fishka_76 06.03.06, 13:28 Kochani; Prosze zdefiniujcie mi co znaczy "silna planeta w horoskopie"? 1. majaca duzo aspektów (dobrych?) czy w ogóle duzo? 2. będąca na ASC 3. będaca na MC a jak nap na MC leza 3, to ktora? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anahella Re: SILNA PLANETA 06.03.06, 18:53 To pojecie dosc szerokie. Np. planeta w swoim znaku, na osi, z duza iloscia aspektow (nie tylko harmonijnych). Jesli nie ma takich to moze byc to planeta gorujaca (czyli najblizej polozona MC, niekoniecznie w X domu) Jesli masz 3 na MC to wszystkie sa silne, ale najbardziej ta, ktora jest najblizej osi. Odpowiedz Link
neptus Re: SILNA PLANETA 06.03.06, 22:04 Ja bym to ujęła tak: planeta jest silna, jeżeli jest znacząca w horoskopie, nie tylko przez aspekty (dużo lub ważne), powiązanie z osiami, światłami ale także przez władztwo waznych sygnifikatorow horoskopu. Np. Mars będzie także silny, jeżeli w baranie jest kilka planet osobistych, albo gdy znajduje sie z inna planeta w recepcji. Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: SILNA PLANETA 06.03.06, 23:09 o, a ja bym powiedziala, ze to MNIEJ, niz dominujaca. na osiach, badz wskazane scislymi aspektami przez swiatla sa dominujace, a wielosc aspektow, wladztwo itd to sila. Odpowiedz Link
anahella Re: SILNA PLANETA 08.03.06, 03:28 romy_sznajder napisała: > o, a ja bym powiedziala, ze to MNIEJ, niz dominujaca. Planeta dominujaca tez jest silna Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: SILNA PLANETA 08.03.06, 09:55 o, nie da sie ukryc przypomnialo mi sie jeszcze, ze mowi sie o sile, gdy: - planeta jest w 'swoim' znaku: Weunus w Wadze, Mars w Baranie, Księzyc w Raku, Merkury w Bliznietach... - albo w znaku, ktory nie ma drastycznie odmiennego charakteru od planety, Wenus w Rybach jest silna, a w Bliznietach slabiutka (chyba ze aspekty i osie wskazuja inaczej). Odpowiedz Link