja praca jest jednym wielkim stresem. Zwolnienia oczywiście nie dostałam, bo przecież moje wyniki nie są takie złe. Na wzmiankę, że należy chyba leczyć objawy, a nie wynik...
    • Witam!Czy endo przepisuje Wam jakieś leki na depresję która towarzyszy hashimoto czy muszę osobno leczyć się u psychiatry??? Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się