Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      ryby

ryby

(5 wyników)
    • W wielu artykułach na temat leczenia candidy znalazłem takie własnie sformułowanie " w pierwszym etapie zaleca sie ryby najlepiej słodkowodne" bardzo prosiłbym jakiegoś fchowca o wymienienie gatunków ryb "słodkowodnych " które możemy spożywać.
    • Sushi(5)

Czy możemy? i jak ma do tego ryż Basamati? uwielbiam sushi , a nie wiem do końca czy to dobry wybór;/
    • Można je jeść; makrele, sardynki wędzone? A co z innymi formami przygotowania ryb? Na parze wydaje mi się, że są najlepsze. Smarzone też chyba mogą być, ale chyba mniej zdrowe. Konserwy to raczej odpadają? Mam rację? Jakieś dodatkowe informacje?
    • Kupiłam sobie pangę mrożoną, rozmroziłam, usmażyłam, zjedliśmy, była bardzo dobra, ładnie pachniała, ale zachciało mi się pozostałą część pangi upiec w foli (rękaw) w piekarniku. Po upieczeniu otworzyłam torbę z rybą i co się okazuje? Jest jeden wielki smród, amoniak, białko zepsute, chemia? Nie wiem, ale to chyba konserwant jakiś. Nie wiem w czym moczą ryby. Co za czasy?
    • Czy ktoś zetknął się z Jej kuchnią? Ostatnio będąc na kursie ta Pani wystawiła swoje specjały. Ale pyszne!!!!! i zdrowe!!!! Ma fajne przepisy w książce "Odnowa na talerzu". Organizuje kursy gotowania, ale chyba tylko w Łodzi, był ktoś? Najbliższy kurs w czerwcu. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się