romans

(19 wyników)
  • Proszę wytłumaczcie mi dlaczego kobiety wplątują sie w romans z żonatym? Czy taki romans zawsze kończy się katastrofą? Moja dobra znajoma właśnie brnie w coś takiego, znam jego żonę. Mają dwójkę dzieci....Nie wiem co robić. Lubię zarówno ją (tą wplatająca się) jak i zdradzaną.
  • Cóż, w 95% przypadków kochanek się cieszy, że pani nie będzie chciała od niego stałego związku i ślubu bo przecież męza już ma. Przyjemne spotkania gdy męża nie ma w okolicy i tyle. Jak pani ma dzieci to tym lepiej, raczej nie będzie chciała dzieci ojca pozbawiać dla zaspokojenia własnych chuci a jesli by zaczęła takie myśli mieć, to kochanek postara się jej uświadomić, że to nie jest dobry pomysł.
  • Żona chce się rozwieźć z mojej winy, ja sobie z tej winy zdaję sprawę :( Bezdzietni. Majątek podzieliliśmy już między siebie, choć było ciężko. Nie żąda żadnych alimentów ani teraz ani na przyszłość. Niestety nie ufam zbytnio swojej żonie w kwestii alimentów, czy np. zaraz po orzeczeniu rozwodu nie zażąda alimentów, bo nagle stwierdzi, że jej standard życia się nagle pogorszył. Niestety jest materialistką :( i mogę się dziwnych rzeczy spodziewać. Powiedziałem jej, że zgodzę się ...
  • chciałabym sobie poradzić z uczuciami i emocjami po zdradzie i romansie mojego męża. tak czytam, że dziewczyna żałuje, że zdradziła i zakonczyła małżeństwo. i potem nie mogli się oboje uporać z emocjami PO. no właśnie- jeśli on ją kocha i ona żałuje i oboje chcieliby żyć razem dalej- jak to zrobić ? jak zdradzony partner powinien uporać się z tym całym bólem ? mówi się- wybaczyć, odciąć grubą kreską, nie wracać do tego, nie wypominać. ale pytam- jak ?????? jak dać sobie radę z myślami w...
  • ...fragment artykułu zalinkowanego przez Akację, do tego stopnia, że zacytuję: >>>>>>>>> Shirley Glass i Thomas Wright badali zależność pomiędzy szczęściem małżeńskim, a kontaktami pozamałżeńskimi (Glass, Wright, 1985). Ku swojemu zdziwieniu odkryli oni, że stopień satysfakcji z małżeństwa nie wpływa na prawdopodobieństwo dopuszczenia się zdrady przez mężczyznę. Aż 56% mężów, którzy mieli romans, oceniało swoje małżeństwo, jako "bardzo szczęśliwe". ...
  • Wina(9)

Mam takie pytanie ponieważ jestem jeszcze w trakcje rozwodu z moim M od dłuższego już czasu ale do sedna ostatnio mnie wyjątkowo zirytował i rozwód mamy bez orzekania o winie ale znam wszystkie dane jego nowej partnerki i czy można wezwać ją na świadka i przejść do ofensywy ze z jego winy ?
  • Witam Będę niedługo w trakcie rozwodu tzn. mój mąż już złożył pozew oczywiście żądając rozwodu z mojej winy ponieważ dowiedział sie o tym że miałam kochanka.Nie ma to jak życzliwe osoby na świecie.Zdradzał mnie przez ponad rok wiedziałam o tym ale brakowało mi odwagi na rozwód,w końcu jest dziecko.Łudziłam sie że On oprzytomnieje i wszystko będzie jak dawniej ale to tylko były złudzenia.Nie mam dowodów jego zdrady dla sądu ...
  • dzis odebrałem wezwanie do sądu. rozprawa w lutym. troche czekalem bo pozew złożyłem w połowie września. Kazali przyprowadzic swiadka na okoliczność sytuacji "małoletniego dziecka stron". I teraz sąd bedzie decydował o przyszłosci mojego dziecka. :( I dziś resztę rzeczy mojej żony przewieźlismy do jej nowego mieszkania. dziwne to wszystko. jeszcze zostały zdjecia do podzielenia, filmy z wakacji. Jak pakowaliśmy jej rzeczy to wracały mi wspomnienia. Ja pamiętam dobre rzeczy, ona t...
  • pewnie znacie moja historie...zawzieta żona gnębiąca dowodami i detektywami biednego mężulka ,który bestrosko zdradzał rodzinka z koleżanka - przyjaciółką rodziny!!...a przed sądem jakoś stracił pamieć ..i twierdzi , że zawsze tylko żona ..tylko rodzina i tylko dziecko... trudno zwykłemu człowiekowi pogodzić sie z tym wszystkim...z podwójna zdradą ..jestem bbb uczuciową osoba ..z domu wyniosłam wartości ,którymi sie kierowałam...np....
  • Jestem pierwszy raz na tym forum, trudno mi pisac o czyms tak intymnym i prywatnym jak wlasne malzenstwo, ale... Jestem w glebokiej depresjii, nie moge logicznie myslec, ledwie sobie radze z codziennymi czynnosciami... Prosze o jakiekolwiek rady i wskazowki... Maz wystapil o rozwod bez orzekania o winie. Wyrazilam zgode na rozwod, pod warunkiem, ze bedzie orzeczony z jego winy ... I tutaj zaczela sie walka. Wydawalo by sie ze wina meza jest oczywista: odszedl do mlodszej kobiety...
  • Nie wiem czy mnie jeszcze pamietacie. Pisałam tu trochę w lutym. Mój mąż oznajmił mi,że mnie nie kocha, że kocha swoją kochankę. Poniżyłam się, bo chciałam za wszelką cenę mieć rodzinę, męża. Zatrzymałam go sznatażem, siła w domu. Nie na długo. W lipcu wyprowadził się na dobre, a ja złożyłam pozew o rozwód. Oczywiście z orzekaniem o winie. W odpowiedzi na pozew napisał takie bzdury o swoim romansie, że to tylko przyjaciółka, siostra kolegi itd. Oczywiście przyjaźnili sie, ale ty...
  • Mam na imię Joanna. Mieszkam i pracuję w Warszawie. Mam dwie córeczki. Jestem w tej chwili (mogę to powiedzieć z ręką na sercu)na rozdrożu. Nie umiem podjąć decyzji o rozstaniu. Od kilku miesięcy wiem o romansie, znajomości...sama nie wiem, jak to nazwać - mojego partnera. Jednocześnie, ponieważ zdaję sobie sprawę, że jest to skutek tego, ze od jakiegoś czasu nie było między nami dobrze - mam świadomość, ze jestem "współwinna". Czuję się po prostu strasznie, niezdolna do normalnego ...
  • witam.jestem tu nowa,ale regularnie was czytam.dobrze,że jesteście.dziś mija miesiąc,jak mąż powiedział,że chce odejść.smutny to był miesiąc-szok,niedowierzanie.o wszystkim juz pisaliscie.ale przynajmniej dość kłamstw męża,mojego szarpania się i fałszywch prób ratowania związku(z jego strony).nadal boli.czasem bardzo.przede mną rozwód-jak to ogarnąć?nie mam ,,twardych''dowodów na jego romans. i stąd pytania: 1.czy mozecie polecic dobrego i niedrogiego detektywa w poznaniu? 2.jak...
  • Obawiam się tego - strasznie mnie nosi. boję się co będzie za dzień dwa i czy wogóle jutro będzie. Kocham Faceta z którym sie rozwodze ale nie chcę już dłużej być poniżana i nie szanowana. zwolnił mnie z pracy. Nie mam środków do zycia musze szybko coś wymyślić- jakąś pracę i mieszkanie nie zniosę już dłużej bezsennych nocy. pomocy niech mi ktoś doda siły - czy romans do dobre lekarstwo na rozwód?
  • czy dla sadu dowodem sa emaile od osoby donoszacej,ze maz ma romans? emaile wysylane na pewne forum dodam.
  • doszlam do wniosku,ze mi sie nie oplaca,maz tez jest daleki od odejscia.sprawa domniemanego romasnu zostala definitywnie wyjasniona.mam nadzieje,ze juz tu nigdy nie trafie z podobnym problemem:) czego i Wam serdecznie zycze. ps. czuje ulge.
  • dwoje ludzi, ktorych bardzo szanuje i lubie od jakiegos czasu na forum publicznym sygnalizuje, ze nie jest im najlepiej w swoich malzenstawach. potem ja staje sie mimowolnym swiadkiem jak iskrzy miedzy nimi i wielkimi krokami zmierzaja do romansu. nie wiem jak on ale ona z pewnoscia bardzo tego chce. kurcze niech im tam bedzie jak najlepiej, ale nie chce nic wiedziec nic slyszec nic na ten temat czuc. jest mi tylko bardzo przykro, ze wiem. nie chce z nimi przebywac i rozmawiac, a ni...
  • słuchajcie..mam pytanie ...a co z dzieckiem w czasie rozwodu? w jakich sytuacjach sąd odbiera prawa rodzicielskie Matce.....
  • odeszliście z domu z powodu romansu. Romans sie skończył, żona chce żebyście wrócili, czy wrócilibyście?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się