Forum Turystyka Polska Góry
ZMIEŃ
      rejon

rejon

(10 wyników)
    • Pierwszy raz wybieram się w Sudety. Do tej pory chodziłam po Tatrach, ale najwyższa pora ruszyć się w inne góry. Który rejon Sudetów wybrać, żeby nie był monotonny, było co obejrzeć i gdzie pochodzić? Na chwilę obecną mam w planach okolice między G.Bystrzyckimi a G.Złotymi.Chyba,że podpowiecie mi coś ciekawszego.
    • Jakie według Was pasmo jest najmniej zaludnione i najbardziej wymagające od piechura? Bieszczady juz raczej nie powinny zasługiwac na to miano patrząc na ilośc turystów wędrujących tam w długie weekendy. Myslałem raczej o wschodnich pasemkach Beskidu Niskiego (zachodnie sa juz oblegane wręcz modne bo "dzikie"). A jakie Wy macie doświadczenia?
    • W kwietniu planuję wypad w góry - Popradzki Park Krajobrazowy i Szczawnica... tworzymy fajną grupkę ludzi, którzy spontanicznie chcą wyjeżdzać razem... może dołączysz??? SZCZEGÓŁY: eskapady.googlepages.com
    • W jakiej miejscowości najlepiej zatrzymać się na Słowacji, żeby było blisko do ciekawych miejsc.A może ktoś mi poleci konkretny pensjonat. Nigdy nie byliśmy na Słowacji i nie wiem jak zabrać się do szukania noclegów. Pomóżcie.Chcielibyśmy przejechać się wyciągiem, może gorące źródła i jaskinie.
    • Czy macie jakieś dobre rady dla mnie, co warto zabrać, co sobie odpuścić. Co może się naprawde przydać, czy jakieś mapki miasta itd. Proszę o odpowiedź :):) Z góry dziękuję :)
    • Witam, wybieram się w wakacje na 12 dni do Kudowy Zdrój. Choć mam swoje przemyślenia na temat ewentualnych wycieczek w tym rejonie chciałbym skorzystać z doświadczenia szanownych Forumowiczów i poprosić o podawanie propozycji wycieczek na te 12 dni. Myślę, iż dzięki uzyskanym propozycjom zdołam optymalnie wykorzystać czas spędzony w tej miejscowości. Będę wdzięczny za każdą z odpowiedzi. Pozdrawiam
    • Witam! Prosiłbym o cenne informacje dotyczące owych regionów a szczególnie: polecane miejscowości ( choć preferuje z dziewczyną pola namiotowe ), ceny ( m.in pól namiotowych, wyżywienia ), trasy oraz opinie ich dotyczące. Myślałem o przejściu masywu Niżnych Tatr oraz spędzeniu trochę czasu w Raju. Mógłby ktoś podzielić się takim doświadczeniem? Dzięki za pomoc! Pozdrawiam!
    • Witam! Po obejrzeniu tego forum i kilku stron w necie, któe są dostępne na temat turystyki w tym rejonie, chciałbym się czegoś więcej dowiedzieć! Liczę na wasze głosy i info ( o atrakcjach, noclegach i innych ciekawostkach z tych pasm). Liczę na informacje także o pobliskich Czechach (skały). Pozdrawiam!
    • Będąc w Bieszczadach planuję zrobić mały wypad na Węgry w rejon Tokaju. Po mapie wyczaiłam, że przekraczając granicę ze Słowacją na Przeł. Radoszyckiej mam 150 km do granicy węgierskiej. Proszę o informacje, jeśli ktoś z Was podróżował samochodem po terenie wschodniej Słowacji od granicy w Radoszycach przez Medzilaborce, Humenne, Michałowce po Koszyce. Chodzi mi głównie o stan dróg, także tych lokalnych, ewentualnie też o ceny benzyny (czy np. opłaca sie teraz zatankować na Słowac...
    • Wróciłem wczoraj. Aby dojechać tam autem trzeba obowiązkowo rezerwować również parking płatny 7 Euro a na dole tyle samo.Nocleg w klasie turystycznej 15 Euro. Można pójść na Wysoką (obowiązkowy przewodnik 215 Euro za max. 3 osoby), Koprowsi Sczyt, Rysy i magistralą na wschód i zachód. Szczególnie polecam drogę na Koprowski Szczyt bo jest łatwa i piękna. Widoko zapieraja dech w piersiach. Ze szczytu widać całe Tatry od Krywania po Gerlach i Polskie szczyty w rejonie Morskiego Ok...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się