silny

(13 wyniki)
  • Moje dziecko kończy 4 msce, dałam mu kilka razy (2) spóbować moze łyżeczkę jabłka ze słoiczka gotowe dla dzieci desery po 4 mscu (ZŁOCISTE JABŁKA) a drugi słoik (BANAN DELIKATNY Z JABŁKIEM), moje dziecko dosłownie musnęło tego ciutkę (nie więcej jak łyżeczkę, moze dwie). Co jest w tych słoikach, ze tak strasznie bolał je brzuszek po tym przez prawie tydzień (az do zrobienia kupki). Po 3 dniach strasznie płakał i skęcał się z bólu brzuszka. Czy wasze dzieci też tak miały po słoiczkach ? Dodam,...
  • Dzień dobry, Pani Doktor mam problem z karmienem mojego 2,5 tygodniowego synka. Mały od 9 dnia jest na sztucznym mleku, mojego dostaje od 60-100 ml dziennie. Poczatkowo było to Nan1 i po 3 dniach zaczęły się pojawiać zaparcia. Synek płakał i był niespokojny cały dzień a w nocy przy każdym bączku bardzo krzyczał. Był przepajany herbatką koperkową Hipp. Od 3 dni jest na mleku Bebilon1 i dalej między posiłkami dostaje Hipp koperek. Sytuacja wydaje się jeszcze gorsza tzn. mały ma k...
  • u 5 miesięcznego bobaska,mama właśnie zakończyła karmienie piersią i pojawił się ogromny problem z zaparciami już 4 dni dziecko się okropnie drze i robi bardzo twarde kuliste kupki.Jak można jej pomóc lub przynajmniej złagodzić te zaparcia.Za odpowiedz serdecznie dziękuje
  • Panie doktorze,ze szpitala wyszliśmy na mleku nan 1, po paru dniach strasznych bąków znajomy lekarz polecił nam lekkostrawne bebiko omneo. Zaczęliśmy dawać to mleczko i maly zaczął robić zielone kupy (intensywnie zielone)no i zaczęły się kolki, czasem trwające cały dzień ,bąki nie ustąpiły tylko są bardziej śmierdzące ,noce też są nieciekawe. Jutro synek kończy miesiąc i zastanawiamy się czy jednak nie zmienić tego mleka mimo świetnych opinii krążących o nim po internecie.Próbować...
  • Drogie Mamy + Pani Doktor, mam powazny problem z moim 8 mies synkiem - chodzi o kupki. Dziecko jest na Bebilonie zwyklym (teraz 2) od 4 mies zycia i zawsze mial tendencje do zaparc. Czesto musialam mu pomagac dociskaniem nóżek do brzuszka lub masowaniem odbytu. Aby ulatwic mu wypróżnianie podaję 2x dziennie lacidofil; regularnie dopajam soczkiem (jablko lub winogrono, lub nawet takim z dodatkiem kopru wloskiego) zmieszanym z wodą (50/50%). Herbatek nie chce pic - chyba, ze "ochrzc...
  • W poniedziałek u mojego synka stwierdzono lekkie zpalaenie gardła i lekką infekcję dróg moczowych. Miał temperaturę wahającą się pomiędzy 37 a 38. Dziś czuł się już świetnie, ale dostał wstrętu do mleka. Jak tylko poczuje zapach mleka, krzywi się i przewraca oczkami, dosłownie go odrzuca. O piciu nie ma mowy. Za to cały dzień pije soczki rozcieńczone z wodą w dużych ilościach. Martwi mnie to ponieważ syn jeszcze nie bardzo polubił zupki i inne dania, a już mleko mu przestało smako...
  • Nie wiem już co robić, przestaje ufać mojemu pediatrze. Córka ma 4 miesiące i już od urodzenia mieliśmy problemy jedzeniowe, byłam bardzo nastawiona na karmienie piersią niestety nie udało się, nie wiem czy z poroblemu czysto techniczego (ja po cc, dziecka po porodzie nie dostałam, za to dostała butle z mlekim bez mojej zgody). mała przy piersi już szpitalu się wyrywała, zasypiała, nie ssała tak aby się najeść, ja pokarmu miałam sporo już w 2 dobie. Przeszła silną żółtaczke, gdzie za namową...
  • Witam. Nasz synek skończył roczek i nadal jest karmiony piersią.Chciałabym zacząć karmić go butelką ale nie bardzo wiem jak to zrobić.Podjełam niedawno próbę ale zakonczyla się ona porażką ponieważ synek zniechęcił się do jedzenia czegokolwiek poza piersią.Ważny jest fakt że synek przejawia silne sklonności alergiczne,często na policzkach pojawia sie mocne zaczerwienienie.Zaczerwienienia i silny swąd występują też pod kolanami na plecach, w okolicach szyji i na zgięciu łokci.Mał...
  • Jeszcze jedno moje pytanie ale zupełnie z innej beczki, niemniej bardzo proszę Pana Doktora o opinie i Mamy o zdanie na ten temat - czy ktoś się spotkał z podobnym przypadkiem? Mała 2 tyg. przed ukończeniem 6m. zaczęła raczkować, tydzień wcześniej stawała na czworakach, chybotała się, a później zaczęła zasuwać po całym domu, bardzo to lubi i robi to b. sprawnie, kilka dni temu zaczęła stawać przy meblach, z klęczek, z raczkowania i stawania - usiadła. W tej chwili chce tylko st...
  • Czy dziecko moze reagowac wysypka na Bebilon Pepti? Jestesmy w fazie przejsciowej z Bebiko HA 2 na Bebilon Pepti 2. Na mleczku HA synek mial prawie idealna skore, ale lekarka zalecila zmiane na Bebilon. Od tygodnia go wprowadzamy, ale synek wyglada coraz gorzej :(
  • Pani doktor córka ma podejrzenie skazy białkowej, w związku z czym jest na bebilonie pepti. Problem jest taki, ze dziennie mało ma mleka w posiłkach, bo 2 razy po 150 ml i raz 120 ml. Córka ma 8 i pół miesiaca i ma tylko 4 posiłki dziennie juz od dłuższego czasu. Nie chce tez jeśc już z butelki, wiec robie jej gęste kaszki i podaje łyzeczką. Podaje oczywiście wapno ale zastanawiam sie czy nie mogłabym wprowadzic jej jakiś deserków z jogurtem. Słyszałam, że dziecko które ma alergię...
  • Zemdlałam z powodu silnego bulu. Znajomi z którymi wtedy byłam wezwali pogotowie i zaaplikowano mi zastrzyk z ketonalu. Problem jest taki że karmie piersią lekarz z pogotowia stwierdził że ketonal przy karmieniu mogę przyjąć ale nic więcej. Znajoma pielęgniarka natomiast powiedzała że powinnam nie karmić przynajmniej przez 12 godzin a pokarm odciągać i wylewać. Nie mogę przejść na butelkę bo dziecko ma silną alergię na mleko nawet b.pepti i nutramigen. Co robić??? (dziecko sko...
  • Prosze o porade: 8-miesieczniak po zjedzeniu na obiad zupki warzywnej z ugotowanym zoltkiem wymiotuje co jakis czas przez caly dzien. wyprobowalam to juz pare razy, bo myslalam ze to moze akurat przypadek, ale jest zawsze tak samo. Dlaczego? Czy to jakas alergia? Nie podawac mu tego zoltka wcale? Pozatym jest zdrowy, duzy, aktywny, wesoly i je praktycznie wszysto co sie mu poda i nic mu dotad oprocz tego nieszczesnego zoltka nie szkodzilo. Prosze o rade! A moze trzeba z tym isc do...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się