silny

(45 wyników)
  • Witajcie. Jak może niektórzy z Was już zauważyli, ostatnio w głowie siedzi mi pewna elekcja dla przedsięwzięcia medialnego. Najwięcej problemów sprawia mi właściwe posadowienie Merkurego jako władcy ASC (w większości przypadków ASC będzie wypadał w Pannie) i ogólnego sygnifikatora firmy. Mam więc pytanie, jak ocenić jego położenie, w takich oto konfiguracjach, gdzie jest najsilniejszy? 1. przypadek: Merkury za Słońcem (w Baranie, w 9D). sekstylu do Wenus (Bliźnięta, 11D) i trygonie do K...
  • Kochani; Prosze zdefiniujcie mi co znaczy "silna planeta w horoskopie"? 1. majaca duzo aspektów (dobrych?) czy w ogóle duzo? 2. będąca na ASC 3. będaca na MC a jak nap na MC leza 3, to ktora?
  • Czy można nazwać Marsa silnym i dominującym w natalu jeśli tworzy następujace aspekty:opozycja ASC,trygon MC,trygon Wenus,trygon Neptun,kwadratura Pluton,kwadratura Księżyc? Przepraszam za tendencyjne pytanie ale jestem tzw.początkujący. W jaki sposób taki Mars może przejawiać się w horoskopie kobiety? Będzie wybuchowa ,nerwowa i waleczna?
  • Wątek przeniesiony. Nie róbcie smietnika w cudzych wątkach. ------------- Re: Silny Lew, czy silny Skorpion, jedno z nich... spinline 09.02.08, 14:06 Odpowiedz Obama Barack, czy Hillary Clinton. Patrzac w hoproskop Obama Buracka i czytajac o jego postepach na drodze do prezydentury chcialoby sie powiedziec, ze to z cala pewnoscia on wygra.Jednak po drugiej stronie stoi silny Skorpion... jednak czy napewno mozna cos konkretnego przesadzic w sprawie? Pluton wchodzac w znak Koz...
  • Moi drodzy...chciałabym się was już po raz kolejny poradzić,mam teraz bardzo silne tranzyty ( kilka naraz ) i szczerze mówiąc to się ich boję.Wiem że tyle tranzytów naraz musi zwiastować jakiś przełom.Od jakiegoś czasu chodzą mi przewrotowe pomysły po głowie, źle się czuję zdrowotnie i czuję się ogółem źle sama ze sobą.Orientuję się co może oznaczać pojedynczy tranzyt, ale głowię się jaką bombę przyniesie ich paczka.A są to: 1)Pluton koniunkcja DSC,półsekstyl do Księżyca ...
  • Mam już po dziurki w nosie permamentnej koniunkcji mojego progresywnego Księżyca z tranzytującym Saturnem. Posuwają się w tym samym tempie, więc to się chyba nigdy nie skończy...Ma ktoś podobnie? Mam natalny Księżyc w Strzelcu, więc bardzo entuzjastyczny i żywiołowy (natalnie nie ma aspektu do Saturna) i silny na Asc, we własnym dekanacie. Jednak wł Asc Jowisz siedzi w Koziorożcu, więc ten mój biedny Księżyc jest bardzo podatny na saturniczne wpływy niestety, w każdym razie nie są mu obce. B...
  • Mam problem, może wydawac sie smieszny, ale odkad Saturn wszedł do Lwa na przełomie lipca/sierpnia zaczęły mi sie niesamowite kłopoty z cerą. Nigdy nie miałam cery "bez skazy" ale mieściło sie to w absolutnej normie, czyli wiadomo, ksiezycowe dni, przed po i tak dalej. Teraz to przechodzi ludzkie pojęcie. Mam umówiona wizyte u dermatologa oczywiście, ale tak z czystej ciekawości- czy obserwowałyście u siebie jakię sproblemy ze skóra, cerą kiedy Saturn tranzytowal Raka? Albo inne p...
  • Ciekawa jestem jakie aspekty można zaobserwować między horoskopami ludzi których łączy głęboka przyjaźń, taka która potrafi przetrwać wielkie burze i trwać wiele lat.W moim życiu są dwie takie osoby z którymi doskonale się rozumiem i od kilku lat się przyjaźnimy,świetnie potrafimy się razem bawić , jesteśmy razem w najtrudniejszych i najpiękniejszych chwilach swojego życia, świetnie nam się ze sobą rozmawia choć każde z nas jest zupełnie inne, większość wolnego czasu spędzamy raz...
  • Zgodnie z "poleceniem" aarvedui - czytam, czytam, czytam, ale przy okazji mam totalną sieczkę w głowie. Wobec tego mam wątpliwości i trudności w ustaleniu różnych różności. Tym razem pytania o władcę stellum - spotkalam się z takim okresleniem ale bez specjalnego wytłumaczenia -więc jestem znów tutaj z wątpliwościami - no bo nie wiem jakie znaczenie ma taki władca stellum. Np. 1.Słońce w Lwie tworzy stellum w Lwie z Plutonem i Uranem przy czym Pluton na asc. Władca horoskopu to Merkury. C...
  • Interesuję się od pewnego czasu astrologią, jednak spotkalam się z różnymi interpretacjami horoskopów. Interesuje mnie horoskop partnerski. Najlatwiej zrozumieć na podstawie swojego. Spotkalam mężczyznę, o ktrórym mogę powiedzieć, że wywar na mnie piorunujące wrażenie od pierwszego wrażenia. Sądzę, że to byo i jest wzajemne. To bylo najglębsze doświadczenie mojego życia. Wyczuwam z tym czlowiekiem porozumienie fizyczne (seksualne), psychiczne i duchowe, choć bywa także burzliwie. ...
  • Witam Obecnie Pluton jest na moim descendencie. Co to oznacza? Proszę o odpowiedzi
  • Bronisław Komorowski: "zawsze może lecieć samolotem prezydent i zobaczymy..." - koniunkcja Neptun/Księżyc Lech Wałęsa: "jestem za, a nawet przeciw" - również koniunkcja Neptun/Księżyc, w innej charakterystyce Andrzej Lepper: "jak można zgwalcić prostytutkę?" - Uran con Wenus, Waga DESC ? Andrzej Miller: "mężczyznę poznaje się nie po tym jak zaczyna, ale po tym jak kończy..." - Mars na wierzchołku 8 domu (sic!)w Pannie w trygonie do ASC, dyspozytor Merkury w 7 - mym domu w koniunk...
  • Witajcie:) Mialam jakis czas temu do czynienia z facetem, ktory bardzo mi sie podobal fizycznie i intelektualnie ale w niedlugim czasie ta znajomosc zaczela mnie bardzo dobijac, jego zachowania wywolywaly we mnie nadmiernie negatywne reakcje az sama sie dziwilam czemu ja jestem tak rozdrazniona/wsciekla skoro nic przeciez takiego sie nie stalo. Ja wogole nie wiedzialam, ze moge sie tak bardzo czyms przejmowac, tak mocno negatywnie odczuwac.W porownawczym jest sporo pozytywnych aspektow...
  • Witam, jak myślicie co może oznaczać nagromadzenie planet zewnętrznych w 3 domu w porównawczym? Jakieś problemy z komunikacją? www.astro.com/tmpd/ccdrfile4JOWS4-u1246130797_3006419316/astro_61ast_01_02_monika_paulina_pawel_kacper.71611.26100.gif
  • Mam bardzo szeroką koniunkcję Słońca i Plutona (9 st.42) na dodatek rozdzieloną przez znaki. Pluton nieszczególnie silny, w VII domu, w sekstylu do Neptuna, koniunkcji do punktu szczęścia (2 st.) i kwadraturze do midpunktu Słońce/Księżyc (2 st.) Wszyscy moi ważni partnerzy życiowi, a było ich trzech :), mają bardzo silnego Plutona (ścisła koniunkcja Słońce/Pluton, Pluton na MC i stellum w VIII domu, Pluton na Asc.) Jak myślicie, czy tak słaba koniunkcja Słońca i Plutona może to ...
  • mam problem interpretacyjny ;-) Mam przed sobą ciekawy horoskop- Ascendent w Baranie, 5 dom we Lwie a w nim Słońce, Merkury i Mars we Lwie, Księzyc w domu 4 w raku, Jowisz w domu 9 w Strzelcu (nie spotkałam sie jeszce z czyms takim) W Raku ma jeszcze Wenus po stronie 3 domu, Saturn jest tez w 3 w Bliżnietach. Uran w Wadze w 7, Pluton w Pannie w 6, a Neptun w Strzeclu w 8. Nie wiem jak ten horoskop ugryżc, tyle tego Ognia, i nie dośc ze planety we władztwie to jeszce w swoich klasyc...
  • chodzi o moja wnuczke ,mam zawsze trudnosci z interpretaja jezeli to jest rodzina slonce ksiezyc merkury;koziorozec ,ascendent waga ,wenus z neptunem ;wodnik co Wy na to,z gory dzieki.
  • astrolodzy to zdaje się silni uranicy? Zastanawiam się czy to się odbija na preferencjach politycznych i czy w uproszczeniu opozycja uran - saturn to nie opozycja Komorowski- Kaczyński? Kaczyński to w moim odczuciu konserwatywny saturn reperezentujący stary system i skoncentrowany na rozliczaniu przeszłości. Komorowskiego i Tuska wybiera częściej młode pokolenie, zainteresowane przyszłością i nowościami. Co jednak ze starszymi astrologami?;) [sonda=wybieram:] [*]B.Komorowski [*]J.Kaczyński...
  • Po czym rozpoznać u kogoś twardy charakter, silną wolę? Wydawać by się mogło, że to dużo pozytywnych aspektów marsa przydaje takich cech. Myślę, że jakiekolwiek połączenia ascendentu z plutonem lub marsem mogą powodować, że człowiek jest odbierany jako ktoś, z kim nie warto zadzierać. Emanuje z niego jakaś siła, powaga. Co myślicie?
  • Witam, wlasnie patrze na horoskop dziecka i zastanawiam sie, co to bedzie mniej wiecej jak dorosnie :) Ma taki niesamowity dosc uklad: Slonce, Merkury, Wenus i Saturn w koniunkcji scislej w Lwie, rowniutko na Ascendencie! To wszystko w opozycji do Neptuna na DSC i w trygonie do Plutona. Wiem, ze to takie oderwane od calosci, ale mimo wszystko, jak moznaby zinterpretowac takie polozenie? Chec bycia w centrum uwagi, zdolnosci aktorskie, wladczosc? Czy ten Neptun na DSC w opozycji...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się