Forum Zdrowie Psychologia Borderline - BPD
ZMIEŃ
      psychoterapia

psychoterapia

(10 wyników)
    • Chodzicie na psychoterapię? Jak długo, ile razy w tygodniu, w jakim nurcie? Ja na obecną terapię chodzę trochę ponad miesiąc. Analityczna, 1x/tyg (na razie, będzie częściej). Wcześniej skończyłam jedną terapię (2,5 miesiąca) i przerwałam po 4,5 miesiąca psychodynamiczną.
    • Dzis po raz kolejny poszlam na psychoterapie do mojej pani terapeutki.Po ponad godzinnej rozmowie z ktorej kolejny raz nic nie wynioslam,(bo tylko uzmyslawiala mi rzeczy,ktore ja juz dawno sobie uzmyslowilam)spytalam czy jest mozliwosc rozleglejszej tarapii,na co ona odpowiedziala:"Dla osob takich jak pani terapi codziennej niema".Po czym poprawila sie po zobaczeniu mojej miny i stwierdzila,ze dla osob z moim zaburzeniem terapii niema.Z czego zauwazylam to jestem w kropce,w Toruniu niem...
    • Czuję, że niezbędna jest mi psychoterapia. Obecnie jestem pod opieką psychiatry ale wiadomo, że takie wizyty ograniczają się raczej tylko do kilku kontrolnych pytań i wydania leków. Potrzebuję namiarów na dobrego specjalistę. Nie mam już siły szukać na własną rękę metodą prób i błędów. Może to coś we mnie nie pozwala mi kontynuować rozpoczętego leczenia a może po prostu mam pecha i trafiam na nieodpowiednich lekarzy. Tak czy inaczej bardzo was proszę o jakieś informacje. Pasują mi okoli...
    • Witam, Piszę, bo chyba tylko tutaj uzyskam pomoc. Otóż mam wszystkie objawy chwiejności emocjonalnej borderline. Sądzę, że ta choroba jest spowodowana moimi złymi relacjami w rodzinie. Obecnie z nimi nie mieszkam. Wyprowadziłem się bo miałem dość. Nie stać mnie na prywatną psychoterapię. Szukam pomocy, gdyż poznałem bardzo ważną osobę na której mi zależy, a moje wybuchy złości, brak normalnej oceny sytuacji, jak i niestabilny obraz samego siebie doprowadza do niszczenia. Moja dziewczy...
    • medytacji/jodze? ktoś z Was próbował? jako metody wyciszenia się, skupienia? jakie wrażenia? zastanawiam się czy nie spróbować. ale zwrócenie się w swoją stronę, skupienie na swoich myślach i swoim ciele, mnie przeraża. na co dzień robię wiele, by od siebie uciec.. z chaosu w chaos.. i tak rozważam, czy to nie byłby dobry pomysł. tylko nie wiem czy na tę chwilę potrafiłabym odpowiednio tego użyć, by nie zrobić sobie krzywdy..
    • Witam, szukam odpowiedzi i pomocy, gdyż przytłacza mnie pewien problem. Czytałem bardzo dużo o BPD kiedy zaczęły się u mnie huśtawki nastrojów i zaczęły mnie nękać koszmary. Nie były one jednak normalne. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie miałem. To zaczęło się wtedy kiedy znalazłem sobie dziewczynę. Studiuję w Krk a ona w Rzeszowie i jesteśmy daleko od siebie. Od tego czasu co kilka dni w nocy mam koszmary, które nie wydają mi się snami. Otwieram oczy i kiedy je zamykam znów widzę dan...
    • takie cos w necie znalazlem, broniac sie przed szpitalem i lekami. www.rebirthing.pl/ co o tym sadzicie? poza tym kiepsko, kiedy w koncu wstane z lozka bez mysli samobojczych?
    • Mam 25 lat. Za sobą życie jak przystało na człowieka z bpd. Koszmarne dzieciństwo, depresje, poważną próbę samobójczą, ciągłe próby ucieczki w alkohol, miłość, swój świat. Kilka lat terapii za mną już, a ja ciągle odczuwam pustkę... Na chwilę obecną czuję znów ogromny niepokój i chęć ucieczki, a wszystko gdy zaczeło się układać. Za niedługo skończę dobre studia i może mam szansę na interesującą mnie pracę. Los mi dał drugą szansę bo spotkałam mężczyznę który kocha mnie i akceptuje mnie taką j...
    • Witam ja raczej depresyjna i w stronę ChADu jestem, ale mam nadzieje ze mnie stąd nie wyrzucicie....Aktualnie depresja mnie dopadła i bycie za szybą, w dół dół główką o stół niestety... :(
    • o bpd dowiedziałem się niedawno, niejako przypadkiem przy okazji rozmowy z "internetową przyjaciółką" o problemach osobistych. od wielu lat borykam się ze sobą, przez 9 miesięcy korzystałem z porad terapeuty, wcześniej kilkukrotnie byłem gościem w poradniach zdrowia psychicznego w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtujące mnie pytania (zazwyczaj pojawiające się wraz z powstałymi równolegle kłopotami na uczelni, w pracy czy w "życiu osobistym"). w sumie "diagnozy" były różne: lekki zespół dep...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się