romans

(6 wyników)
  • znanego psychologa z pacjentką.Jak sądzicie, czy kodeks etyczny astrologa też zabrania się zakochać w klientce? A jak horoskop porównawczy zachęca?))) to co zrobic?
  • Zastanawiam się nad niektórymi aspektami w synastrii - np. koniunkcja Uran/Słońce, Uran/asc, czy Mars/Słońce.Czy rzeczywiście (jak napisane u Pronaya czy Konaszewskiej) są to aspekty dające niesamowite WZAJEMNE przyciąganie, bez względu na to czyj Uran,Mars czy Słońce? W niektórej lit. jest napisane tylko: przyciąganie ale bez wyjaśnienia kto kogo przyciaga i kto na kogo bardziej działa. A jak to działa w wypadku planet progresywnych? na przykład: synastria natalna bardzo ładna, miłe aspe...
  • Romanse(81)

Zastanawiam się nad aspektami roansowymi, gdy kobieta i mężczyzna (czasem oboje mający rodziny) znają się parę godzin i lądują w lóżku, a potem ciągną to dalej lub udają, że się nie znają. Jakie aspekty w porównawczym są potrzebne do takich zdarzeń. Wydaje mi się, ze bardzo romansowy jest kwadrat miedzy wenus a marsem, a czy koniunkcja marsa mężczyzny na kobiecym ascendencie też może być romansowym aspektem? Co jeszcze?
  • 23.06 bedzie ladny uklad tranzytow mars na uranie w rybkach w trygonie do slonka i saturna(nie tak scisle)w raczku. wbrew pozorom nie bedzie to watek typu:co tam panie w polityce, lecz osobisty:uran jezdzi mi teraz kwadratura do asc i do stellium 4planet na desc.mam wiec pytanie do osob,ktore przechodzily silne tranzyty urana- podzielcie sie wrazeniami. jednoczesnie chcialbym rzucic watek koordynacji tranzytow i progresji-jak sobie z tym radzicie?jak objawia sie przechodzenie progr...
  • Przyznam, ze mocno obawiam sie tego tranzytu. Uran jest ważny w moim horoskopie urodzeniowym, jest wladcą asc i slonca. Wiem, ze mocno u mnie działa. Najmocniej było to wyczuwalne przy tranzycie przez urodzeniowe słońce. Zastanawiam się jak się do tego nastawić i co pozytywnego w tym znalezć? Może ktoś z Was ma jakies pozytywne spostrzeżenia? pozdr
  • Jest wątek o księżycu i wenus. Proponuję założyc wątek o jowiszu. Zaczynam od skorpiona, bo najmniej wnikliwie o nim piszą autorzy książek astrologicznych. Chodzi mi o przykłady z życia( nie formułki z książek!)na podstawie własnego jowisza w horoskopie, albo zaobserwowanego u przyjaciół. Jak wiadomo jowisz jest planetą społeczną i oznacza ekspansję, rozwój, praworządność, patos, dojrzałość, ale także nadmiar,przepych, nienaturalność, fałsz, obłude. Proszę o wpisywanie opisów swoj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się