silny

(13 wyniki)
  • Ja juz sie przenioslam na sasiednie forum "poronienie"... ale jeszcze chcialam sie z wami skonultowac w takiej sprawie: od 3 dni mam silny, klujacy bol podbrzusza, lykam nospe, ale jest srednio skuteczna.. Dzis bylam na USG i lekarz niczego nie stwierdzil, HCG spadlo juz do 53, OB w porzadku, wiec nie ma zadnego zapalenia ani wyrostka etc. jest za to powiekszony jajnik, ale jakby juz pecherzyk pekl i jest troche plynu w macicy, ktory moze podrazniac tez jelita i powodowac ten bol....
  • Od czasu ciąży owulacja stała się u mnie bardzo "widoczna" - w tym dniu odczuwam dość silny ból, taki że czasem aż trudno chodzić, coś jakby skurcze. Czy to jest niepokojący objaw?
  • witam Od ok 4 mcy wiemy ze mój mąż ma silne nadcisnienie ok 143-149 górne dolne róznie, czesto w normie Nadciśnienie jest dziedziczne czy to nie zaszkodzi naszemu malcowi o którym tak czesto myslimy.
  • Witam! Mam pytanie. Jak jest z owulacją - czy dobrze pamiętam, ze owu jest w granicach +/- 2 dni od skoku tempki? Czyli jak np. wczoraj miałam skok, to owu była od 2 dni przed dniem wczorajszym do 2 dni po wczoraj? Trochę zagmatwałam, jak potrzeba, to "wrzucę" cykl, ale mam pewien dylemat. WIem, że owu nie da sie określić ściśle, ale też nie o to mi chodzi. Jak niektóre pamiętają, bądź i nie, jestem po poronieniu, 3 cykl po zabiegu. Mniej wiecej w połowie pierwszego zaczęłam m...
  • Wczoraj przez prawie cały dzień do ok.godz.17 miałam ciemne brązowe plamienia.Około godziny 18 pojawiła się już żywa,jasna krew(około 1/3 podpaski -do tego doszły silne bóle brzucha.Potem było jeszcze tylko troszeczkę krwi.Dopiero dzisiaj rano zaczęło się normalne krwawienie.I tu moje pytanie-który dzień jest pierwszym dniem cyklu- wczoraj czy dzisiaj?
  • witajcie, okres przyszedł elegancko, stres i testowanie nie do końca potrzebne...;) Ale: nie spałam dobrze kolejną noc, obudziły mnie silne bóle i zasnęłam dopiero nad ranem po wzięciu proszka przeciwbólowego. Moja pani gin zaproponowała mi pigułki antykoncepcyjne w ramach lekarstwa, ale grzecznie odmówiłam. Podobno bóle przechodzą po urodzeniu pierwszego dziecka... Póki co jest ciężko, 1. dzień u mnie to dramat, zawsze kilka przeciwbólowych, często muszę cały dzień spędzić w łóżku :...
  • Witajcie dziewczyny, powróciłam na forum i od razu mam pytanie. chcemy zacząć staranka za jakiś czas, ale w sumie chcę na nowo przyzwyczaić się do kochania bez zabezpieczenia tak na luzika. na początek w dni niepłodne, bo możemy zajść, ale nie musimy od razu. no i właśnie. kiedy? w miarę wydaje mi się, że całkiem wyczuwam co i jak w moim organizmie. nie mierzę temp, ale przyglądam się śluzowi. dziś śluz jak wielki gil z nosa, więc sprawdziłam testem owulacyjnym. wyszły dwie kreski, czyl...
  • Moja sytuacja wygląda tak Ostatnio mam bardzo nieregularne cykle Byłam u lekarza cytologia II, USG w porządku, A to kilka moich cykli Listopad od14 krwawienie około 7 dni grudzień w 20 dniu cyklu od 3.12 plamienie 4.12 plamienie ( wizyta u gin cytologia) 5.12 krwawienie do 11.12 krwawienie 12. 12 plamienie 13.12 plamienie 14. 12 plamienie 15.12 koniec plamienia ( w sumie 13 dni) Styczeń W 34 dniu cyklu 5.01 plamienie zaczęłam mierzyć temp i obserwację śluzu...
  • Czy zdarza się wam taki silny ból jajnika jakby was ktoś tam ukuł, że aż tchu nie mozecie złapać, nie wiem jak to inaczej opisać...
  • to chyba bardziej wątek anegdotyczny. w tym cyklu skomasowało się niemal to wszystko co może zaburzać obserwację - 5-8 d.c. było wszystko w porządku. potem zakrapiana alkoholem impreza i rano skok, następnie bezsenna noc i pomiar o 10.30 (mały sens), potem trzy dni przeziębienia, gdzie niby gorączki nie było, ale chciałam umrzeć. równocześnie wyjazd na drugi koniec kraju. nie wiadomo jak obserwować śluz skoro - na polecenie lekarza - co wieczór robiłam sobie irygacje z Tantum Ros...
  • hej dziewczyny :) nowe pytanie: zrobilam wczoraj małe podsumowanie i wyszło mi, ze moje cykle trwają średnio 25 dni, a zdarza się że krócej. Od grudnia miałam tylko 2 cykle 28,29 dni, raz było nawet 21 dni! śluz pokazuje że powinno być ok,temperatura też. Do tego przez pierwsze dwa dni mam bardzo silne bóle (najczęściej leżę plackiem w łóżku i biorę silne leki przeciwbólowe, bez tego nie jestem w stanie nawet chodzić...). Moja ginka proponowała mi tabletki antykoncepcyjne na bóle, ale...
  • ekspertki od wykresów pomóżcie bo zaczynam się gubić w tych temp. temperature mierze dopiero 2 cykl 7dc-36,6 8- 36,5 9-36,5 10-36,3 11-36,5 12-36,4 13-36,3-ś 14-36,6-ś 15-36,3-ś 16-36,2-ś 17-36,5 18-36,7 19-36,7 20-36,8 przytulanko było 12,13,14dc myślę że trochę za wcześnie, ale potem mąż wyjechał w delegacje co o tym myślicie? są szanse na dzidziusia?
  • ..............jeżeli przytulanko było w czasie występowania śluzu płodnego a owulacja(skok tempki)nastąpiła dopiero w czwartym dniu po????? Wie ktoś??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się