serce

(12 wyniki)
  • Dzień dobry- mam pytanie odnośnie metizolu: - Czy przyjmuje go się bez leków ochraniających serce?? -Czy ktoś brał- jak długo, jaki efekt i skutki uboczne?? Pytam bo lekarz przepisał mi tym razem sam metizol,receptę odbierałam na recepcji i dlatego nie mogłam dopytać.
  • Przed operacją zrobili mi EKG i wyszło tak jakbym miałam stan przedzawałowy. Powtórzyli je jeszcze raz i wyszło podobnie. Przed operacją czułam się fatalnie, miałam skaczące ciśnienie, kołatanie serca a wyniki tarczycy dobre. Lekarze mówili, że to samopoczucie od tarczycy i nerwów. Jestem tydzień po operacji i zastanawiam się, czy już teraz udac się do jakiegoś kardiologa czy jeszcze z tym zaczekac. Podobno tarczyca może wpływac na sercem, a hormony dopiero zaczne przyjmowac od ...
  • Jestem w trakcie przechodzenia z nadczynności w niedoczynność po leczeniu jodem,nic jeszcze nie biorę. Zaniepokoiła mnie w ostatnich dniach moja słaba tolerancja serca na wysiłek i zdenerwowanie.Nigdy czegoś takiego nie miałam a odczuwałam to jako dławienie. Czy ktoś miał podobnie?
  • Od jakiegoś czasu mam objawy niedoczynności tarczycy (których początkowo nie wiązałam z tą chorobą – po prostu nie wiedziałam, co się dzieje). Są to: zwolnienie przemiany materii, bóle mięśniowe, drętwienie rąk. Pojawiło się również zjawisko, którego jak na razie nikt nie potrafi mi wytłumaczyć: Otóż koszmar, który mnie od jakiegoś czasu gnębi polega na tym, że gdy pojawia się senność i chcę spać, mają miejsce: zawroty głowy, nudności, drętwienie rąk. Poza tym serce zaczyn...
  • Witam możecie mi pomóc? Mam 23 lata i prowadzę aktywny tryb życia (AWF). Odkąd wyrósł mi guz mam problemy - albo tak mi się wydaje- z sercem tzn niekiedy mam taki dzień, iż czuje drobne kłucia, czasami się nasilają do takiego stopnia, że mam problem z podniesieniem szklanki lub odkręceniem słoika (ostre ukłucie w mostku lub sercu). Budzę się w nocy z tak szybkim biciem serca, że dopiero uspokajam się po 15 min głębokich wdechów... staram sobie radzić ale zastanawiam się czy to Wam też się ...
  • Teresko --potrzebuję twojej rady. Ostanio miałąm wyniki: tsh=0,98 FT3 2,79 pg/ml 2 - 4,4 = 33% FT4 1,13 ng/dl 0,93 - 1,7=26% na dawce 56 coś tam Ciągle czuje się kiepsko. Jak zwiększam dawkę euthyroksu mam objawy nadczynności i kołace mi serce, pojawia się arytmia i poczucie nadczynności, ale bez zwiększania też czuję się tak sobie - brak sił, koncentracji, zawroty głowy Poszłam do nowego lekarza --który zastąpił mi moje 62 euthyroksu (zwiększyłam o 6 po ww wynikach) ---37,5 novothyra...
  • Mam takie wyniki badań (zlecone przez lekarza): prolaktyna - 11,01 ng/ml prolaktyna 1h po MCT - 187,2 ng/ml (17 razy większa więc pewnie źle) Przeciwciała tarczycowe: p-ciała p/peroksydazie tarczycowej - 9,01 IU/ml p-ciała p/tyreoglobulinie - 783 IU/ml (tutaj też źle). Zapisałam się do endokrynologa ale dopiero na 19 lutego. Bardzo źle się czuję cały czas mnie boli głowa, coś mi się z sercem dziwnego dzieje i z ciśnieniem. Czekać do 19 czy coś "przyspieszać" (tylko nie wie...
  • Mam pytanie, czy ktoś z Was ma taką przypadłośc spowodowaną chorą tarczycą. Chodzi mi o odczuwalnie nierównomierną pracę serca tzw. skurcze dodatkowe. Bardzo mnie to niepokoi i dzieje się codziennie. Byłam u kardiologa, mam też badania tarczycy. Do endo idę 7 czerwca. Mam co prawda cechy wypadającego płatka zastawki, ale lekarz twierdzi że nie to jest przyczyną.Tarczyca z badań krwi jest w normie, ale TSH tuż przed dolną granicą.
  • Witam.Przedstawię problem dotyczący mojej mamy .Mama ma obecnie 79 lat od kilku lat leczona na nadciśnienie i problemy z sercem ale leczenie odbywało się tylko wizyty kontrolne i tabletki .Ostatnio jej samopoczucie się pogarszało osłabienie ,bóle serca i kołatania .1 kwietnia mama zasłabła i została zabrana do szpitala i tam sie okazało ,ze ma nadczynność tarczycy .TSH 0,000 i zaburzenia rytmu serca z bradykardią .24 kwietnia po ponownym zasłabnięciu znów szpital i w trybie piln...
  • Witam drogie Panie i drodzy Panowie /choć w mniejszości na forum/ Będzie to dłuższy post ale może ktoś jest lub był identycznym przypadkiem i podzieli się radą albo coś podpowie. Wiem że te słowa mogą pasować na forum o arytmii serca ale paradoksalnie rzecz biorąc z guzem mojej tarczycy wiązałem pewne nadzieje dlatego to forum. Lipiec 2007 – arytmia serca – kardiolog – badania – holter /6000 wyładowań komorowych/ – echo serca – oczywiście bad...
  • Czy macie tak że parę dni w miesiącu Wasze serducho nie pracuje tak jak trzeba ? U mnie każdego miesiąca mam dziwne uczucie w sercu.Czuję się jak by na moim serduchu leżała jakaś wata i ocierała się o niego a na dodatek czuję lekki ucisk i od czasu do czasu kuje.Mam tak odkąd leczę się hormonami.Najpierw 75 później 100 później 125 a na dzień dzisiejszy znowu jestem na 100 Letroxu.Czy takie coś jest normalne podczas brania hormonów ? EKG miałem robione i zawsze wszystko w normie,ciśnienie supe...
  • Witam Jeżeli to możliwe proszę o "wyrokowanie", czy to może być nadczynność. Mam 18 lat i szereg objawów, które pasują m.in. bardzo szybką przemianę materii - przy wzroście 180 ważę jedynie 67 pomimo tego, że jem dużo, od czasu do czasu chodzę na siłownię, nie odkłada mi się nigdzie tłuszcz poza brzuchem, próbowałem brać odżywki na masę co zwiększyło masę ciała do 72kg, następnie znowu były spadki, właściwie te 67 mam z powodu mięśni, dodam, że codziennie jestem w toalecie w wiadomy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się