serdeczny

(29 wyników)
  • na którym palcu? Jest w ogóle taki?
  • Następnym razem zaloguje sie juz jako mezatka. Chcialam Wam bardzo podziekowac, za wszytskie rady, pomysly i ciepłe słowa. Zaraz wracma z Warszawy do Krakowa, i koncowka przygotowan. A w Krakowie nie mam sieci. Slub 04 czerwca o 13.30 u OO. Franciszkanow. Jak ktos moze i ma ochote zapraszam. Mozna przecwiczyc, albo przypomniec sobie wzruszjace chwile. jeszcze raz dzieki i do uslyszenia.
  • ... podczas błogosławienstwa ktora gra orkiestra? uwazam ze to strasznie smutna melodia i chcialabym moze cos innego, macie jakies propozycje? pozdrawiam
  • wiem powinnam to wiedziec, ale nie wiem, na którym palcu, której ręki nosimy pierscionek zareczynowy???
  • Słuchajcie może to głupie pytanie;) ale gdy wybieraliśmy obrączki (jakieś 3 miechy przed ślubem) mierzyłam ją na palcu serdecznym i była dobra, jednak na tydzień przed ślubem niestety jest za luźna. Czy ktoś z Was nosi/będzie nosić/ obrączkę na środkowym palcu? I czy nosicie obrączkę na jednym palcu razem z pierścionkiem? Dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi :)
  • na której ręce nosi się pierścionek zaręczynowy? zaręczam się niedługo i muszę zmierzyć sobie rozmiar palca, no a wiadomo że w prawej ręce place są grubsze...
  • Witam! Mam pytanie odnośnie noszenia pierścionka zaręczynowego...Na której ręce i na którym palcu nosi się pierścionek zaręczynowy? Z góry dziękuję za info. Pozdrawiam :)
  • Może te pytanie wyda się śmieszne ,ale bardzo proszę o odpowiedź bez zbędnych komentarzy. Chciałam się dowiedzieć,na którym palcu nosi się pierścionek zaręczynowy??? Z góry dziekuję za odpowiedź. Pozdrawiam was kochane babeczki:-)
  • Na którym palcu nosicie pierścionek zaręczynowy? Spotkałam się z wieloma wersjami i chciałabym sie dowiedzieć ktora jest najbardziej popularna.
  • na którym palcu której ręki się nosi? I co sądzicie o białym złócie? Dzisiaj usłyszałam opinię, że tylko z żółtego złota... Hmmmm. Pozdrawiam.
  • mam pytanie...na który palec powinno sie zakladac pierscionek zareczynowy?...
  • Witam. Mam prosbę...czy możecie mi powiedzieć na którym palcu nosicie pierścionek zaręczynowy i czy po ślubie przekładacie go na inny palec. Wczoraj byłam u jubilera i chciałam przymierzyć pierścionek na środkowy palec (moja mama tak nosi), ale sprzedawca powiedział mi ze nosi się na serdecznym palcu prawej ręki. Jakoś dziwnie się czułam gdy był na tym palcu, jak by mi przeszkadzał...a jak by doszła obraczka to już w ogóle...może to kwestia przzwyczajenia... aha...jeszcze jedno p...
  • Na portalu we dwoje z ciekawości zaczęłam sobie czytac przesądy, ale ten mnie zdziwił: W KOŚCIELE należy przekroczyć próg prawą nogą, a do ołtarza przemierzać z uśmiechem na ustach. Jeżeli w trakcie uroczystości Panna Młoda uroni łzę, to oznacza, że nie będzie w małżeństwie płakać z powodu męża. Gdy obrączki upadną na podłogę, nie wolno ich samemu podnosić. Powinien to zrobić jedynie ksiądz lub ministrant. Przy wkładaniu obrączki na palec Pana Młodego należy uważać, żeby nie wk...
  • Dziewczyny jak to jest z tą bizuterią? No wiadono, że nosi sie je na palcu serdecznym, ale na której ręce? Pierścionek zareczynowy na lewej a obrączkę na prawej? Dzięki za pomoc, bo niedługo będę tych informacji potrzebować:-) Serdecznie pozdrawiam
  • mam jedno głupie pytanko, na której dłoni nosi się pierścionek zaręczynowy, a na której obrączkę?
  • Witajcie! Na którym palcu powinno się nosić pierścionek zaręczynowy po ślubie? Słyszłam że nosi sie na tym co obroczke czyli prawym serdecznym bądź prawym wskazującym. Czy możliwe jest noszenie go na lewym serdecznym? Będę wdzięczna za sugestie. Pozdrawiam. Nika
  • Mam pytanie ktore moze niektorym z Was wyda sie dziwne. Na ktorym palcu powinno sie nosic pierscionek zareczynowy, czy nie ma to szczegolnego znaczenia??
  • Na której ręce i na którym palcu powinno się go nosić???
  • obraczke nosi sie na prawj ręce a pierscionek zareczynowy?? na która reke mam jej załozyć??
  • na którym palcu nosi sie pierścionek zaręczynowy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się