Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      ryby

ryby

(7 wyników)
    • Witam. Mam takie pytanko które dotyczy jedzenia ryb.Jak wiadomo musimy unikać jodu czyli jedzenie ryb nie jest wskazane? Czy można jeść niektóre rodzaje? Napiszcie jak to jest przy hashi! Pozdrawiam!
    • Dziewczyny jestem nowa na forum. Czytam was już od dłuższego czasu. Choruję na hashimoto od 4 lat. A frapuje mnie temat jodu. Ja mam go unikać ( nie jeździć nad morze, nie jeść ryb morskich, nie zażywać preparatów z jodem ). moja znajoma, która też ma rozpoznane hashi ma dokładnie odwrotne zalecenia od lekarza. O co w tym chodzi?
    • Szukalam na forum i w necie i nie znalazlam czysto okreslonych regul. Czy jesli z mojej tarczycy juz nie bede miala pozytku (tak powiedzial endokrynolog), to znaczy, że mam dożywotni zakaz spożywania: - ryb morskich - soli jodowanej - pepsi (mój substytut alkoholu, którego nie piję prawie w ogóle, pomijając drink malibu i szampan w sylwestra) - alkoholu jako składnika-dodatku w innych potrawach - napojów gazowanych - warzyw kapustnych - soja - potraw podwyższających cholesterol - np....
    • Mój ginekolog w związku z tym że w poprzedniej ciąży miałam gestozę zalecił mi profilaktyczne łykanie kwasów Omega. Czy przy Hashi są jakieś przeciwskazania do przyjmowania go? Zastanawiam się czy np. zawierają jod? W ulotce nic o tym nie wspominają.
    • Witam, jestem nowa na forum. Hashimoto zdiagnozowane na początku 2001 - nadczynność, ostry stan zapalny tarczycy potwierdzony usg, b wysokie przeciwciała. W zasadzie moją chorobą się zupełnie nie zajmuję, bo jest dla mnie w ogóle niezauważalna. Ale trafiłam przypadkowo na to forum i widzę, że dla wielu z Was jest to bardzo poważny problem. Więc podzielę się z Wami informacją, co mi pomogło. Uwaga - od razu zastrzeżenie: nikogo nie namawiam do mojego sposobu, powtarzam jeszcze raz: n...
    • Witam wszystkich, własnie odkryłam Wasze forum i ciesze sie ze isniejecie! Trudno zyc z tym schorzeniem na codzien wiec potrzebuje sie wsparcia. Mam opanowana niedoczynnosc i hasi w pełnym rozkwicie. Jestem pod kontrola endo. Mam pytanie o diete, czego nie jesc? Dowiedziałam sie z forum ze ryby, wszelkie skorupiaki i kapusta, kalafior, brokuły nie wpływaja dobrze. Lekarz rowniez zalecil nie spozywanie ryb czesciej niz 1 raz w tygodniu. Co jeszcze trzeba ograniczyc? Mam rowniez p...
    • witam, może byśmy wspólnie zrobiły listę co przy naszym hashi można jeść co raczej nie a co jest jak najbardziej wskazane i nas trochę podbuduje. np. ryby? możemy? please nie odsyłajcie do szukania na forum jest nas troche nowych może się wspólnie czegoś nauczymy jak dbać o nasze zdrowie... ps. a gdzie występuje selen który jest dobry dla nas?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się