rejon

(7 wyników)
  • Dotyczy Election for the European Parliament: Nie chcialabym aby moj glos byl dla tych co chca tylko nas Europejczykow wyrzuycic z uk, ale nie orjetuje sie ktora partia jest przyjazna, moze Wy bardziej w polityka zyjecie, i podzielicie sie na kgo najlepiej glosowac w rejonie Londynu. Pozdrawiam.
  • Witam. Muszę napisać o tym bo włos mi na głowie staje jak o tym myślę. Jestem w czwartej ciąży, żyję ciążami i porodami od 6 lat kiedy w 2001 zaszłam w ciążę z pierwszym dzieckiem. Opiekę wtedy miałam super, wizyty u położnej co kilka tygodni, podczas porodu jedna położna non stop, podczas parcia i samych narodzin dwie, po porodzie czas na to aby poznać dziecko w szpitalu, położne miłe i zawsze chętne do pomocy. Wizyty postnatalne codziennie przez 9 dni. Z Lilką 05-06 rok miałam...
  • dzis dostalismy wypowiedzenie miesieczne od nadzego landlorda. Czekamy wlasciwie na cuncil house i jestesmy na liscie ale w innym dictricki, powiedzieli nam ze to nie ich rejon,lecz co 6 miesiecy wysylam karte do podpisu,tak przez prawie 2 lata... Co teraz ? czy mam szanse na cuncil house w obecnym rejonie czy tez w tym w ktorym jestem na liscie lecz nie w obecnym rejonie? Bardzo prosze o pomoc jesli ktos juz byl w takiej sytuacjii.
  • DZis rozmawialam z kolezanka, ktora szczepila w koncu listppada synka szczepionka MMR. Powiedziala mi, ze w lutym idzie na druga dawke szczepien MMR, bo tak praktykuje sie w jej dzielnicy ( Wandsworth, London). Powiem szczerze, ze zdziwilam sie troche, bo w mojej Red Book jest info, ze MMR powino dziecko dostac miedzy 13-18 miesiacem zycia a potem booster miedzy 3-5 rokiem zycia. CZy slyszlyscie o tak krotkiej przerwie miedzy szczepieniami i czy to nie jest zbyt krotka przerwa miedzy ...
  • czy status temporary patient u gp wiaze sie z jakimikolwiek niedogodnosciami dla malej mieszkanki uk? pytam, gdyz ja sama nie mam bladego pojecia, a dzis okazalo sie, ze moja corka jest wlasnie takim temporary patient. pacjentka tej przychodni jest teoretycznie od urodzenia, nie mieszkamy w uk "temporary". wiem, dlaczego jest na takiej liscie pacjentow,. Lekarz twierdzi, ze nie ma minusow, ale chcialabym sie upewnic.
  • Czesc, Szukam szkoly podstawowej dla dziecka. Mieszkam na Southall. Mam problem ze znalezieniem "catchment area", dla szkol, ktore naleza do mojego regionu zamieszkania. Probowalam na stronie ealing council, ale mapa nie dziala. Czy jest jakis inny sposob, by dowiedziec sie tego z internetu, a nie dzwonic do szkoly? Dzieki
  • Ostatnio jestesmy mezem na rozdrozu. Co dalej??? Mieszkamy w poludniowej Anglii (nad morzem). Tu los nas zeslal,bo zalatwialismy prace bedac w Polsce i poprostu akuat tu przyjechalismy,bo byla pewna praca. W tej chwili mamy wynajete mieszkanie, prace i dzidzie w drodze. Niby fajnie,ale nie do knca... Zycie w nszym miesice jest bardzo drogie za (2 beds nieumeblowane placimy 570 £ mes),a mamy tak super sasiadow,ze nie umieja uszanowac ciszy nocnej. Nie dociera do nich,ze mozna...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się