Forum eDziecko edziecko Przedszkola
ZMIEŃ
      rodzice

rodzice

(1079 wyników)
    • Witam. Jak to jest ze zbieraniem pieniedzy na rade rodziców? U mnie w przedszkolu (Warszawa) pracownik przedszkola od spraw gospodarczych zbiera pieniądze na radę rodziców i za ten fakt pobiera opłatę 10% zebranej kwoty, czyli jest to około 300-350zł miesiecznie. Wszystko sie dzieje oczywiscie za przyzwoleniem dyrekcji. Nie podoba mi sie bardzo to bo w koncu sa to pieniadze dobrowolnie wplacane przez rodziców na rzecz dzieci i przedszkola, a na dodatek pracownik przedszkola zbiera je najp...
    • Ile wynosi rada rodziców w waszych przedszkolach?
    • Trochę mi tego września skoczyło ciśnienie, podobnie jak rodzicom innych dzieci w naszym przedszkolu. Otóż szatnie zostały oddzielone od reszty przedszkola zamykaną zagrodą. Widnieje tam napis, że rodzicom za ową zagrodę wstęp surowo wzbroniony. Jest specjalna pani, która odbiera (czasem siłą) od rodzica dziecko, zamyka zagrodę i wiedzie dziecię do salki, gdzie, jak mniemam czeka wychowawczyni. Piszę, jak mniemam, ponieważ dzięki zagrodzie nie widziałam jeszcze ani sali, ani Pani na oczy. Zap...
    • nie dać prezentu(mikołajkowego, na zakończenie roku) dziecku którego rodzice nie wpłacili na radę rodziców, czy można nie zabrać go na wycieczkę , nie zaprosić na festyn?-wszystko to jest finansowane ze składek na RR w przedszkolu. Czy można wywiesić listę z osobami które wpłaciły na RR, bo że nie można wywiesić tych którzy nie zapłacili to wiem.
    • www.rp.pl/artykul/757696,875525-Szesciolatki-bez-wakacyjnej-opieki-w-szkole.html www.fakt.pl/Szesciolatki-bez-opieki-w-wakacje,artykuly,158007,1.html
    • czy rada rodziców ma cos wspólnego z prowizjami za zakup ksiązek, ubezpieczenie dzieci, teatrzyki, zajecia dodatkowe itp. czy ta prowizja trafia do budzetu przedszkola czy na konto rady rodziców? prosze o podpowiedz czy pieniące rady rodziców to tylko te dobrowolne wplaty rodziców czy cos jeszcze
    • W moim przedszkolu impreza rozpoczyna się o godzinie 14.00 Biorąc pod uwagę, że podstawowym kryterium przyjęcia dziecka do przedszkola było to, że rodzice pracują a także to, że do tej pracy muszą najczęście dojechać, uważam, że taka godzina rozpoczęcia imprezy jest chora. Przedszkole jest czynne do 17.30. Żeby dotrzeć z Mokotowa, gdzie pracuję, na Tarchomin potrzebuję około 1,5 h (komunikacją miejską). Pozostaje mi wybór - nie iść do pracy lub nie iść na imprezę. A jak jest u Was? p...
    • w przedszkolu? Dziecku paczki nie dadzą?nie pojedzie na wycieczkę jak będzie finansowana z RR? czy po prostu pieniędzy do rozdysponowania będzie mniej i jak dużo rodziców nie zapłaci to zamiast powiedzmy sześciu przedstawień będą trzy?
    • w naszym pokoleniu "rodziców" jest coś nie tak........ włos mi się na głowie jeży jak czytam większość wypowiedzi mamusiek. aby narzekanie na przedszkolanki vel nauczycielki, nauczycielki w szkołach, opiekunki, sąsiadów, znajomych, dziadków, lekarzy etc. a mało który rodzic spojrzy krytycznym wzrokiem na siebie, swoje zachowanie w stosunku do dziecka, swój wkład w jego wychowanie. teraz "nasze dzieci" są jeszcze małe, ale z takim podejściem co będzie za te 10-15 lat? jestem rodz...
    • Witajcie, czy w przedszkolach Waszych pociech praktykuje się zapraszanie rodziców na bale przebierańców? Ciekawi mnie jak to jest u Was, ponieważ gdy w moim przedszkolu spytałam opiekunki czy można przyjść z dzieckiem, powiedziała że tylko pomóc przebrać dziecko, zaprowadzić na salę i zaraz iść:( Myślałam, że generalnie na takie okazje można przychodzić razem dzieckiem... Jestem niemile zaskoczona... A jak jest u Was? Pozdrawiam
    • Proszę napiszcie co w Waszych przedszkolach opłacane jest z RR czyli komitetów rodzicielskich. Ja oczywiście rozumiem, że wchodzą w to : prezenty gwiadkowe wyjscia na zewnątrz, wycieczki teatrzyki organizacja imprez okolicznościowych- dni babci, zakończenie przedszkola itp W moim przeszkolu w te koszty wchodzą również: wymiana piasku w piaskownicach konserwacja podłóg zdarzył się rachunek za serwis komputerowy zabawki do ogrodu i do salek dzieci. Szczególna prośba o weryfikację...
    • Mam pytanie - może to błahostka, ale mnie zastanowiło.. Czy w przedszkolu mówicie "dzień dobry/do widzenia" rodzicom innych dzieci? W moim przedszkolu zauwazylam, ze rodzice traktuja innych rodzicow jak powietrze.. Nawet na moje "dzień dobry" niektorzy nie odpowiadają. A mówią te slowa jedynie do personelu przedszkola. Jesli w poblizu nikogo z personelu nie ma to wchodza/wychodza bez slowa... A moze to ja mam jakies zasniedziale poglady?
    • Czy jeszcze w którymś przedszkolu jest tak organizowane? Według mnie to przeżycie i dla dziecka i dla rodzica, a w naszym prywatnym przedszkolu ma to być uroczystość tylko dla dzieci, żeby ich nie rozpraszać... Nie podoba mi się to wcale, mają mieć tylko jakieś pamiątkowe zdjęcia, a co Wy na to?
    • Od poniedziałku ruszył w przedszkolu córki mały "kiermasz". Dzieci codziennie robią jakąś pracę a potem wystawiane jest to na stoliczku i sprzedawane. Prace kosztuja od 1zł do 3zł. Jak wiadomo jak rodzic widzi pracę swojego dziecka to ją oczywiście kupuje. Była składka na radę rodziców, czy tego typu akcje nie są wymuszeniem przez przedszkole dodatkowych opłat?? Czy uważacie że jest dobry pomysł??
    • Dziewczyny podpowiedzcie "z czym to sie je?". Właśnie zostałam wybrana do trójki klasowej-przedszkolnej i do Rady Rodziców! Czym tak na prawdę zajmuje się jedna a czym druga. Płacimy jakiś fundusz na Radę rodziców przy wpłacie za przedszkole co miesiąc, ale w jakim zakresie i kto i o czym decyduje. Głupia sprawa, ale kompletnie zielona jestem, za to chętna, zwarta i gotowa. Mam jakieś pomysły, ale nie wiem czy coś stoi na przeszkodzie do ich realizacji...?
    • Jestem mamą przedszkolaka a jednocześnie członkiem Rady Rodziców. W środę jest spotkanie w przedszkolu właśnie tejże Rady. Proszę mi powiedzieć czego mogę się spodziewać na takim spotkaniu? Kompletnie nie wiem jak takie zebranie Rady wygląda. Z góry dziękuję za wyjaśnienie :) pozdrawiam ameba1
    • Jak w końcu zdadzą sobie sprawę co ponarabiała wiadoma pani minister: praca.gazetaprawna.pl/artykuly/483822,pieciolatki_wypchna_z_przedszkoli_mlodze_dzieci.html
    • Moja córeczka zaczęła edukację przedszkolną. Zawsze słyszałam o tym, że rodzice nie interesują się swoimi dziećmi w szkołach i wydawało mi się, że nie dotyczy to przedszkoli. Jakże się myliłam. W grupie mojej córki jest 28 dzieci. W czerwcu i pod koniec sierpnia były spotkania przygotowujące dzieci do przedszkola. W czerwcu z opiekunami a w sierpniu można było zostawić malucha na chwilkę, żeby zorientować się jak będzie we wrześniu. Na tych spotkaniach było z 15 dzieci. Potem było pierw...
    • W grupie jest dziecko, które wyzywa przedszkolanki od najgorszych, udaje, że strzela celując do nich i inych dzieci, ucieka - CODZIENNIE. Cała praca przedszkolanek polega na uspokojeniu delikwenta i reszty grupy, która zaczyna małpować. Co może zrobić przedszkole rodzice innych dzieci w takim przypadku. Z tego co wiem rodzice dziecka mają to w nosie.
    • Mam pytanie: czy w waszych przedszkolach Rada Rodziców ma konto? Z usług jakiego banku korzystacie? My właśnie musimy takowe założyć i zupełnie nie mam pojęcia JAK:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się