serce

(12 wyniki)
  • Witam. od czasów liceum [nie jestem juz nastolatką] mam napady bulimiczne. sa one większe, gdy czuję się odrzucona [czasami to tylko moje wymysły], nieakceptowana lub wydaje mi się,że nie spełniam czyichś oczekiwań.Wiem,z epodłozem bulimii jest psychika. Ale nie wtym rzecz teraz. Moje drogie bulimiczki-czy macie kłopoty z sercem? Mozę trudno jest to Wam określić, bo jak zauwazyłam,głównie wypowiadają się tutaj młodziutkie dziewczyny.Gdzies przeczytałam,ze zmiany w sercu moga byc t...
  • jestem na tym forum pierwszy raz bo moze tu uzyskam kilka informacji, wydaje mi sie ze mam bulimie. mam napady strasznego glodu ale tylko wieczorami...ze mozglabym zjesc wszystko co mam w lodowce ale potem raczej nie wymiotuje... i to mnie zastanawia bo przeciez bulimnia polega chyba na objadaniu sie iwymiotowaniu.. wiec nie wiem czy to jest bulimia czy nie..ponadto chcialbym uzyskac informacji czy bulimia moze wplywac na prace serca???bardzo prosze odpiszcie....
  • ojej ale dawno mnie tu nie było.. ale wbrew pozorom problem nie zniknął!!jestem bulimiczka jakies 6 lat. nie mam zamiaru nikogo tutaj pouczac ze zle robicie, ale wiem ze gdyby kilka lat temu ktos mi powiedzial ze teraz bede miala takie problemy ze zdrowiem kto wie jakby sie to potoczyło. Nie znam zadnej bulimiczki osobiscie, z nikim na ten temat nie rozmawiałam, poza psychologiem jakis czas temu(ale zrezygnowalam bo nie zauwazylam efektow). Takze jestem z tym kompletnie sama, do ...
  • Schudłam 3 lata temu...20 kg. Potem waga stała..potem w góre...potem ciąża i syn... Teraz jestem zdesperowana, żadna dieta mnie się nie trzyma...wystarczy troche nerwów i...czekoladka itd. Mało ruchu- moze w końcu bedzie cieplej to chociaż spacery... Czytałam gdzieś o tussipecie że zatrzymuje głód. Na mnie zadziałało.Ale po tygodni zaczynam sie martwić, czy ze mną wszystko ok...czy to nie jest już jakaś choroba że tak 'za wszelką cenę"... doradźcie coś... źle sie z sobą czuję.
  • mam pytanie, ostatnio czytalam na jakims z blogow (osoby ktora sie odchudza) ze lyka codziennie ten lek (tussipect) i ze ma wlasciwosci spalające tluszcz, przeczytalam rowniez ze ma skutki uboczne. ale gwarantuje lepsze spalanie ... co o tym myslicie ? wiem ze jest bez recepty i nie kosztuje duzo...
  • Ma do siebie taki obrzydzenie...To co robie jest podle.krzywdze nie tylko siebie ale i dziecko ktore nosze pod sercem.Ciaza nie uwolnila mnie od wymiotow...Nie wiem jak mam z tym walczyc.
  • Chyba skutki bulimi dopadaja mnie coraz bardziej... Obudzilam sie dzisiaj w nocy z takim bolem serca, ze nie moglam sie ruszyc i oddychac. Obudzilam swojego chlopaka, ale ledwo moglam mowic - bol byl tak straszny. Do tego zaczelam sie dusic bo nie moglam oddychac. Przeszlo po ok. 5 min, ale dla mnie to byla wiecznosc. Strasznie plakalam.. Myslalam, ze umieram... Mam zespol wypadajacej plytki z zastawki mitralnej (prawdopodobnie tez z powodu bulimi), ale tez bol byl calkiem inny.. ...
  • No wiec od samego rana ciag dalszy klopotow hormonalnych i sercowych - okres nie wtedy kiedy trzeba i to przy tabletkach antykoncepcyjnych i bole serca przy minimalnym nawet stresie - wiem, wiem, bede sie leczyc. :) Potem - glodna, glodna, glodna!!! O godzinie 10 zjadlam wszystko co mialam przygotowane na caly dzien pracy do godziny 17:30 (wiecie kanapki, owoce, jogurcik) i dalej bylam glodna - co tam, trzeba bylo wytrzymac do obiado- kolacji o szostej. Przed wyjsciem z pracy pos...
  • skutki(8)

hej, jestem ciekawa,czy odczuwacie jakies fizyczne skutki bulimi? ostatnio czuje sie bardzo zle, ale nie wiem czy to wlasnie przez to... tzn.wypadanie zebow(tak), bol zaldka (tak), ale bol plecow(?) a to mi wlasnie najbardziej dokucza,ogolnie ostatnio mam cale obolale cialo prosze napiszcie mi co wiecie na ten temat dziekuje :) pzdr .papatki
  • Rzygam już od trzecha lat, nagminnie, raz chudnę , raz tyję 10 kilogramów. Nie twierdzę, że jest mi z tym dobrze. Nie. Ale tylko dlatego, że wokól wszyscy mówią mi jakie to złe, szkodliwe itd. Nie mam wyrzutów sumienia z tego pwoodu , że szkodzę swojemu zdrowiu, ale z tego pwoodu , że nadal jestem gruba i - oczywiście - sama. Ciągłe obżeranie i rzyganie nie pozwala mi schudnąc, wręcz przeciwnie .. ( rzadko udaje mi sie wszystkiego pozbyć ) . I to jedyny powód, przez kóry mam tego...
  • Dziewczyny czy Wy też macie takie problemy z zębami?Ja choruje już 7 lat mam dość choroby i jej konsekwencji.Miałam takie ładne zęby?Paradontoza, i full plomb.A co Wy robicie zeby się tak nie niszczyły?
  • zdarza wam się mdleć? jeżeli tak to w jakich okolicznościach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się