Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      rozpieszczony

rozpieszczony

(9 wyników)
    • Mój synek ma miesiąc. Płacze za każdym razem gdy nie trzymam go na rękach. Nie jest to zwykłe popłakiwanie ale płacz histeryczny aż do utraty tchu. Często biorę go na ręce bo nie wiem czy mu coś sie nie stanie. Ale w ten sposób nie mam najczęsciej czasu na zrobienie niczego innego. Mam w domu jeszcze jednego 3- letniego synka i on także żąda mojej uwagi. Muszę zrobić obiad, zająć sie 3 latkiem a tymczasem mniejszy wrzeszczy i zaraz na rączkach. Wiem że dzieci trzeba nosić i przytu...
    • Moje dziecko ma 3,5 miesiąca i jest strasznie rozpieszczone przez teściową.Ona przychodzi do nas codziennie i pomaga mi przy małym.Gdy ona jest u nas to mały nie może w ogle płakać, tzn. jak tylko zaczyna płakać to ona go nosi, buja - mały leży w takim śpiworku z wózka a ona go buja prawie ze pod sam sufit!Rozpieszcza go niesamowicie!Gdy wychodzi to ja nie mogę nic zrobić bo mały przyzwyczajony do takich wygód nie potrafi usiedzieć minuty tylko domaga sie wzięcia na ręce. Gdy pros...
    • Dziewczyny, błagam doradźcie co zrobić.Mój 3,5 miesieczny syn nie chce zostać sam nawet na minutę, co jest uciązliwe choćby z przyczyn fizjologicznych; nie mog wyjsc do toalety, zrobic jedzenie,chyba ze kosztem jego placzu.Wiem,ze sami razem z męzem jesteśmy sobie winni, gdy tylko zapłakał bralismy go na rece, ale to nasze pierwsze dziecko wiec...Teraz gdy młody sporo przytył (wazy juz 7700kg) ciezko mi nosic go caly dzien.Uspokaja sie, gdy kładę go , ale pod warunkiem, ze jeste...
    • Mam miesięcznego synka, do 3 tygodnia większość czasu spał i musiałam go wybudzać na jedzenie. Jednak po skończonym 3 tygodniu wszystko się zmieniło. Mój maluszek już dużo mniej śpi, a najlepiej żeby spał ale przy mnie. Za każdym razem jak zasypia i odkładam go do łóżeczka albo od razu płacze albo po ok 10 min. Jak zaczyna płakać przystawiam go do piersi i tak potrafi wisieć prawie cały dzień. (czasami bardzo mu się ulewa i mam wrażenie że jego żołądek nie przyjmuje takiej ilości mleka). Na s...
    • Hej! Zwracam się przede wszystkim do bardziej doświadczonych mam, którym udała się trudna sztuka wychowania grzecznego, ułożonego dziecka. Jestem mamąod półtora miesiąca i widzę, że nawet tak mały dzieciak potrafi dac w kość, gdy czegoś chce i tego nie dostaje. Mój maluch cały czas chce być na rączkach i straszliwie płacze, gdy chcemy w nocy uśpić go w łóżeczku. Jak sobie ubzdura, że ma być noszony, to nie popuści! A wcale nie był noszony. Kilka razy miał silną kolkę i chcieliśmy go ...
    • Niedługo wybieramy się do rodziny na 10 dni na wakacje. XZawsze kiedy tam jesteśmy oni stoją nad naszym synkiem, śpiewają mu piosenki, pokazuja grzchotki, noszą na rękach kiedy usłyszą jakiś nawet cichutki płacz. Po prostu non stop z nim, jest otoczony gromadka ludzi cały dzień. Nasze dziecko jest bardzo spokojne w domu, potrafi zająć się sam sobą, fascynuje sie zabawkami wiszącymy, nie trzeba go nosić na rękach, sam usypia w łóżeczku. Zawsze kiedy wracamy po weekendzie od nich, t...
    • Witam, mam problem z moim 4-miesięcznym synkiem, przypuszczalnie, a nawet na pewno z własnej winy - chyba jestem nadopiekuńczą matką. Problem polega na tym, że mój Kacperek ani chwili nie potrafi sam zająć się sobą - muszę bezustannie nosić go na rękach, a że waży już 8,5 kg, kręgosłup potwornie mnie boli. Dodam, że marzę również o tym, żeby kiedyś sam usnął w łóżeczku i nie wrzeszczał przeraźliwie, jak się tam przypadkiem przebudzi.Chciałabym to zmienić, ale nie sposobem :niech p...
    • cześć jestem mamą 3 i pół miesięcznego Antosia bardzo dużo płacze czasem nie mam już siły i jestem załamana czy to tylko rozpieszczenie czy może powinnam się zgłosić do lekarza
    • dzis odbierajac dziecko ze złobka usłyszałam,ze ma wybuchy wsciekłosci,z byle powodu krzyczy jak opętana.To jednak nie martwi mnie az tak bardzo,ale podobno nie dociera do niej jesli kilka razy powtorzy sie,ze nie wolno czegos,a inne dzieci reaguja po kilku uwagach.A ostatnia rzecz to brak integracji z innymi dziecmi.nie bawi sie z nikim tylko sama.Co robic?Wydawalo mi sie,ze wszystko robilismy dobrze.Czy to znaczy,ze dziecko jest rozpieszczone?Czy 10 miesieczniak moze byc juz r...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się