serdeczny

(12 wyniki)
  • Od jakiegoś czasu była we mnie silna potrzeba pójścia do psychoanalityka, ale jak sobie policzyłam ile ta przyjemność będzie mnie kosztować (bo przecież nie jednorazowa) zaczęłam się zastanawiać jak sama mogę sobie pomóc tu i teraz. Posłuchałam swoich myśli, obaw, lęków, marzeń (jak specjalista-obiektywnie i bez cenzury) i doszłam do wniosku że strrrraszna ze mnie maruda :) wow!! to było niesamowite odkrycie! marudzenie na każdym kroku, wypatrywanie przeszkód, biadolenie na każdą...
  • www.nautilus.org.pl/?articlesid=1895 Dla Nautiliusa to niemozliwe aby kochajacy sie narod Amerykanski sam sobie zgotowal taki los 11 wrzenia 2001 i zamordowal tysiace braci z wlasnego narodu.... Czy ktos w Nautiliusie skonczyl w ogole podstawowy kurs historii amerykanskiej i czytal chocby o wojnie secesyjnej i nie tylko? Jezu...kto tam pracuje?
  • Ostatnio poszukałam w internecie informacji o kontakcie z ciałem. Znalazłam raptem jedną stronkę. Dowiedziałam się że bycie w kontakcie z ciałem to tkwienie częścią swojej uwagi w ciele cały czas i przyjmowanie wszystkiego co tam znajdujemy, wszystkich uczuc, energii, emocji z miłoscią. Więc cwiczę. Mogę miec uwagę skierowaną do ciała, czasem trudno mi jednak rozpoznac i zrozumiec co się dzieje a jeszcze trudniej przyjąc to z miłością. Ale mam nadZieję , że z czasem będzie lepie...
  • Przeczytałam w pewnej książce że człowiek dąży do równowagi. Chodziło o kontekst, kiedy my mamy w sobie deficyt, musimy mieć go równiez na zewnątrz. Kiedy dostajemy za dużo albo za dobre to nam nie pasuje bo zaburza równowagę. Zauważyłam że mój deficyt negował moja mamę. Ma ona silną pozytywnę energięi potrafi okazać podziw mi. Kiedy z nią rozmawiałam po pewnym czasie mówiłam stop, dłużej tego nei zniose i odsuwałam ją. W myślach ją krytykowałam i odrzucałam. I pod wpływem tej k...
  • Ostatnio ogladalam show Dr.Phil/a Pary siedziely naprzeciwko siebie (po poprzedniej umowie ze nie moga spuscic z siebie wzroku),i musza mowic do siebie opanowanym tonem. Patrzac sobie prosto w oczy odpowiadaly na 3 pytania 1)Co czuje gdy... 2)Co bym chciala zebys przestal robic... 3)Co bym chciala zebys kontynuowal robic... Cala manipulacja wyeliminowana-podswiadomosc nie ma ucieczki,trzeba sluchac i widziec ta druga osobe naprzeciwko.Czasami po raz pierwszy w zyciu po ...
  • jak przeżywacie, czym dla Was jest Boże Narodzenie? czy skoro je obchodzicie, to uważacie się za chrześcijan (katolików)?
  • Mechanizmy obronne-czyli to co robilismy by nie dopuscic do siebie bolu. Mechanizmy obronne to sposob za pomoca ktorego zdrowa swiadomosc broni sie przed bolesnym lub zagrazajacym zdrowiu przezyciami.Kiedy jednak owe mechanizmy obronne nieustanie blokuja pewne uczucia,czlowiek napotyka na duze trudnosci w rozpoznawaniu i doznawaniu uczuc we wlasciwy sposob. 1)wyparcie –to automatyczne i nieswiadome wyrzucenie z pamieci zdarzen,ktore sa zbyt bolesne,aby je zapamietac,spychane ...
  • Bardzo mi się spodobało co napisałaś motywacjo o braku oczekiwań, że dopiero wtedy może sie rozpocząc rozwój duchowy. Mam dzisiaj strasznego doła. Byłam wczoraj u mojej siosrty, która urodziła kilka dni temu drugą córeczkę. Kiedy ją wzięłam na ręce nie mogłam jej zostawic, zakochałam się w tym maleństwie. Od dłuższego czasu czuję w sobie bardzo silny instynkt maciezyński.Teraz te uczucia jeszcze tylko wzrosły. Tylko że moja sytuacja jest taka, że lecze sie psychicznie, nie mam ...
  • Jaki jest Waszym zdaniem najlepszy sposob na komunikowanie sie z Wyzszym Ja (rozni z Was pewnie roznie je nazywaja)? Czy boska iskra w nas zawsze sledzi nasz kazdy ruch, czy moze jedynie wtedy, gdy sie do niej swiadomie zwracamy? Czy ingeruje w nasze zycie tu na ziemi tylko na wyrazna nasza prosbe, czy przejmuje czasem samo inicjatywe? Ciekawa jestem, jakie macie opinie i wiedze na ten temat.
  • Miałam zamiar kupić sobie pierscień atlantów ale natknęłam się na opinie że może być on niebezpieczny.Co o tym sądzicie bo już sama nie wiem. ------------------------------------------------------- Zapraszam na forum www.mswinvista.info/viewforum.php?f=2
  • Tyle tego wszystkiego. Tak łatwo się pogubić. W jaką filozofię? Religię? A może z każdej wziąć to co mnie wydaje się słuszne? Dużo czytam. Podstawy i fundamenty Wszystkiego są praktycznie takie same. Kiedy jednak zaczyna się wchodzić w szczegóły ... A Wy czym kierujecie się na ścieżce duchowego rozwoju?
  • W literaturze ezoterycznej poruszając te kwestię często mówi się o tym, że kolejne wcielenia to doświadczenie, dzieki któremu mamy szansę gromadzić wiedzę. Uznaje się tę możliwość za jeden z głownych powodów przybierania przez świadomość materialnej powłoki. Zawsze zastanawiało mnie jakie znaczenie ma ta wiedza. Jesli bowiem żyjemy w świecie materialnym, to nasza wiedza dotyczy przede wszystkim świata materialnego. Jakież zatem może mieć ona znaczenie po śmierci, gdy przenosimy s...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się