Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      serce

serce

(18 wyników)
    • Witam, Dawno tu nie zaglądałam...dokładnie rok... W skrócie od początku: W listopadzie roku 2011 trafiłam do szpitala z bardzo wysokim ciśnieniem rozkurczowym (140). Myślałam, że nie przeżyję tych ataków bólu głowy...ale to nie były migreny tylko rozwalający czaszkę gorący ból. Wcześniej miałam przez około 20 lat migreny hormonalne (1-2 dzień miesiączki i połowa cyklu), brałam na końcu Neurontin i cinie i masę innych leków przeciwbólowych włącznie z częstymi kroplówkami z ketonalu i innym...
    • www.webmd.com/migraines-headaches/news/20090216/closing-a-heart-hole-may-help-migraines
    • Cluster headache linked to heart defect Last Updated: 2004-10-22 16:20:28 -0400 (Reuters Health) NEW YORK (Reuters Health) - New research suggests that cluster headache, a severe type of headache that usually begins around one eye, often occurs together with a heart defect called patent foramen ovale (PFO), in which blood can pass through a small hole from the right to the left side of the heart without going through the lungs first. In the fetus, the hole (foramen ovale) is open, si...
    • Witam. Mam klasyczne migreny z aurą(mój dawny temat z opisem forum.gazeta.pl/forum/w,12154,66579610,66579610,Moja_migrena_I_pytania.html) Od 5 lat byłem pod opieką poradni kardiologicznej z powodu tachykardii(przyśpieszona akcja serca). Podczas ostatniej wizyty Pani kardiolog powiedziała że mnie wypisuje i już więcej nie muszę przychodzić bo żadnej wady serca nie mam, ani innych poważnych chorób. Faktycznie, tachykardia nigdy mi nie przeszkadzała. Niedługo mam wizytę u neurologa. Cz...
    • Stosuję profilaktycznie Mirzaten i ostatnio dołączyłam też depakinę -- kwas walproinowy -- lek dla epileptyków i osób z psychozą maniakalną, hm... :)) Nie chcę zapeszać, ale jest jakby lepiej. Lekarz kazał mi unikać preparatów z kodeiną, ponieważ przyspieszają akcję serca i powodują bezsenność, a jednocześnie odstawić propranolol (który brałam właśnie z racji zbyt szybkiego tętna). Mimo że nie biorę już tego propranololu i unikam kodeiny, jakoś żyję i bóle wydają się rzadsze i lż...
    • Nie byłam na Waszym forum prawie rok! Półtora roku temu rozpoczęły się ataki bólów głowych zdiagnozowanych jako migrenowe, głowa bolała mnie w niewielkim stopniu ale za to prawie codziennie, co oczywiście prawie że wpędziło mnie w depresję. Wtedy bardzo pilnie śledziłam to forum, zdobywając informacje o nowej nieodłacznej "przyjaciółce", z która przyszło mi żyć. Początki leczenia migreny przez neurologa (podkreślam - przez lekarza ze specjalizacją!) to było zaaplikowanie mi Ketona...
    • Coraz wiecej arytkulow na temat zwiazku migreny z wypadaniem zastawki mitralnej i tego PFO co Artur podawal - niedomkniecie dziury w sercu (PFO). Okazuje sie ze wady serca moga powodowac aure, zawroty glowy i bardzo szybka akcje serca. warto wiec byloby dac przebadac sobie pod tym katem serce, bo wady te moga byc tak nieznaczne ze nie musza byc wyczuwalne ani dawac objawow a mimo to moga pogarszac migreny. Firma NMT Medical z USA oglosila dzisiaj ze beda robic studia w UK nad ...
    • Codziennie boli mnie głowa, bóle są tępe i kłute, czasami czuję ucisk w części potylicznej... Bóle się przemieszczają, mam je po obydwu stronach na całej głowie, czasem czuję jakbym miała opaskę na głowie :( Przy tym szumi mi trochę w uszach, bolą mnie stawy i pulsują mięśnie. EEG głowy wykazało niewielkie zmiany napadowe w lewej części czołowo-skroniowej. Czy to możliwe by napięciąwy ból głowy zmieniał zapis EEG tak jak migrena? Pozdrawiam wszystkich.
    • nie moge spac na lewym boku :( Boli mnie serce i cala lewa strona mojego zrujnowanego ciala :( Znow nad moja glowa kraza ciemne chmury :( Kiedy pomysle, ze tak ma byc przez cale moje zycie , lub przez wieksza jego czesc ... JAK BARDZO NIENAWIDZE MOJEJ MIGRENY !!!!!!!!!!!!!!!! depresyjka
    • właśnie jestem w trakcie długie ataku migreny (na szczescie jest dosc lekki) ale zauważyłam nowy niepokojcy objaw czasami zaczynam oddchyac tak jakbym była zmeczona wysiłkiem fizycznym trwa to jakis czas a potem przechodzi zaraz zaczne sie martwic ze to cos poważniejszego (wiem ze powinam isc do lekarza i jak to jeszcze troche potrwa to sie wybiore)
    • Ktos pytal, ale zapomnialam kto, za co bardzo przepraszam.. no wiec nawet nie wiem ze mozna przeliczac gramy na jony - po prostu, na opakowaniu pisze ze jest np 250 mg zwiazku magnezu.. znaczy to ze z tego zwiazku bedzie tylko jakis % czystego magnezu, a wiec przedawkowanie, jesli sie stosuje w/g przepisu, jest malo prawdopodobne. Bo chyba chodzi o ponad 400 mg dziennie w czystej postaci aby przedawkowac. W tej chwili mam wlasnie 250 mg w zwiazku magnesium oxide, magnesium citrate ...
    • Już dość dawno temu czytałam w Świecie Nauki , że Japończycy robili badania ludzi cierpiących na migrenę .Stwierdzili, że 90 i kilka procent z nich miało otwor w przegrodzie serca. Część z nich nawet poddała się operacji serca i podobno ataki migreny przestały się u nich pojawiać. Często miewam potworne migreny z aurą , wymiotami itp. Nie robiłam badań doplerowskich serca , ale od urodzenia mam słyszalny szmerek w koniuszku serca, co sugerowałoby właśnie taki otwór.
    • byłam u lekarza, zeby zabrac sie ostro za leczenie mojej migreny.. dostałam bloker kanałów wapniowych Isoptin..czy ktoś kiedyś leczył sie tym ? jakie byly efekty?
    • Czy ktoś brał ten lek na migrenę? Czy opisane w ulotce skutki uboczne zdażyły sie wam?
    • Przypomniało mi się coś o drętwieniu. Od jakiegoś czasu nie mogę spać na lewym boku. Boli mnie ręka i jakby serce. Łaczę to z migreną bo przecież jak boli to właśnie lewa strona. Kark też ma obolały, sztywny, każdy nawet najlżejszy dotyk boli niemiłosiernie ... Mój chłopak czesto próbuje to rozmasować, ale cholerstwo wraca z prędkością światła :-( Ostatnio nawet biustonosz mi przeszkadza. Czy rzeczywiście to drętwienie można łączyć z migreną? Jeśli chodzi o mnie to wiem, że m...
    • Nie wiem jak wy ale ja wlasnie zauwazylam ze jak czytam opis bolu w migrenie - "pulsujacy, tetniacy, mdlacy" - to mi zaczyna szybciej serce bic! ?????? Venus
    • Co robicie jeżeli jest Wam z bólu słabo w pracy? Boję się, że za którymś razem odpłynę zupełnie. Macie jakiś pomysł jak uniknąć omdlenia albo zasłabnięcia w pracy a w konsekwencji upadku? Przy okazji za każdym razem mam wrażenie, że straszę ludzi. Co powinnam zrobić? Pozdrawiam meg22
    • Witajcie! Mam pytanie: jakie są złe strony zażywania tryptanów? Czy są one bardzo szkodliwe zwłaszcza przy dłuższym ich stosowaniu? Trochę się przestraszyłam, gdy moj chłopak uswiadomił mi, że tak naprawde nie wiem co biorę.Bedę wdzięczna za odpowiedzi. pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się