lemonkaa00 04.10.11, 15:47 Czy możemy? i jak ma do tego ryż Basamati? uwielbiam sushi , a nie wiem do końca czy to dobry wybór;/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan440 Re: Sushi 04.10.11, 18:16 Odpowiedź jest prosta - dobra ryba nie jest zła. Tylko po czym poznać , że jest dobra. Część ryb ma pasożyty a z tego co wiem to weterynarz ich nie bada. Odpowiedz Link
lemonkaa00 Re: Sushi 04.10.11, 18:25 tzn dorz , fląda itd też czy to tyczy się tylko do shusi teraz to się wsytrazylam;/ Odpowiedz Link
jan440 Re: Sushi 04.10.11, 19:09 Ja słyszałem, że dużo pasożytów może mieć panga. Ale jej do sushi się raczej nie używa. Jak jest z innymi nie wiem bo nikt tego nie bada. Wymienione ryby na ogół smaży się więc są bezpieczniejsze - obróbka termiczna niszczy zło. Odpowiedz Link
reckner Re: Sushi 05.10.11, 22:54 Ryby mozna jesc wszystkie jesli sa robione na cieplo , ale czy sushi to szczerze mowiac nie mam pojecia (przyznam mnie nie przeszlo by to przez gardlo) ale ryz mozna spokojnie jesc. Odpowiedz Link
rich69 Re: Sushi 06.10.11, 21:27 W Polsce podaje sie sushi tylko z bialym ryzem, inaczej to wyglada w USA, przewaznie masz wybor bialy lub pelnoziarnisty (brazowy), do sushi najczesciej dodaje sie cukier. Spozywanie sushi z surowa ryba niesie ryzyko ciezkiej choroby pasozytniczej. Odpowiedz Link