Dodaj do ulubionych

Rekrutacja Wawa

09.02.11, 12:04
Chciałam się dopytać,jak odbywa się rekrutacja dziecka ,które ma rocznikowo 4lata,czyli rocznik 2007..
bo zastanawia mnie sprawa jak to się odbywa jeśli np składam do przedszkola pierwszego wyboru ,a tam grupa 4latków jest cała...czy tak może być?albo np.brakuje 2-3 dzieci,czy należy szukać,przedszkola gdzie tworzy się nową grupę,czy to idzie z automatu,czyli tam gdzie jest pierwsze wolne miejsce..
Obserwuj wątek
    • filipianka Re: Rekrutacja Wawa 09.02.11, 12:43
      Jak w przedszkolu pierwszego wyboru nie będzie miejsc to "automatycznie" będzie sprawdzane czy w przedszkolach następnych (wyborów) takie miejsce jest.
      Możesz już teraz sprawdzić czy są wolne (aktualnie 160 miejsc). Ale ten stan może się zmienić, na plus i na minus. edukacja.warszawa.pl/plik.php?id=4633
      Możesz też zapisać dziecko przed rekrutacją poza elektronicznym systemem i albo będzie chodziło albo będziesz trzymać miejsce na wrzesień (płacąc opłaty).
      • filipianka Re: Rekrutacja Wawa 09.02.11, 12:44
        Aha, patrzyłam na grupy 4-latków, ale na teraz to musiałabyś szukać 3-latków (wolnych 80).
        • malamiszel21 Re: Rekrutacja Wawa 09.02.11, 18:57
          dziękuje
    • przedszkole2 Re: Rekrutacja Wawa 19.02.11, 19:19
      W tym roku w rekrytacji będzie jedna grupa rekrutacyjne dla 3 i 4 latków. Nawet jeśli w przedszkolu jest już pełna grupa rocznika 2007 to 4 latek ma sznase sie dostać do grupy teoretycznie młodszej ale zapewne w związku z tym pomysłem BE będą to grupy mieszane 3 i 4 latków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka