Forum Regionalne Mazowieckie Marki
ZMIEŃ
      rejon

rejon

(14 wyniki)
    • Informacja dla korzystających z Dworca Wschodniego oraz skrótu Kijowska <-> Marecka <-> Ząbkowska. Zamknięcie ulicy Mareckiej pomiedzy ulicami Ząbkowską a Kijowską do 5 lutego. Szczegóły wraz z mapką poniżej: www.obwodnicamarek.pl/alert-drogowy-utrudnienia-w-rejonie-dworca-wschodniego/ pzdr OSzczepnikos www.obwodnicamarek.pl www.marki2020.pl
    • Witam Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jakie są najbardziej bezpieczne rejony Marek a jakie najmniej? Zwiedzałam sobie te okolice bo chcę się wprowadzić do Was. Podobało mi się w rejonach takiego jeziorka (stawu?) ul Stawowa chyba i Zachodnia, generalnie podobało mi się w rejonach cegielni ( ulicy nie pamiętam) oraz niedaleko ulicy Dużej, nowe osiedle. Chcę zakupić działkę i nie wiem czy te rejony są bezpieczne? Opowiedzcie mi gdzie warto a gdzie nie...chce, zeby było bezpiecznie i ...
    • Wiem że dany temat był już kiedyś poruszany ale interesują mnie Wasze aktualne wrażenia. Mam dylemat gdzie wysłać córkę w przyszłym roku do 1 klasy. Zastanawiam się nawet nad dowożeniu dziecka do Ząbek albo Warszawy. dziękuje za porady
    • Proszę o informację dot. warunków "wodnych" panujących w rejonie ulic Kościuszki, Żeromskiego, Skrzetuskiego, Wołodyjowskiego, Zagłoby, Podolska , Husarii, Kamieniecka. To dość rozległy obszar. Myślałem o ewentualnej budowie tam domu. Jest tam jednak cała sieć rowów- chyba melioracyjnych. Czy oznacza to, że teren jest generalnie zalewowy?, czy w różnych okresach występują tam podtopienia działek i budynków?. Czy rejon jest pod tym względem bezpieczny? Przejeżdzając ostatnio widziałem np. og...
    • Jak oceniacie wodę w Markach,także tę w różnych studniach. Słyszałam o fatalnej jakości -jej zażelazowieniu,zawartościach składników powodujacych żółknięcie białego prania. Zalezy mi na opiniach z okolicy Wilczej,Wesołej. Dziękuję
    • Cześć, Szukam działki budowlanej w Markach okolice ulic Zagłoby, Wołodyjowskiego. Najlepjej do 700-800 m2. Jesli ktos ma do sprzedania, to proszę o kontakt. Pozdrawiam, MK
    • Czy ktoś z forumowiczów irientuje się nad ewentualnymi planami remontu ulicy? Obecny stan to istna porażka... Obok szkoły pełno wody na ulicy, dziura za dziurą, a na odcinku za Słoneczną nawet brak chodników. Co na taki stan ma do powiedzenia obecna władza?
    • CZY KTOŚ WIE (NAWET ORIENTACYJNIE) KIEDY BEZIE ROBIONA KANALIZACJA W REJONIE UL ZAJĄCZKA?
    • Od jakiej średniej przyjmują?
    • 732(28)

Czy są szanse na wydłużenie (chociaż w godzinach szczytu) linii 732 do miejsca, gdzie nocą zawraca N61?
    • Gdzie są "białe plamy" w Markach, gdzie nikt nie pobrał pakietu,może więcej danych Ulica Legionowa 2 sklepy już 150 podpisów
    • O ile sie nie myle, to sposrod 6-ciu mareckich szkol publicznych (liczac zespoly szkol jako "1") tylko dwie posluguja sie imionami patronow: SP nr 2 im. Żołnierzy AK II rejonu "Celków" i Zespol Szkol nr 2 (w Strudze) im Prymasa Tysiaclecia Czy ktos wie, dlaczego pozostale szkoly nie maja swoich patronow?
    • Czy ktos zna powody dla ktorych w Markach w okolicy ulic Zagloby/Kosciuszki nie mozna podlaczyc pradu w nowo budowanych domach? Zakupilem tam niedawno dzialke budowlana i mialem zamiar sie budowac, ale bez pradu nie ma to sensu.
    • Ponieważ mało kto interesuje się naszymi sprawami, a zwłaszcza bezpieczeństwem naszym i naszych najbliższych, proponuję w tym watku rozpracować kilka problemów. Pierwszym, jaki proponuję "załatwić na gorąco" jest kwestia barierek na przejściach ulicznych przed szkołami.Widzę to w sposób następujący. 1-załatwienie "współpracy" z ratuszem. 2-zdobycie środków na materiały i wykonanie Ponieważ wydaje mi się, że takich przejść w naszym mieście jest kilka, to mam nadzieję, że podzielim...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się