silny

(24 wyniki)
  • Właśnie wróciłam ze szpitala po "prawie porodzie". Skurcze miałam regularne od 15, po 24 pojechałam na porodówkę, szyjka rozwarta na 7 cm, zaczynała krwawić. Skurcze już wtedy były co 3-4 min. i trwały 1 minutę. Tylko dziwne było to, że np. jak się kładłam, bolało bardzo, jak chodziłam to mniej. Podczas KTG już rano dostałam takich skurczy, że myślałam, że zaraz urodzę, były mocne i praktycznie nie było przerwy między nimi. I nagle wszystko ustało-skurcze osłabły, zrobił się nieregularne i po...
  • Zwracam sę o pomoc w następującej kwestii: Na ktg wychodzą mi bardzo silne (60 do 100, czasem mniejsze a czasem nawet powyżej 100) i dość regularne skurcze. Jednak nie są one dla mnie bolesne, czuję jedyne twardnienie i napinanie brzuch (choć nie zawsze) i czasem ból powyżej pępka. Ginekolog jak zobaczył ktg to stwierdził że akcja porodowa. Ale po badaniu cały czas wychodzi że szyjka co prawda jest skrócona ale zamknięta. Mam mieć cesarskie cięcie za ponad tydzień. Nie wiem już co ...
  • Mam kłopot. Od 3 dni mam silne bóle w dole brzucha. To takie bóle ciągnące, kłujące, połączone z bólami pleców i twardnieniem brzucha. Jestem w 27 tc. Czy to mogą być skurcze przepowiadające lub bóle normalne, fizjologiczne? W pierwszej ciąży podobne bóle miałam dopiero na początku porodu. Byłam dziś u lekarza pierwszego kontaktu bo tu gdzie mieszkam ciąży nie prowadzi ginekolog. Ułożenie dziecka dobre (badanie dotykowe), tętno dziecka dobre, badanie moczu - nie ma infekcji. Lekarz nic ...
  • Witam Pani Kasiu Mam 30 lat, od 4 cierpię na potworne bóle głowy. Lekarze nie potrafią podać przyczyny, sugerują, że to na tle nerwowym, wszystkie wyniki badań mam dobre. Czasem ból pojawia się bez powodu, nawet w nocy, ale zazwyczaj przy wysiłku. Często wystarczy, że się schylę lub podniosę niewielki ciężar, żebym dostała kilkunastominutowego ataku, ale zdarza mi się też okres 2-3 miesięcy bez napadów. W związku z tym zastanawiam się, czy mogę w ogóle myśleć o zajściu w ciążę?...
  • Witam:)Jestem 5 dni po terminie,od 2 dni zaczął mi odchodzić czop śluzowy (podbarwiony krwią)i mam bardzo silne skurcze macicy ok.6 na godzinę po ok.pół minuty.Ból pojawia się też w krzyżu.Czy to normalne ze te skurcze są aż tak bolesne?boję się że nie rozpoznam momentu kiedy jechać do szpitala...Bardzo proszę panią o pomoc i wszystkie dziewczyny.Pozdrawiam:)
  • witam. jestem w 14 tc, od dwoch dni czuje bardzo silny bol w prawej pachwinie ktory promieniuje az do stopy, to dziwne uczucie jakbym cos sobie w srodku naderwala. Wizyte u lekarza mam dopiero po wekendzie ale coraz bardziej denerwuje sie ze cos jest nie tak. Czy ktoras z was miala podobny objaw?
  • Witam, Mam 23 lata i jest to moja pierwsza ciąża(8 tydz). Tak jak wspomniałam w temacie mam bardzo silne bóle kręgosłupa w okolicy lędźwiowej. Boli mnie sam kręgosłup i ból promieniuje na boki a czasem nawet na nogi. Po rozmowie z gin pojechałam do szpitala i tam spędziłam 5 dni. Dostawałam no-spe i lek na podtrzymanie. Ból się zmniejszył, ciąża rozwija się prawidłowo i wypisali mnie do domu. Jednakże nie dowiedziałam się skąd ten ból i czemu nie przeszedł całkiem. Mogę sama wstawać z łóżka ...
  • witajcie, mam 2 tygodnie do tp, 5 dni temu odszedł mi czop, podbarwiony na brązowo, od tamtej pory żadnych plamień, krwawień, za to od wczoraj mam silny ból podbrzusza, jak przy okresie, nie podejrzewam że są to skurcze bo nie byłby wtedy to taki ciągły ból, ogólnie nie mogę już chodzić, dosłownie, wszystko mnie boli w podbrzuszu, czuję że dzidziuś jest nisko, chociaż jego aktywność się nie zmieniła. Mam pytanie jak takie objawy mają się do porodu, czy te bóle oznaczają, że może to być ...
  • brzuch twardnieje napina sie, pozatym strasznie bola mnie plecy z prawej strony na wysokości nerek i własnie spać nie moge !!!! MAm wrazenie jakby poród juz miał sie zacząc ale to nie możliwe (mam nadzieje ) bo jestesm dopiero w 36 tyg wiedz mysle ze mam jescze czas ... jezzuuu wy też tak macie??
  • witam. Podczytuje Was od pewnego czasu, ale dziś musze zapytać. Mam termin na 30 sierpnia z obliczeń, z drugiego USG 25 sirpnia. To jest moje drugie dziecko. Pierwszy raz 6 lat temu wyglądało to zupełnie inaczej, odeszły wody a bóle i rozwarcie zaczęło się kilka godzin później...leżałam plackeim pod kabelkami przez kilkanaście godzin, wreszcie, po kroplówce jakas akcja, ale bóle były znacznie silniejsze (do tego krzyżowe- mam dyskopatię l-3,l-4) niż skurcze- te były krótkie i sł...
  • jak silne powinny występować w 30tc?
  • Pani Kasiu! Mam pytanie odnośnie ziół na odwodnienie.Bardzo puchną mi kostki,i wiem że można pić napar z pietruchy lub znamion kukurydzy oraz innych mieszanek ziołowych dostępnych w aptece.Jednak pani farmaceutka odmówiła sprzedaży twierdząc że nie wolno stosować żadnych ziół,zwłaszcza odwadniających w ciąży.I teraz nie wiem jak mogę sobie pomóc,jednorazowo lekarz kazał mi wziąc Tialorid(pół tabletki)po nim miałam spokój z obrzękami na ponad miesiąc,ale teraz znowu nabieram wod...
  • zacznę od tego że to moj trzeci poród, ale zaczyna się zupełnie inaczej - w porównaniu z poprzednimi bardzo powoli sie rozkręca. Dwa poprzednie zaczeły się w nocy od razu z bardzo silną akcją skórczową co 3 minuty od początku do końca pierwszy poród trwał 6h drugi 4h. Teraz już całą noc miałam skórcze co ok 20 min co któryś na tyle silny ze się budziłam teraz cały dzień co 10 minut dość bolesne ale to nic w porówniu z akcją skórczowa przy poprzednich porodach teraz zaczynają być częstrze co ...
  • Dziś mija 9 m-cy od porodu, 16.08 urodziłam śliczną Milenkę, która teraz już prawie sama chodzi.Całą ciążę mnie "wymęczyła", non stop zgaga, bóle krzyża,rwa kulszowa itp. normalne objawy. Miałam nieregularne skórcze dzień przed porodem ( 10 dni przed term.) i w nocy się obudziłam, o 4.00 odeszły mi wody szybko do szpitala, tak zdecydował mąż, bo ja się położyłam spać, w drodze już miałam skórcze bardzo częste i cała mokra ledwo doszłam na porodówkę, po serii pytań niezbędnych o ...
  • Pani Kasiu, zaczęłam pić napar z liści malin od 33 tygodnia ciąży, niestety w efekcie zaczęłam po tygodniu czuć się coraz gorzej - zaczął twardnieć mi brzuch, pojawiały się skurcze. Herbatkę odstawiłam i znów czuję się lepiej. Co powinnam zrobić w takiej sytuacji - termin porodu mam na 6 maja, chciałabym przygotować się do porodu ale nie chcę urodzić za wcześnie. To moja druga ciąża, pisałam już w innym wątku, że przy pierwszym porodzie miałam silne skurcze ale rozwarcie nie postępował...
  • Droga P. Kasiu i inne przyszle mamusie. Jestem w 32 tygodniu ciazy (druga ciaza) od jakiegos czasu, mam silne bole w dole brzucha. Najgorzej jest gdy chodze, kazde wyjsce z domu, sprawia mi wielki bol, pozniej musze dlugo odpoczywac. Boli dol brzucha, nie kluje, po prostu mocno boli, bol sie roznosi na dolna czesc kregoslupa i wewnetrzna strone ud. Gdy juz sie poloze, nie moge przewrocic sie na drugi bok, tak boli. Wszystko sprawia mi bol. Wiem, ze moze to normalne, szykuje sie d...
  • Jestem 6 dni po porodzie naturalnym. Po porodzie (we wtorek) czułam się dobrze, wstałam po godzinie i czułam się tak przez pierwsze 3 dni. Krwawienie zaczęło ustępować. Obkurczanie macicy bolało ale w granicach normy. Po 3 dniach złapał mnie silny ból w podbrzuszu z lewej strony. Bolało przez godzinę potem zaminiło się w takie fale boleści i bolało jeszcze z 2h, potem przeszło. W niedzielę powtórka z tym, że po 1h ból zlokalizował się na środku. Ból jest tak silny jak porodowy n...
  • witam mam bolesne parcie na pęcherz od dwóch dni, nie moge siedzieć co chwile biegam do toalety mam wrazenie że aż mnie pobolewa w środku, jest to taka dokuczliwa dolegliwośc ze nie moge wysiedzieć. Jestemw 27 tygc chyba powtórze badanie moczu, napiszcie czy tez tak u was było i co wam lekarz zlecił? dzięki
  • Witam, mam dwa pytania: - pierwsze dotyczy tyg. ciąży, internetowe kalkulatory różnie wyliczają i nie mam pewności czy jestem w 36 czy 37 tyg. Ostatnią miesiączkę miałam 19 czerwca. - czy nachodzące dość silne bóle, odczuwalne jak misiączkowe, mogą oznaczać, że poród jest blisko? Dodam, że od 2-3 tyg mam lekko skróconą szyjkę. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
  • czy te dwie sprawy mają jakiś związek? dziś zaczynam 36 tc, wczoraj miałam USG i łożysko zostało ocenione na III stopień. Trochę mnie to martwi bo przeczytałam, że takie powinno być tuż przed porodem, w okolicach 39-40tc :( i teraz nie wiem, czy to normalne, czy złe, czy sprawi że poród będzie wcześniej czy też nie... mój gin nie komentował tego łożyska a do chwili przed moim terminem jest na urlopie i już w ogóle nie wiem co robić...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się