Forum Nauka i edukacja Studia Studia
ZMIEŃ
      psychoterapia

psychoterapia

(5 wyników)
    • hej mam pytanie, mianowicie studiuje teraz psychologię,ale myślę o tym by potem kształcić się na psychoterapeutkę. Może wiecie jaką szkołę powinnam skończyć, czy istnieją jakieś studia podyplomowe w tym zakresie, które dają uprawnienia psychoterapeuty?
    • Witam, moja pytania dotyczy wlasnie kierunkow studiow wymienionych przeze mnie w temacie czyli psychologii lub psychoterapii. Obecnie studiuje kierunek pokrewny, ale chciałabym po skonczeniu udac sie na studia ezupelniajace magisterkie wlasnie z psychologii lub psychoterapii. Interesuje mnie przede wszytskim pomoc, psychologiczna i prowadzenie terapii dla osob majacych problemy z alkoholem, jedzeniem. Pozdrawiam serdecznie, Aska
    • Jak uważacie czy to dobry wybór? Ukończyłam licencjata na ekonomii, ale mogę przenieść się na mgr na UŚ i tam ukończyć socjologię i w trakcie studiować psychoterapię..
    • Witam,orientuje sie ktos czy doktorat z psychologii uprawnia do zalozenia swojego prywatnego gabinetu psychologicznego ??? WIem ze ponoc tylko mgr daje uprawnienia do wykonywania zawodu psychologa ale czy do prywatnej praktyki tzn. do rozmowy romowy z ludzmi ($$) potrzeba jakies uprawnienia???
    • Mam pytanie do studentów psychologii: Czy to prawda,że aby zotać psychoterapeuta trzeba skończyć specjalistyczny kurs? Jeśli tak,ile on trwa? Czy można go robić np. od 4 roku? Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się