serce

(71 wyników)
  • od piatki serce wali mi jak oszlałe, i nie moze przestac tak łupotac. Moze to dlatego ze zaczelam nową skole i wrażenia...? ale juz skonczylam na dzis nauke, a ono wciaz tak szybko bije ze mnie wykańcza. Kiedys zadązylo mi sie takie cos ale nie trwalo non stop 3 dni, tylko 1 max. I wtedy bylo to bez powodu, nie mialam zadnych sytacji stresowych. Nie wiem co robic :(
  • Mam pewien problem...od wczoraj kuje mnie serce...to się już wcześniej zdarzało, więc przyznam szczerze, że zbagatelizowałam to a kucie nie było aż takie mocne, więc normalnie poszłam do pracy, ale wróciłam a serce wciąż kuje, nie mogę złapać głębokiego oddechu i serce wali jak oszalałe...nie mogę tego opanować. Ból może nie jest jakiś straszny, ale to kołatanie i płytki oddech, bo jak chcę zaczerpnąć więcej powietrza to już boli. Co ma robić? Czy to może być coś poważnego? Acha...mam 2...
  • Lekarz po osłuchaniu mnie słuchawką stwierdził u mnie wadę serca. Zalecił oczywiście dalsze badania, ale do tego czasu będę się niepokoiła, bo powiedział, że sprawa jest poważna. Jest mi często duszno, miewam mdłości, męczę się szybko fizycznie, serce bije mi mocno nawet jak siedzę w bezruchu i nie jestem zdenerwowana. Czy któraś z forumowiczek ma podobny problem i podzieliłaby się ze mną doświadczeniem? Dla mnie to problem dość nowy, bo te dolegliwości mam od pół roku i być moż...
  • hej dziewczyny,mam pewien problem,otoz od 2 dni odczuwam niepokojacy bol w okolicy serca,tak jakby chwilowe skurcze trwaja 3-4 sekundy, 5minut przerwy i znowu to samo:/ czy takie bole moga byc wywolane nadmiernym stresem? jestem przed matura... dodam ze cisnienie mam w normie,jednak puls jest dosc wysoki.. 80
  • Od trzech dni mam co jakiś czas dość bolesne kolki. Umiejscowione pod lewą piersią, trochę z boku nad żebrami, takie krótkie ukłócia ale dość nagle i boleśnie. Czy to może być serce czy może jakieś nerwobóle. A może od kręgosłupa. Podpowiedzcie coś proszę
  • Co pare dni odczówam bóle które zaczynają się centralnie w żebrach... z czasem dochodzą barki(prawy i lewy) i na końcu lewa ręka. Ból nie mija gdy się położe lub przyjmę jakąkolwiek inną pozycje... bardzo mnie to dziwi bo czytałam gdzieś że kobiety tak właśnie boli gdy są problemy z sercem... ALE, ja mam dopiero 24 lata:/ co prawda popijam kawe, ale raczej w normie;/ pierwszy ból taki pojawił się pare lat temu-był bardzo intensywny doprowadził mnie do łez, nawet nie przestało b...
  • znalazłam fajne badanie na którego podstawie mozna określić wiek swojego serca: www.pokochajswojeserce.pl/HeartAgeCalculator.aspx to, ile ma się lat, niekoniecznie odzwierciedla wiek serca. mi wyszło 35 to troche nie tak bo mam 33 :(
  • Od dłuższego czasu, dośc niereguralnie, raz co kilka dni, raz co kilka tygodni, mam krótkie kłucia w okolicach serca. Trwaja około 2/3 sekund, czasem kłucie pojawia się przy próbie wzięcia głębszego oddechu. Nigdy się tym nie przejmowałam, bo pojawia się badzo nieregularnie i w sumie rzadko...ale czy powinnam się martwić? Co to może być? Mam 21 lat i jak dotąd żadnych problemów ze zdrowiem. Dzięki i pozdrawiam
  • witam. mam 19 lat. ostatnio przeszłam bardzo wiele stresów związanych z życiem osobistym, a właściwie to nadal przechodzę. do tego dochodzą jeszcze studia, ciągły pośpiech, złe odżywianie, brak apetytu (mieszkam w akademiku nie przywiązuję wagi do tego co jem). ostatnio bardzo dużo schudłam w krótkim czasie-ważę 50 kilo na 168 cm wzrostu. w dzieciństwie miałam problemy z sercem(kołatanie, kolki, przyspieszone tętno) , jeździłam do różnych lekarzy, w końcu okazało się że mam unikać stre...
  • Witam ! Mam problem z serduchem , od początku . ciśnienie około 100/70 - 90/60 a tętno przy tym 100 -130 . EKG Ok , teraz dodatkowo w czasie świąt cała rodzina ( ja , mąż , i dwoje dzieci ) byłiśmy chorzy , ja nie mogłam jeść przez 4 dni i schudłam chyba do 45 kg , teraz wmuszam w siebie każdy kęs ( czuję się jak anorektyczka ) . Każdy kęs jedzenia ledwo przechodzi mi przez gardło , jestem ogólnie słaba i nic mi się już nie chce . Proszę doradzcie coś , bo chyba już nie dam rady .
  • Czesc mam 19 lat i od czasu do czasu mam ataki kucia po stronie serca...trwaja jakies 5 minut ale sa silne... nie moge sie wyprostowac i swobodnie odetchnac...nie wiem czy to cos powaznego...moze to ze stresu(maturalna nerwowka) Moze ktos z Was tez tak mial albo ma??
  • Od paru dni boli mnie serce mniej wiecej godzine dziennie, z przodu pod piersia i czasem z tylu pod łopatką. To na pewno nie wina stresu, bo ja sie ciagle stresuje, a ostatnio nawet mniej. Co moze byc przyczyna i czy mam isc do lekarza?
  • Chciałabym sie dowiedzieć jakie badania mam wykonać w kierunku serca, che się dowiedzieć czy jest wszystko o.k, a także czy z żyłami jest wszystko w porządku. Co radzicie na początek i do jakiego lekarza.
  • Witam! Czy jest tu ktos taki jak ja? Przed porodem wiele lat leczyłam sie na tachykardie, napady częstoskurczu - miałam nawet ablacje w Instytucie kardiologii...a tetno zawsze wysokie - w spoczynku ok. 90 a gdy szłam to juz nawet nie warto pisac... Teraz po porodzie obserwuje cos przedziwnie innego - mam niskie tetno - w spoczynku nawet 60...(cisnienie 125 (130)/70 (80) Nie brakuje mi odczuć z przed ciąży - teraz czuję się lepiej... Moja ginia, na pytanie czy powinnam isc do kardio...
  • Od wczoraj, uporczywie:( Przy kazdym gleszym oddechu promieniuje to na cala klatke piersiowa.. Nie wiecie,czym to moze byc spowodowane? Nie mam zadnych problemow ze zdrowiem; troche jestem zmeczona, ale nie bardziej,niz zwykle. kawy tez pije tyle,co zawsze.. Co to moze znaczyc, co zrobic?:(
  • Witam Otoz,jak sie budze rano,otwieram oczy a serce wali mi jak oszalale,czuje lek i to walace serce.Po chwili mi to przechodzi.Co to moze byc?
  • serce(7)

mam za sobą bardzo stresujący tydzień, od paru dni wieczorami zauważam u siebie przyspieszone bicie serca, właściwie bez powodu teraz, kiedy stres już minął. jak sobie z tym radzić?
  • jak się wykonuje masaż wkierunku serca kolistymi ruchami? Zgodnie z ruchem wskazówek zegara i ku górze czy na odwrót ? Czy może jeszcze inaczej?
  • od kąd zaczełam brać tabletki anty (bralam 2 misiesiace tylko) trzesło mi sie w srodku a teraz cały czas czuje ze trzesie mi sie serce , bylam u lekarza rodzinnego , zrobil ekg które wyszlo dobrze.czy któraś z was miała cos podobnego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się