silny

(14 wyniki)
  • hej dziewczyny. Ja w sprawie mojej siostry. Byla u lekarza w 6 tyg ciazy - zbadal tylko tak jak na zwyklej wizycie i powiedzial ze przodozgiecie. Dzisiaj siostra byla ponownie - 7,5 tyg i lekarz bardzo zdiwiony, ale wiezadla tylne bardzo sie skrocily i teraz jest bardzo silne tylozgiecie. Siostra ma lezec do 12 tyg i czekac. Podobno 50% ze moze zaistniec poronienie. Co o tym myslicie? czy ktoras miala podobny problem i jak sie wszystko zakonczylo. Dodam , ze z Maluszkiem wszystko ...
  • Dziewczyny pisałam już wcześniej że jestem we wczesnej ciąży i plamię,dostałam duphaston i nospe, ale nie pomogło i po tygodniu wylądowałam w szpitalu.dostałam kroplówkę potem jakieś brązowe granulki na plamienie a potem przez blisko 2 tyg.cyclonamine,wiem że ten lek jest na krwawienia z małych naczyń krwionośnych, prawie ustąpiły więc po 2óch tygodniach wypisali mnie do domu,i już po 2óch dniach mam znów silne plamienia(brązowe-tak jakby mi się okres zaczynał)no i lekarz kazał br...
  • Jestem w 6 tc i od wczoraj wystepuje u mnie ciemnobrazowe plamienie - jak pod koniec miesiaczki. Mam tez delikatne bole brzucha (ale nie tak silne jak miesiaczkowe). Pojechalam wieczorem do szpitala, wykonano mi usg, widzialam pecherzyk ciazowy, ale w macicy byl tez jakis plyn (wg lekarki najprawdopodobniej krew), lekarka potwierdzila tez krawienie. Dostalam przykaz relaksu (moge pracowac, tylko bez szalenstw) oraz magnez na skurcze. Mam czekac tydzien do nastepnego usg. Niby szanse na powodz...
  • Otoz , zaczely sie w mojej rodzince klopooty I to bardzo powazne..Mozemy nawet sracic wszystko na co tak ciazko pracowalismy.Strasznie to przezywam , tz daleko a ja nie mam z kim sie nawet dzielic obawami lekami. co jakis czas dopada mnie przerazenie.Czasami jest tak zle ze robi mi sie po prostu bardzo cieplo i slabo .Wiem ze jestemw ciayz , mam o siebie dbac. ..ale Ale jestem przerazona i to bardzo .Nie radze se sama z soba ..Jestem klebkiem nerwow nie spie po nocach.Co noc o 2 j...
  • Hej dziewczyny - doradzcie proszę, bo zaraz osiwieje. Tak jak wcześniej pisałam w którymś wątku miałam wypalaną nadżerkę na początku zeszłego tygodnia. Przeszłam wodniste śmierdzące upławy po tym zabiegu, wydawało się, że już okey, a tymczasem dziś rano zaczęły się u mnie jakieś skurcze w dole brzucha i wogóle kiepawo się czułam. Teraz wchodzę do łazienki, a ze mnie się leje jak pierwszego dnia okresu. Czy to norma, czy powinnam jechaĆ do lekarza?? No normalnie załamka, jak nie uro...
  • Taaa... Zaliczyłam wczoraj dwa urzędy skarbowe i sklep IKEA. A ból zaczął się od rana, w dziwnej sytuacji: odwiozłam synka do niani, wysiadłam z samochodu (trochę już stękam przy tej czynności jak wieloryb...). Synka wzięła niania, a ja jego lekką torbę z ubraniami. Zdjęłam ją z ramienia i podniosłam lekko do góry żeby postawić na stoliku. I aż kucnęłam! Rwący ból, dosłownie tuż nad tzw. spojeniem łonowym. Przeszedł tak szybko jak mnie chwycił. Za chwilę zdezorientowana wstałam z ...
  • Witajcie dziewczyny, jestem w 31tc i własnie od wczoraj zdycham w łózku.:( Mam smarki do pasa, boli mnie gardło i wszystkie kości:( Biorę Apap z WitcC , Rutinoscorbin oraz Bioparox na gardło. Wszytsko to oczywisci emoja gin pozwala mi brac na przeziębienia. Martwię się tylko czy na tym etapie ciązy moz emi jeszcze jakis świński wirus zaszkodzić, a dokładniej córci...:( Jedną ciążę straciłam przez wirusa, ale to było w 12tc, kiedy płód jest na pewno wrażliwy na takie świństwa. Proszę nap...
  • Dziewczyny, moja szwagierka jest w 19 tyg. ciąży. Od początku miała silne bóle podbrzusza. Kilka dni temu okazało sie ze ma jeszcze toksoplazmozę. Wczoraj pojechała do szpitala bo bóle były tak silne ze nie umiała wstać z łóżka. Podobno nie są to skurcze, sprawdzali na KTG, lekarz mówi ze macica książkowa i tu się nic nie dzieje. Lekarz twierdzi że nie wie o co chodzi i nie wie skąd te bóle. Sama mam "bogatą przeszłość" (dwa przedwczesne porody i poronienie)ale nie wiem co dorad...
  • dziekuje wszystkim przyszlym mamom za wsparcie i slowa pociechy, musze sie jednak z wami podzielic dobra wiadomoscia, pozwolicie ze opowiem historie od poczatku: jakis tydzien temu pisalam o tym ze zaczelam krwawic, w piatek nastapil przelom, dostalam krwotoku, pojechalam do szpitala, a tam stwierdzili, poronienie, w szpitalu mialam badanie ginekologiczne i czyszczenie pochwy, dostalam silny antybiotyk i skierowanie na usg za 3 dni :) jako ze w dzien przed usg mialam wizyte u le...
  • dziewczyny, przeczytałam właśnie w jednym poradniku, żeby dzwonić do lekarza kiedy pojawi się problem z bezsennością. Ja zarówno w pierwszej ciąży (którą straciłam) jak i w obecnej mam bardzo duże problemy ze snem - właściwie w ciągu ostatnich kilku nocy przespałam jako tako tylko jedną. myślałam, że to kwestia emocji. czy problem ze snem może być faktycznie powodem do niepokoju, sygnałem, że coś się dzieje nie tak? nie chciałabym panikować, a przyznam, że ostatnio mam skłonność ...
  • Czesc dziewczyny! Joasia to moja sasiadka z bloku w Montroju ( kolo Paryza). Polka, maz Polak, oboje kolo trzydziestki, przesympatyczni ludzie. No ale do czego zmierzam. Tak sobie pomyslalam ze wam napisze o Joasi zeby was podniesc na duchu. Bo widze pelno artykulow o strachach, niskiej becie, malych dzidziach, braku "kopniakow"...Otoz Joasia starala sie o dziecko od 22 roku zycia. Zrobila wszystkie mozliwe ( wowczas) badania, maz rowniez i za kazdym razem byla czarna rozpacz k...
  • Czesc dziewczyny! Mam pytanie! Ale po kolei! W czwartek bylam na wizycie kontrolnej u gina. Robilismy dokladne usg naszego synka! Wszystko ok! Ma zdrowe serduszko, nerki, zoladeczek, glowke, kregoslup, wazy na 25 t.c. 705 gramow. Lekarz moj jest tez ultrasonologiem i wszystko fachowao i przystepnie mi wytlumaczyl! Plakalm jak bobr kiedy zobaczylam jak didzia ssie swoj paluszek i zakrywa sie raczkami kiedy poprosilam o ladne zdjecie dla rodzinki! Ale problem moj tkei gdzie indziej...
  • Kochane, Tata jednaje z nas jest bardzo chory, nie ma juz dla niego ratunku. Chciałby tylko doczekać wnuka... Kochane, bądźmy myślami z Asią i jej Tatą, wysyłajmy dobre mysli, te, które potrafią się moglic, proszę o modlitwę... Proszę, nie zostawiajmy Asi samej w trudnych chwilach... Gagatku... Możesz na mnie liczyc, przytulam... ania
  • Czułam się juz dobrze , a nawet bardzo dobrze, od dawna żadnych plamień. Z ulgą powitałam koniec I trymestru, cieszyłam się, że zagrożenie minęło. I dziś znowu plamka krwi i brązowe plamienie. Myślałam, że trupem padnę z przerażenia, sądziłam, że to już poza mną, że wszystko OK. Pobiłam już chyba rekord w USG. I za każdym razem lekarz oświadcza z ulgą : no.. serce bije, jakby przedtem sam wątpił, że tak będzie. Kiedy skończy się ta niepewnośc i strach, bo mnie to psychiczni...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się