Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      serce

serce

(29 wyników)
    • Po dwóch dniach brania liścia oliwnego dopadł mnie wczoraj herx mięśniowy. Trochę się boję,bo dotyczył on takżemięśnia sercowego .Idę dzisiaj zrobić ekg,na wszelki wypadek. Interesuje mnie wasza ocena działania liścia oliwnego,z perspektywy czasu.Zwłaszcza reakcji po nim u osób z problemami kardio.Wiem że wiele osób go stosowało,dlatego zależy mi na waszych spostrzeżeniach. Proszę o uwagi na ten temat. Pozdrawiam gorąco .
    • Witam, Mam pytanie czy mieliście może jakieś problemy z sercem nie chodzi mi tu o jakieś jedno ukłucie ale o bóle w sercu mostku bardzo częste jakieś duszności silne??Sama nie wiem czy wiązać to z Boreliozą ta choroba jest tak podstępna i daje tyle objawów byłam przebadana ale lekarz mówi ,że ok ale nie widziałam żebyście pisali o objawach sercowych takich jak ja mam:( Następna sprawa to silne zawroty głowy a mianowicie wygląda to tak ,że czuje się cały dzień jakbym płynęła falowała ...
    • I powodowac zaburzenia pracy serca? pozdrawiam
    • Od dluzszego czasu ok.miesiaca mam bole w okolicy serca,uciskajace i boli mnie tez lewa lopatka.Czy ktos juz z was tak mial?Nie chce od razu pedzic do kardiologa bo jak bede zdrowa to znow bedzie o mnie myslal hipohondryczka.Prosze o odpowiedz.
    • witam -może ktoś ma podobne doświadczenia przy braniu Doxy? Nie mogę w ogóle wejść na dawkę 400mg unidoxu . 5 ty tydzień leczenia i ciągła arytmia serca -do tego przyspieszony puls -bóle w klatce piersiowej i problemy z oddychaniem . Jeśli trafi się taki stan wieczorem to spania nie ma niestety (poprawia się dopiero po zmniejszeniu lub pominieciu dawki leku. Czy może to być reakcja na tetracykliny? i czy komuś z takim problemem lekarz zamienił lek na inny? Proszę o jakiekolwiek...
    • Do moich i tak juz licznych objawow dolaczyly bole serca ( od tygodnia). To jest bol przypominajacy klucie, nie zwiazany z wysilkiem...troche mnie to martwi. Czy ktos przez to przeszedl?
    • www.youtube.com/watch?v=LU8DDYz68kM
    • Moje leczenie jest zakończone po kilkunastu miesiacach ze wzgledu na grzybicę w posiewach, którą obecnie leczę. Pcry na boreliozę i resztę wyszły ujemne po miesiącu bez abx. Obecnie dokuczaja mi okropne bóle bioder, mieśni ud i bóle uciskowe w sercu, pocenie napadowe w nocy. Od tego sie zaczeła moje choroba wiec moze to borelioza. Co mam zrobić i jak sie leczyć? Czy to może być jednak grzybica? Jak tak ma wygladać wyleczenie to dziekuję...
    • wielcy tego swiata też choruja na boreliozę www.e-lama.pl/artykuly/3757/George-Bush-ma-borelioze/
    • Ostatnio bardzo dołująco na forum sie zrobilo. pomyslalam wiec, zeby zalozyc taki watek, ktory zasialby choc troche optymizmu. chcialabym, aby wpisywaly sie tutaj osoby, ktorym jest lepiej. tzn, ktore po leczeniu czuja poprawe, moze nawet sa juz zdrowe? napiszcie, jak dlugo trwa (trwala) choroba, ile sie leczycie (leczyliscie) i po jakim czasie nastapila poprawa. nawet, jesli mialaby wpisac sie tylko jedna osoba, mysle, ze warto, bo taki namacalny, zywy dowod, daje nam nadzieje ...
    • witam wszystkich, jestem nowa na forum.moja historia jest podobna do wszystkich.13lat temu ugryzl mnie kleszcz,wystapil rumien ale lekarze to zbagatelizowali i przepisali tylko masc,maj 2007 dodatni wynik elisy w klasie igm ,lekarz zakaznik ze szpitala wolskiego-20 dni doxy,dalej jak zwykle -jest pani zdrowa tylko ma pani urojenia.karzdy z nas to zna .ja mialam szczescie ,trafilam na sensownego reumatologa ,ktory stwierdzil ze to dalej bolerioza i trzeba leczyc -cefuroxim okolo ...
    • Zauważyłam, że sporo osób chorujących na szeroko pojęte odkleszczówki cierpi na napadową tachykardię. Mnie również dotyczy ten problem - ataki najczęściej pojawiają się w nocy, w czasie snu. Wybudzam się nagle z uczuciem walącego serca (zazwyczaj ok. 130-150 uderzeń na minutę), omdlewania, czasami ucisku i bólu w klatce piersiowej. Przy mocniejszych atakach pojawia się drętwienie kończyn, suchość w ustach, drętwienie języka. Dziś w nocy dopadło mnie to cholerstwo (tętno ok. 170, uczucie odpły...
    • Mam pytanie czy ktoś z was ma jakieś objawy ze strony kardiologii /serca , duszności, bóle klucia puls itd wszystko z tym związane miał diagnostykę jakaś w tym kierunku itd.. Czy to od BB czy może chore serce czy długa nie leczona bolerioza Ja napisałam o swoim przypadku w wątku wcześniej ......
    • Kochani jak sobie radzicie przy niskim pulsie.Wczoraj wieczorem niski puls okpłp 58 i kołatanie serca a przy tym cięzar na klatce. Wypiłam duzo zielonej herbaty .Moze to toksyny lub xerksy.Kiedy miałam coś takiego 2 tygodnie temu to byłam u kardiologa i nic nie znalazł.Pozdrawiam Teresa
    • Witam Czy komuś podczas brania antybiotyków pogorszył się stan serca? np . skacze ciśnienie pomimo brania lekarstw na ciśnienie lub miał migotanie przedsionków. Rozpocząłem leczenie w styczniu głownie po kłopotach z sercem ( migotanie i nadciśnienie) i lewym okiem. Po miesiącu leczenia było super. Problemy zaczęły się tydzień temu a dzis w nocy miałem przerywane bicie serca, wydaje mi się że było to migotanie ale samo mineło . oczywiście noc nie przespana. leczę się już czwarty...
    • Mam pytanie co penetruje dobrze serce czy ktoś miał duże palpitacje serca bóle itd nie chodzi mi tu o pobolewa raz na miesiąc albo zakuło..tylko konkretne problemy czy kogoś jakieś zioła wyciągnęły? Biorę 3 miesiąc nalewkę ze stephani ale poprawy nie ma;/ oprócz tego inne zioła podstawowe itd a bb bardzo zaatakowała mi serce mimo ,że echo itd nie wykazuje za bardzo żadnych zmian..
    • Prosze o odpowiedz jezeli ktos cos o tym wie.Kardiolog stwierdzil u mnie nieszczelnosc zastawek i nie wiem czy abx nie poglebia tej wady,bo coraz czesciej serce zaczyna walic i coraz bardziej sie boje ze sobie zaszkodze.Moze ktos cos moze doradzic? .
    • Czy ktoś z Was ma wypadanie płatka i leczy się na boreliozę. Te moje skoki pulsu są chyba od tego.
    • arytmia(5)

Nieustajaca arytmia co robic czy to xerx,czy isc do jakiegos lekarza zeby mi odstawil abx
    • pytanie(6)

może ktos wie: czy zmiany boreliozowe w mięsniu sercowym są wykrywalne przez EKG/Echo/Usg? a jeżeli tak to czy są charakterystyczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się