serdeczny

(8 wyników)
  • bicie (9)

Witam .Jestem mamą 16miesięcznej Mai i mamy problem ponieważ Maja od kilku dni zaczęła w domu wszystkich bić.Nie wiem jak mam się zachować ,czy nie zwracać na to uwagi ,czy zacząć ją karać.Jeśli mam ją karać to jak to zrobić,stawiać ją w kont ,tłumaczyć.Proszę o radę.
  • Co mam robić? Jak jej na coś nie pozwalam zaczyna mnie gryźć? Jak mam z nią w takiej sytuacji postępować?
  • Moja 3,5 letnia cóka do niedawna była odważnym dzieckiem, nie bała się nowych miejsc ani sytuacji. Bez odwracania się za mamą poszła we wrześniu na zajęcia z rytmiki i języka angielskiego. Od jakiś 3 m. wszystkiego sie boi. Nie chce chodzić na rytmikę bo boi się żabek o których spiewają(na głowę jej wskoczą), na angielskim opowiadania o wilku (ryczy i nie chce za Chiny wejść do środka). W kinie ryczała na widok słonia (Horton słyszy Ktosia), w cyrku przed przedstawieniem, bo bed...
  • Czy to rozwojowe? Mój syn lat 10 od pewnego czasu: 1. Obawia się o swoja przyszłość: „Jak to będzie jak będę dorosły”? . „Czy sobie poradzę w życiu?”. 2. Obawia się o przyszłość (istnienie) świata - to pewnie wiąże się z ostatnimi katastrofami na świecie. 3. Boi się śmierci, a właściwie tego, co się dzieje z człowiekiem po śmierci. Wszystkie te obawy nasilają się jemu przed snem, często z tego powodu nie śpi u siebie tylko z nami. W ciągu dnia jest pog...
  • Dzien dobry zaobserwowalam u mojego 16 miesiecznego synka ze boi sie kontaktu z innymi dziecmi w jego wieku. Synek nie daje sie dotknac innemu dziecku reaguje krzykiem i placzem (nie ma takich reakcji w przypadku znanych mu osob doroslych, lub po okolo 30-60 minutach z osobami mu obcymi) reaguje rowniez placzem na placz i krzyczenie innego dziecka nie wiem jak mu mam pomoc i jak sprawic zeby bardziej byl chetny do kontaktu z rowiesnikami dodam jeszcze dziecko moje nalezy bardzie...
  • witam, jestem mamą dwuletniej (26msc) dziewczynki. do drugiego roku życia byłysmy razem w domu, w październiku poszłam do pracy na pół etatu (nie ma mnie w domu 6 godzin). Na początku córeczka chodzila do prywatnego złobka dla pięciorga dzieci, bardzo jej się podobało na początku, ale potem zaczęły się schody, Łucja była tak absorbująca, że musiały się nią zajmować 2 panie :( Jesli nie byla w centrum uwagi uządzała histerie, uważam, że to też trochę wina pań ze pozwolily wejść...
  • natalia(5)

Witam serdecznie :). Córka ma 4 lata i 4 mce. Od przeszło roku uczęszcza do przedszkola, wcześniej od 2go roku życia chodziła na zajęcia przygotowawcze do przedszkola. Jest otwarta, szukająca b. akceptacji, zrozumienia, inteligentna, wygadana... W przedszkolu jakiś rok temu, Córka zaczęła się jąkać, pewnie za przyczną nadmiernego wówczas dla Niej stresu. Zrobiliśmy przerwę od przedszkola, od maja do sierpnia włącznie. Wróciła chętnie, z mową nie miała żadnego problemu. Uspokoi...
  • Jestem mamą dwuletniej dziewczynki, gdy czegoś chce potrafi rzucić się na podłogę i krzyczeć , że chce i koniec, nie mam pomysłów jak sobie z tym radzić, w domu czekam aż się wypłacze i przyjdzie do mnie, ale w miejscach publicznych jest gorzej, ludzie patrzą na mnie dziwnym wzrokiem kiedy ona płacze a ja czekam, może wy macie jakiś pomysł?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się