Forum Ukryte emagiel
ZMIEŃ
      rodzice

rodzice

(154 wyniki)
    • rodzice(24)

Kurde jak to jest, że rodzice w pewnym wieku mają swoje dzieci w nosie i potrafią tylko krytykowć? Moje dzieci mają 4,5 i 3 lata. Moja mama zostaje z nimi od wielkiego dzwonu, tzn. kiedy muszę iść do lekarza albo do urzędu. Średnio 2 godz na miesiąc. Ostatni raz byłam z mężem w kinie gdy młoda była jeszcze w brzuchu. Mama nigdy nie zaproponowała, że zostanie z dziećmi, a my moglibyśmy iść do kina, na piwo, itd. W tym roku chcę zrobić prawko. Moja mama nawet słowem nie powie, że fajnie. Ni...
    • Właśnie sobie przypomniałam, że wczoraj nie dzwoniłam do mamy i mam wyrzuty sumienia ;) Rozmawiamy telefonicznie codziennie. Ale mam koleżankę, która kontaktuje się z rodzicami raz na tydzień. Oni nie wiedzą gdzie ona mieszka, co robi, co u niej słychać etc. Dlatego, że nie chcą. I tak od przeszło 10 lat. Ale to temat na inny wątek.
    • Jak myslicie? katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,12167292,Rodzice_zostawili_na_lotnisku_2_letnia_corke.html
    • Taki luźny wącik. 1. Matka nr jeden- komentuje każde słowo nauczycielki, przerywa, krytykuje każdy pomysł (największe emocje wzbudziło u niej przystąpienie szkoły do SKO i kwestia przynoszenia zabawek do szkoły), nastepnie zaczyna kląć pod nosem (siedziałam niedaleko, słyszałam co burczy...) 2. ojciec nr 2 na zwróconą przez nauczycielkę uwagę na temat zachowania dziecka (że absolutnie nie reaguje na polecenia, jest agresywny i przeszkadza w lekcji) stwierdził tylko: X jest trudnym dzieckiem...
    • Laski, jestem w trójce klasowej. Zajełam się prezentami mikołajkowymi. Ponieważ na wczorajszym zebraniu nikt nie podjął tematu gdy zaproponowłam zorganizowanie dla dzieci pezentów mikolajkowych (pewnie bali się, że będą musieli coś załatwiać itp) postanowiłam wziąć sprawy w swoje ręce. Napisałam więc do rodziców info i chcę to jutro dać pani by dzieci wkleiły do zeszytów korespondencji z rodzicami. Przeczytajcie pls i powiedzcie pls czy to jest "grzeczne" i jakbyście wy zareagowały na taki li...
    • otoz pare dni temu pokłóciłam sie z ślubnym, wyszedł z domu i po paru godzinach wrocił,dogadalismy sie co i jak, ale za to moi rodzice od tego czasu robia focha jak go widza, "dzien dobry" odburkną, nieodzywaja sie do niego, wkurzeni na niego, co z nim rozmawiam a im nie pasuje zaraz mi to wypomna gdy z nimi zagadam (mieszkamy razem), albo usłysza namiastke rozmowy i afere robią,moj chłop to olewa ale mnie to jakos gryzie, w koncu ze mna sie pokłócił a nie z nimi. Kiedys pisałam ze praw...
    • właśnie miałam przyjemność obejrzenie ich zachowania w szpitalu. no ja nie wiem wiem, że nerwy, stres, ranne dzieci ale do cholewci ta reakcja była przesadzona, co niektórzy wtargnęli na salę operacyjną, gdzie właśnie udzielano pomocy tym dzieciom. poszło o to, że rodzice nie wiedzieli jaki jest stan rannych- no ale przecież najpierw należy pomocy udzielic a potem informowac rodziców, tym bardziej, że nie było zagrożenia życia-tak przynajmniej w mediach podawali- czyli jakieś ta...
    • jak oceniacie waszych rodziców z perspektywy czasu, jako dorosłe kobiety (często matki) co spieprzyli? moja matka (ojca nie miałam) nigdy z nami nie rozmawiała,nigdy nie traktowała nas jako partnerów do rozmowy. Zawsze ważniejsze były "przyjaciółki". Teraz ma do mnie wieczne pretensje, że z nią nie rozmawiam, że się nie zwierzam.
    • cholera mnie bierze, jak się dowiaduję, że dzieci nie wyszły na podwórko, bo nie miały odpowiedniego ubrania (bez czapek, bez cieplejszych kurtek i odpowiedniego obuwia). I siedzą te biedne dzieciaczki w zaduchu, w tym moja córka:( A w dzienniczku przedszkolaka wychowawczyni wpisała informację z prośbą o ubranie odpowiednie do panującej pogody, a także coś na zmianę. Że co? Że kałuże, to już nie można puścic dziecka popluskac się w kaloszach?
    • przed chwilka przeczytalam ponizszy tekst. Na poczatku poczulam wielkie zazenowanie, i juz chcialam nazwac to dziewcze niewdziecznica gdy uzmyslowilam sobie ze takie konfrontacje czasami naprawde wygladaja tragicznie. co wy na to? OTO TEKST: Słuchajcie mam bardzo poważny problem z moimi rodzicami. To są bardzo dobrzy i porządni ludzie, katolicy, uczciwi, tacy typowi polacy. Ale niestety też trochę prości ludzie. Wychowywałam się na wsi, potem wyjechałam na studia do miasta, niedaw...
    • Co sądzicie o dzieciakach mówiących do swoich rodziców po imieniu ? Nie ma znaczenia wiek dzieci .
    • co m-c za to, że z nimi mieszkacie? od kiedy? i ile?
    • www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,9123032,Ksiazek_nie_czytamy__bo_rodzice_nas_nie_ucza____Dzieci.html Zgadzacie się? Bo ja mam mieszane uczucia, sama ksiązki pochlaniam, nie jest to moze literatura b. wysokich lotów ( chociaz sie zdarza) natomiast moje rodzenstwo nigdy nie czytało. Ani jako dzieci, ani jako młodziez, ani teraz jako dorosli. Rodzice czytali- tata ma wrecz fizia na punkcie fantastyki, wiecznie nasz dom był zawalony ich i moimi ksiazkami. Takie samo wychowanie, takie inne dzieci...
    • kto wpada na pomysł takich kampanii? dlaczego państwo to finansuje? jam z tych niedobrych rodziców, brałam dzieci do karmienia nocnego i dalej szłam w kimę, żadnego nie zgniotłam a to chyba do tych ematek których obecność na forach odnotowywana jest całodobowo [img]https://www.ajlawgifs.yoyo.pl/gify27/026.gif[/img]
    • jeździcie, widzicie taką opcję? ja byłam raz, ale wtedy jeszcze nie byli moi teściami:P było całkiem całkiem, niemniej raczej się nie zdecydujemy na wspólny wyjazd wakacyjny, ani z moimi ani z męża rodzicami.
    • Cudko, moze to będzie kontrowersyjne? Ja byłam rozpieszczoną księzniczka, która z domu wyszła jedynie z umi8ejetnoscią prasowania, to troche tego było. A najdziwniejsze? Do wyprowadzki z domu, paznokcie obcinał mi tata ( jakos nie miałam motwacji zeby sie nauczyc w tej drugiej rece trzymac nozyczki :D )
    • Moi rodzice obchodzą razem 50te urodziny. W związku z tym, w prezencie- tzn takim dodatkowym prezencie chciałam zrobić im taki filmik z ich życia, od dzieciństwa, przez szkoły, małżenstwo, dzieci aż do teraz. Oczywiście na podstawie zdjęć. No i zastanawiam się nad podkładem muzycznym. Jakie piosenki byście poleciły? Myślałam żeby dać ich kilka w zależności od pokazywanych zdjęc.
    • Nie jestem typem aktywistki, nigdy nie czułam się dobrze w sprawowaniu jakichś tam funkcji a zebranie dzisiaj i wybory będą.... znając życie, połowy rodziców na zebraniu nie będzie właśnie z tego powodu, że będzie wybór 3 klasowej.....też miałam zamiar nie iść no ale bez przesady..... zostaje druga połowa naiwnych, która stawi się na zebraniu........
    • Jak to u was jest z pomocą? Bo ja czasami się zastanawiam czy nie za bardzo pomagam młodej. Przykład: kiedyś miała jako dodatkową pracę domową dla chętnych sudoku. Ona nie bardzo wiedziała jak się za to zabrać. Więc ja zaczełam jej tłumaczyć w stylu "skoro w rzędzie może być 1,2,3 i 4 a ty masz już 2 i 3 to jakie liczb możesz tu wpisać", itp. Generalnie młoda sama zgadywała co wpisać tyle, że ja pomagałam jej zrozumieć. Jak pani się jej spytała czy ktoś jej pomagał oczywiście powiedziała, że...
    • Syn mój dostał- nie ode mnie, żeby nie było wątpliwości- keyboard pod choinkę i teraz kurna siedzę i sobie przypominam jak to się grało ;) On pobawił się trochę i poszedł do innych zabawek a ja męczę (przypomniałam sobie już parę wersów- kiedyś szło mi całkiem nieźle). Wcześniej Mea przypomniała mi o gitarze i ją wyciągnęłam z mroków szafy, teraz klawisze wracają na tapetę. Ciekawe co będzie następne ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się