Forum Zdrowie Psychologia Anoreksja i bulimia
ZMIEŃ
      psychoterapia

psychoterapia

(8 wyników)
    • szukam miejsca, ktore prowadzi w krakowie sensowna psychoterapie na nfz najwiekszy problem w tym, że chodzi mi o indywidualna, a nie grupowa znacie moze jakies?
    • Czy ktoś korzystał z pomocy Centrum Psychoterapii na Studenckiej w Krakowie? Trochę kosztuje. Zapisano mnie do dr Krzysztofa Szwajcy. czy ktoś coś moze powiedzieć o tym miejscu? Warto?
    • Tak się właśnie zastanawiam...Jak długo powinna trwać psychoterapia aby była skuteczna i jak często należy spotykać się z psychologiem?Czy wizyta jeden raz w miesiącu wystarczy?I co zrobić jeżeli nie ma możliwości spotykania się z psychologiem częściej niż raz w miesiącu?Pytam-bo chodzę do psychologa już trzeci rok.Poza tym przyjmuje leki:przeciwdepresyjny i neuroleptyk.Nie powiem żeby nie było żadnych efektów tej psychoterapii.Muszę przyznać,że wiele w moim życiu zmieniło się na ...
    • Chodzi o 11-letnią dziewczynkę z BMI=16 z utrudnionym kontaktem ze względu na niedosłuch. Jeżeli nie - czy możecie Państwo polecić odpowiednią firmę lub placówkę służby zdrowia?
    • witajcie dziewczyny! mam za soba dwa lata koszmaru- na przemian anoreksja i bulimia. od czterdziestu kilku kilo, do szescdziesieciu kilku. od braku sily by wstac z lozka, do stanow strasznej goraczki, pocenia sie, nadpobudliwosci z przezarcia. od wakacji wymiotowalam non stop. az do utraty tchu, az do krwi. a potem dostalam takiego zapalenia slinianek i podraznienia gardla, ze nie moglam mowic. lezalam tylko w lozku, bez sily by wstac. bulimia kosztowala mnie prawie 15 kilo, wiec...
    • DOLNOŚLĄSKIE CENTRUM PSYCHOTERAPII zaprasza osoby z zaburzeniami jedzenia na terapię grupową zaburzeń odżywiania. Wśród zaburzeń odżywiania się wymienia się m.in.: jadłowstręt psychiczny ([b]anoreksję[/b]), żarłoczność psychiczną ([b]bulimię[/b]), czy [b]kompulsywne objadanie się[/b]. Problemy emocjonalne osób z zaburzeniami odżywiania dotyczą zazwyczaj trudności w zakresie separacji/ indywiduacji od rodziców, ustalania granic, budowania autonomii, deficytów emocjonalnych, braku samoakcepta...
    • Witam! To mój pierwszy wpis na tym forum.mój problem to najpierw noreksja, a potem bulimia, która trwa juz ponad 2 i pół roku. W tym roku zaczęłam chodzić do psychiatry, zobaczymy, jakie będą efekty.Bulimia trwa już na tyle długo, że fizycznie czuje się coraz gorzej, jestem zmęczona, bóle w klatce piersiowej, kołatanie serca, zaburzenia elektrolitów, okresu, zniszczone zęby. Parę razy czytałam, że leczycie konsekwencje bulimiii,ale od jakiego lekarza zaczęłyście?Psychiatra na to...
    • chorowalam na bulimie przez 5 lat.... TAK MOGE POWIEDZIEC ZE CHOROWALAM bo juz jej nie ma,od ponad dwoch miesiecy nie wymiotuje nie mysle o jedzeniu po prostu jem, po prostu zyje. 4 misiace temu wyjechalam za granica przez pierwsze dwa miesiace borykalam sie z ciaglym stresem, i wymiotowalam teraz nie wiem jak to sie stalo nie moge powiedziec ze nie mam stresowych sytuacji ale nie wymiotuje. slucham siebie nie pamietam juz ze mialam bulimie, nie pamietam moich zachowan....to cudow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się