Forum eDziecko Ciąża i poród Niepłodność
ZMIEŃ
      psychoterapia

psychoterapia

(5 wyników)
    • Uważam,że problem,jakim jest niepłodność tak powinien być leczony. Nie chcę nikogo pouczać,przekonywać ale dziweie się,że ten temat nie był w ogóle brany pod uwagę.
    • osobiście zastanawiam się nad psychoterapią. Zawsze byłam bardzo sceptycznie nastawiona do tego typu praktyk, ale w sytuacji kiedy wszystkie badania wychodzą pomyślnie dla mnie a mąż ma wyniki nienajgorsze (trochę oniżej normy) i lekarze mówią że wszystko powinno być dobrze -a my nie możemy się doczekać dzidzi... co o tym myślicie? podobno wszystko zaczyna się w mózgu
    • Witam!Pisze na tym forum po raz pierwszy i mam do was pytanie.Czy starając się o dzieciaczka uwzględniałyście w swoich straniach problemy natury emocjonalnej i korzystałyście z pomocy psychoterapeuty?Chodzi mi szczególnie o taką sytuacje,kiedy w zasadzie lekarze nie widzą przyczyny dlaczego jest kłopot z zajściem lub utrzymaniem ciąży ale właśnie tak się dzieje - jakby wbrew diagnozom medycznym.Pytam dlatego,ze jestem z zawodu psychoterapeutką i ostatnio zastanawiam sie nad opraco...
    • W marcowym numerze "Pani" jest zaproszenie na organizowane przez ośrodek psychodrabina i Panią grupy wsparcia ( z terapeutą) dla par walczących o dzieciaczka ze zdiagnozowaną niepłodnością i bezpłodnością , spotkania są organizowane w kilkunastu miastach Polski i mają pomóc w radzeniu sobie z deprechą i przygnębieniem. Więcej nie wiem , ale spróbuje podzwonić i popytac głownie o to czy to bardziej warsztaty, czy bardziej terapia czy grupa wsparcia bo z ogłoszenia nie wynika. Czy ...
    • wyborcza.pl/1,88975,6328005,In_vitro__Nazywam_sie_Nieplodnosc.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się