Forum Regionalne Śląskie Zabrze
ZMIEŃ
      rejon

rejon

(8 wyników)
    • Witam. Oferuje pracę jako kurier na rejonie Gliwice-Sośnica. Wymagania: Własny samochód Zarejestrowana działalność gospodarcza Stawka 2 zł za doręczoną paczkę, od 40 - 50 paczek na dzień. Kontakt 607-231-061
    • Czy ktoś wie kiedy zapisuje się dziecko do pierwszej klasy? i czy jest jakiś podział (rejonizacja), że np. dziecko z ulicy 3-go Maja/Roosevelta bez problemu może się dostać do pierwszej klasy w SP 36 ?? Pozdrawiam
    • Startujący z listy PO w Zabrzu radny Krystian Romanowski zataił, że dwa lata temu został skazany za nakłanianie górników do składania fałszywych zeznań i poświadczenie nieprawdy w dokumentach po katastrofie w kopalni Bielszowice. - W tej sytuacji będzie musiał zwrócić ponad 70 tys. zł diet, które bezprawnie wypłacono mu w czasie tej kadencji - zapowiada magistrat. Zgodnie z ordynacja o mandat radnego nie mogą się ubiegać osoby skazane za przestępstwa umyślne ścigane przez prokuraturę. Decy...
    • Ulica Pod Borem w Rokitnicy po południowej stronie drogi w zaroslach znajdziecie betonową płytę zakrywającą dawny szyb południowy kop Miechowice. Szyb ten zbudowano w 1911 roku a zlikwidowano w 1930. Potem w 1944 tajemnicza firma wojskowa, podobno górnicy z Westfalii, rozpoczęła renowację tego szybu, co ciekawe nie prowadzono w jego rejonie juz żadnej eksploatacji, wegiel wybrano dawniej, więc z punktu widzenia kopalni była to robota bez sensu. Jak pisze B wieliński w 1945 roku Han...
    • czy wie ktoś może jak długo jeszcze będzie zamknięty zjazd na autostradę na Paderewskiego???
    • piszę po to aby ostrzec chętnych podjęcia współpracy z firmą oknopoland z zabrza na ul wajdy - ludzie szkoda waszego czasu a przede wszystkim ta s**a pożal się boże szefowa niejaka katarzyna szuka frajerów żeby jej za darmo roznosili reklamę, tam jest taka rotacja pracowników ( ulotkowiczów ) i parę razy w miesiącu ogłoszenie o kolejnych przyjęciach a kokosów tam nie ma,mi wmawiała że jeden rejon wogóle nie był przeze mnie zrobiony ( za co oczywiście mi nie zapłaciła ) a to nieprawda bo...
    • co sądzicie o tych rejonach?Nie znam dobrze Zabrza a planuje zakup domu. Poradźcie proszę.
    • To sensacyjna wiadomość. Projekt placu Wolności powstał 6 lat temu, zostął zgłoszony do konkursu i go wygrał. Wtedy zakładał on jednak, że na placu pozostaną tory trwamwajowe. Z tego powodu zaznaczono na nim ciąg słupków, które miały odgradzać tor od ciągów pieszych. Tory zlikwidowano, a prace wykonano zgodnie z projektem, a ja od miesiąca kombinuję, po cholerę na placu Wolności sa te słupki. Myślałem, żeby se psa uwiązać, a tu nie psa a petle u szyi co niektórzy powinni se uwiąza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się