Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      rodzice

rodzice

(151 wyników)
    • Bardzo dobrze. Rodzice powinni oburzyć się ... na samych siebie. To oni są odpowiedzialni za wychowanie swoich dzieci. Wiem, wiem - powiecie, że to były inne czasy, ale kiedy ja się w domu skarżyłem na nauczyciela to rodzice zawsze brali jego stronę a nie moją. Mieliśmy respekt dla nauczycieli. Tak, to byli w większości ludzie na ten szacunek zasługujący, ale daleko nie wszyscy.
    • Dowody naukowe oczywiście są, wystarczy poszukać o dr. Wakefieldzie. Czy raczej były, bo nagle zaczęły znikać jak sponsorzy pogrozili wycofaniem reklam z prestiżowych pism. Nie od dziś wiadomo, że szczepionki są przyczyną nie tylko autyzmu, ale też ADHD, śmierci łóżeczkowej, białaczki i wielu innych rodzajów raka oraz większości alergii. Wystarczy poszukać w internecie, nie na stronach sponsorowanych przez koncerny.
    • Nie rozumiem tej urzedniczki z lotniska, ktora zawiadomila policja, musiala sie zgodzic , na 20-30 minut opieki nad dzieckiem , dopoki nie przyjada opiekunowie.Mogla powiedziec nie bede panstwu pilnowac dziecka i wtedy postapiliby napewno inaczej.Pewnie, ze mozna mowic o nieroztropnosci rodzicow, ale robic afere na cala Polska, odsadzac ich od czci i wiary nie znajac jak tam naprawde bylo, to jest gruba przesada.Oburzamy sie na Norwegie, ktora zabrala polskim rodzicom dziecko i oczywiscie sze...
    • halunx.wrzuta.pl/audio/2eXCMY5We3w/rebelion_behaviour_-_forest_fuckers
    • szczepienia na ospę nie są obowiązkowe.
    • "- W Polsce nie wspiera się rodzin, polityka prorodzinna to mit - mówi Tomasz Elbanowski ze Stowarzyszenia i Fundacji Rzecznik Praw Rodziców, w Europie co innego: w Czechach urlop macierzyński przysługuje nawet studentkom, w Wielkiej Brytanii nie ma VAT na produkty dla dzieci. Nawet na Ukrainie jest lepiej, bo becikowe na trzecie dziecko wynosi równowartość 40 tys. zł, a na Słowacji 3,6 tys., a u nas tysiąc złotych! A w Polsce po 1 tys. złotych na becikowe i odliczenie od podatku za każde dzi...
    • Co winna jest Azja? Nie słyszałem, żeby w Azji pobito kogoś za to , że na koszulce miał napis Lech 2001! Wrocław to jednak PROWINCJA. Za co płacimy policji? Za gadanie, panie rzeczniku?
    • 150 osób przeciw? to bardzo dużo! to tak jakby w sali sejmowej powieszono logo platformy mimo sprzeciwu opozycji. zamknięty światopogląd dyrektorki przeraża i zastanawia jaki poziom szkolnictwa reprezentuje?
    • Nie przepadam za nauczycielami, ponieważ uważam, że wielu z nich nie nadaje się do tego zawodu, wielu jest po prostu niedouczonych, a większość narzeka, że zarabiają grosze, a to już dawno nie jest prawda. Mimo to popieram te oświadczenia od rodziców. To rodzice odpowiadają w pierwszej kolejności za dzieci, to oni powinni je wychowywać, a nie wszyscy: nauczyciele, media, kościół itd. Dziecko już idąc do szkoły powinno mieć wpojone pewne podstawowe zasady i prawdy, to raz, a dwa, rodzice powin...
    • To pieniactwo. Uwielbiamy być przeciwko. Z definicji. Moja córka (poszła do szkoły jako 6-latka) właśnie skończyła pierwszą klasę i jest zachwycona. teraz prowadzi pamiętnik - zapiski, rysunki. Liczy tzn dodaje, odejmuje do 20tu. Zaczyna grać na flecie. Coś tam jest w stanie powiedzieć po angielsku. Więc ja też jestem zadowolony ale i wkurzony, że w mediach przedstawia się sprawę tak jednostronnie.
    • [i]W maju 2008 r. urodziło się dziecko pana K. Niestety, żyło tylko kilka godzin. Jeszcze tego samego dnia zmarło. [...] Dziecko pana Z. żyło tylko 40 min po porodzie, który miał miejsce również w ubiegłym roku. [/i] Czy jednak występowanie o ulgę po stracie dziecka jest etyczne? - [...] Może ojciec, który występuje o ulgę mimo śmierci dziecka, jest w trudnej sytuacji finansowej. Może pieniądze mają mu pomóc stanąć na nogi po stracie dziecka. Abstrahując od rozważań podatkowych i p...
    • Piątka dzieci i krzyż na ścianie - dalej nie muszę czytać.
    • Super sprawa. Mam nadzieję, że będzie to dotyczyć wszystkich, w tym emerytów opiekujących się swoimi rodzicami.
    • [b]Wyposażyć dyrektorów w dubeltówki i problem sam się rozwiąże !!![/b]
    • Pomagac! Gdy dzieci "startuja", podroze, edukacja to cos najwazniejszego w czym mozemy im pomoc. Gdy za kilkanascie lat bedziemy schodzic i zostawimy im jakis kapitalik, to im juz nic z tego. Wtedy to juz ich sytuacji diametralnie nie odmieni. Najwyzej przepuszcza na nowe auto badz wiekszy dom/mieszkanie ale tego czego nie zyskaly na poczatku doroslosci to juz nie nadrobia.
    • brawo,moze wreszcie coś drgnie w tej sprawie irodzicom takim jak my coś się uda w końcu wywalczyć!
    • Wysokie ceny wynajmu mieszkań - jak najbardziej się zgadzam! Ale młodzi są też wygodni, chcą mieć wyprane i ugotowane. A rodzice nie mają nic przeciw. Wręcz cieszą sie, że dzieci "nie zerwały pępowiny" i że nadal z nimi mieszkają. Rozumiem wygodę młodych, ale nie rozumiem krótkowzroczności starych. Wielu rodziców zatrzymując dorosłe dzieci w domu i nie pozwala im dorosnąć i samodzielnie żyć! A to się mści, czasami nieudanym życiem, często samotnością.... Trzeba "wyrzucać pisklęta z gniazd", n...
    • Natalko, życzę Ci z całego serca, abyś znalazła taką rodzinę :)
    • W podobny sposob mozna argumentowac, ze kazda kropla alkoholu, to kropla alkoholu za duzo, bo za jedna kropla idzie nastepna, az w koncu jej konsument stacza sie na podloge, czasem chwyta za noz lub tez wsiada do samochodu i kogos nim zabija. Wiec konieczny jest bezwgledny zakaz picia alkoholu, czyli wprowadzenie prohibicji! Bardziej biegli w arytmetyce wylicza, ile oszczedzi sie istnien ludzkich, o ile wzrosnie wydajnosc pracy i dochod narodowy na jednego mieszkanca. Wszyscy tez wie...
    • Klasyczna próba przekupstwa ze strony MEN.Bez niego nie byloby minimum(!)3/4 pozytywnych wypowiedzi o "reformie" Hall tzw.autorytetów i dziennikarzy.Oczywiście formy są różne,ale idea jedna "Damy wam zarobić przy "reformie"(najczęściej z EFS), a wy w zamian ją poprzecie;-))))Tu MEN akurat przegiąl, ale...jak czytacie pozytywny tekst o Hall i jej "reformie" to warto pomyśleć co autor z tego ma;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się