serce

(18 wyników)
  • Witam wszystkich, Już kiedyś pisałam na tym forum ale widzę, że się tu ożywiło więc jeszcze raz o sobie. Bardzo chciałabym mieć kontakt z osobami z podobnymi problemami. Nerwice właściwie mam od dziecka ale naprawde silną od 7 lat, w tym od 4 lat obsesję zawałową. Mam 27 lat i 2-letnią córeczkę. Moja nerwica skupia sie właściwie tylko wokół serca. 4 lata temu pojawiły się skurcze dodatkowe, takie silne uderzenia pod gardło, chwilowy zanik głosu i jak gdyby przewracanie w klatce piersiowej. P...
  • witam, bardzo potrzebuję informacji jak wada/schorzenie serca kwalifikuje do wykonania cięcia cesarskiego szukałam w internecie, ale sa tylko ogólne informacje, ze taka, przy której zakazany jest duży wysiłek fizyczny, ale nie ma konkretów. czy moze ktoś mi pomóc? pozdrawiam magnolia
  • Witajcie. Jestem tu nowy. Mam 34 lata. Do jesieni ubiegłego roku nie miałem żadnych problemów z układem sercowo - naczyniowym. Niestety teraz ten stan się zmienił. Zaczęło się od tego że w całkiem niewinnych sytuacjach (np podczas siedzenia przy stole ze znajomymi)wydawało mi się że zaraz zasłabnę. Siedziałem jak na szpilkach i myslałem że zaraz coś się stanie. Przy tym tętno stawało się bardzo wysokie. Na jakiś czas się to uspokoiło, ale w styczniu znowu zaczęło mi bez żadnych wy...
  • Witam! Błagam Was o pomoc. Otóż, od jakichś 4 lat od kąt to ze szkoły zabrano mnie do szpitala z powodu zawrotów głowy, duszności itd. mam jakiś rodzaj arytmii (chyba). Chociaż nikt nie może tego wykryć. Boję się wychodzić na miasto, że to się zdarzy. A to mam na myśli zawroty w głowie, duszności, ucisk w gardle, dodatkowe skurcze, efekt mdlenia po którym następuje wystrzał adrenaliny i wszystko powrca do normy, ale serce wali jak oszalałe. Jednak nawet nie to mnie martwi. Od roku martwi mni...
  • Witam! Od trzech lat próbuję się wydostać z błędnego koła, które stało się koszmarem mojego życia. Zaczęło się od porannych arytmii (dodatkowe uderzenia serca) kilka lat temu. Poszedłem do pracy - arytmia prawie całkowicie zniknęła. Zaczęła się szkoła (studia zaoczne) i zauważyłem, że zawsze na pierwszych zajęciach dostawałem dodatkowych uderzeń, bardzo nieprzyjemnych, które wzmagały stres i zapewne powodowały powstawanie tej arytmii (zapewne coś sobie ubzdurałem bo gdy się ...
  • Witam, Kiedyś już pisałam na tym forum o moich problemach z sercem, nie wątpię że serce "rozregulowało" się przez moją nerwicę, którą mam już 10 lat i która głównie objawia się własnie arytmią. Problem w tym, że przez lata, arytmia pojawia się nawet wtedy gdy nerwica jest zaleczona, jestem spokojna.Najpierw pojawiły się takie "chluśnięcia pod gardło" i silniejsze uderzenia serca w tej własnie chwili. Bywały rzadkie, potem częstsze a czasem wogóle nie występowały. Dowiedziałam się...
  • ma ktos doswiadczenie z lekami na skurzce dodatkowe nadkomorowe??wiem ze mam nerwice ,w sumie to juz sie czulem lepiej a tydzis znowu jakas godzine mi skakalo serducho;//neospazmina ,validol,tranxene,concor cor ,xanax mi nie pomaga;/,jest jakis zloty srodek??chce napomniec ze ostatnio zyje bezstresow owiec skad znowu te skurcze??
  • Moze sprobujmy opisac slowami po kolei co sie dzieje gdy odczuwamy napad czestoskurczu (nie pojedynczy nierytmiczny skurcz). Chcialabym wiedziec jak Wy to odczuwacie, czy podobnie. U mnie zaczyna sie to zawsze nagle i chyba w wiekszosci wypadkow bylo tak, ze byl on wywolany jakims moim ruchem (sklonem, podskokiem, obroceniem np. w lozku, gwaltownym wyciagnieciem reki) a nawet czkawka :-) Serce wali wtedy jak mlot, bardzo szybko, chce wyskoczyc z piersi, kurczy sie rowno ale piek...
  • Concor 5(10)

Lekarz kazał mi przyjmować pół tabletki leku o nazwie CONCOR 5 w przypadku, gdy pojawi się tachykardia. Przeczytałam ulotkę i przyznam, że boję się tego leku. Czy ktoś go brał? Jak się po nim czuliście?
  • W moim przypadku to chyba właśnie stres jest przyczyna arytmii ,chociaż chodzi wtenczas głównie o tachykardię zatokową bo napady częstoskurczu miewam w nawet najspokojniejszych okresach. Tak sie składa ,że miewam skłonności do nerwic ,choć w przypadku zaburzeń rytmu serca zdarza się to dość często. Najbardziej męczącym objawem jest u mnie bezsenność,gdzie budzę się w nocy zlana potem z walącym sercem . Zazwyczaj takie nerwice pojawiają mi się po kontaktach ze szpitalami ,problemam...
  • Czy ktoś z Was wie o czy świadczą dolegliwości sercowe przy ostrych wahaniach pogodowych??? Miałam jakiś częstoskurcz nerwicowy zimą jak byłam w górach na nartach, ale w sumie wyszło na całonocnym EKG, że to nie był częstoskurcz tylko taka tachykardia dość równomierna spowodowana hipokalemią - potas spadł mi wtedy poniżej 2. Wcześniej lekarz robiąc mi badania okresowe powiedział, że mam jakieś fale zwrotne ale to tak minimalne, że nie podchodzi to pod żadną wadę ani chorobę bo t...
  • Witam, Od ponad ośmiu lat mam nerwicę lękową, która głównie atakuje mi serce. Do kołotania, będącego często skutkiem wypadania zastawki się przyzwyczaiłam. Od 3 lat niepokoi mnie następujęcy objaw, mam nadzieję, że jakoś wytłumaczę.Nagle w ciągu sekundy z dużą prędkością następuje uderzenie pod gardło, tak jak gdyby serce podchodziło mi pod gardło. Odczuwam wtedy jeden silniejszy skurcz wokolicy serca. Gdy wtedy akurat coś mówię, zanika mi głos na tą sekundę.Jest to bardzo dziwne uczucie i t...
  • Hej, napisalm juz dzis post na forum o wypadajacym platku. A widze, ze tu tez podobna tematyka wiec przeklejam :-) Moze bedziecie mogli mi cos doradzic, pomoc. Prosze... Post brzmial tak: Ogromnie ciesze sie, ze znalazlam to forum. Dzis 'rylam' internet w poszukiwaniu informacji, bo wlasnie 3 godziny temu mialam kolejny atak czestoskurczu... Ale moze od poczatku :-) Mam 30 lat, problemy z sercem (arytmie i czestoskurcze) zaczely sie juz w szkole sredniej. Pierwsze objawy na w-f, ...
  • Od jakiegos czasu zdazra mi sie, ze przez kilka chwil "trzepocze"mi w gardle, i mam wrazenie, ze to jakis skurcz serca...to uczucie. jakby mi motyl stanal w gardle i tryepotal skryzdlami. czy ktos ma cos podobnego?
  • witam bylem u kilku lekarzy i kazdy mi mowi co innego,jeden ze mam wypadnie palatka i to powoduje ze mam dodatkowe skurcze,drugi ze nie mam wypadania,tylko nerwice i to jest powodem dodatkowych skurczy,ze to mi przejdzie powiedzial ktos inny.wogle to mam dwa rodzaje arytmi,jak sie przebiegne i zwieksze odrazu tetno,to nie zawsze ,ale czaami mam kilka ukluc w plecach i skurcz serca,(bardzo nieprzyjemne),a na drugi dzien juz nie mam uklucia w plecach ,ale mam te dodatkowe skurcze(b...
  • Witam serdecznie na moim forum.Załozyłam to forum bo nie spotkałam się nigdzie z forum traktujacym o arytmiach-w szczególnosci.Są fora ogólne o zdrowiu i tam tylko pobieżnie poruszana jest ta tematyka.Jeśli chodzi o mnie to miewam napadowe częstoskurcze/średnio tak raz w roku/ związane z niewielką niedomykalnością zastawki mitralnej i trójdzielnej /choć mam 2 rózne diagnozy z usg serca :)Uważam,że zaburzenia rytmu serca są bardzo depresjogenne więc wspomaganie się nawzajem jest uz...
  • Czasami miewam skurcze dodatkowe/chyba/ rzadko i nie często ,ponoć u każdego wystepują i jesli nie są częste i nie ma ich dużo jest to normą.Są one jednak na tyle dokuczliwe ,że np.mnie /a jestem chyba przewrażliwiona;)napawaja strachem .To takie jakby łupnięcie serca po czym zaraz wszystko jest ok. Zdarza mi sie to głównie przy zmianie pozycji ciała,nagłym pochyleniu się,czy przewróceniu leżąc z boku na bok.Jestem b. szczupła i może to serce odczuwa gniecenie przy zmianie pozycji...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się