silny

(21 wyników)
  • Musze sie pochwalic a nie mam komu bo mąz za granicą i telefonu nie odbiera dlatego pisze to tutaj:) Moja Hania (według lekarzy po urodzeniu miala byc roslinką) własnie samodzielnie turla sie po dywanie!!!! SZOK!!! a ubaw ma przy tym po pachy:) Jednak cuda sie zdarzają i moja córeczka jest moim cudem!!! Co chwila mnie zaskakuje! Drogie mamy! Musimy wierzyc w nasze maluchy, bo one sa silniejsze niz wszystkim sie wydaje!!!
  • Witam wszystkie mamy serdecznie. Gdyby mi ktoś 4 tygodnie temu powiedział, że będę uczestniczyć w takim forum w życciu bym nie uwierzyła... a tymczasem... 3 tygodnie temu przyszło na świat moje serce.. Przez moje nadciśnienie lekarze zdecydowali zakończyć ciąże. Malutki oddychał sam - przez 2 doby miał tlen do noska, potem chwile namiot - teraz separacja 95-100 bez żadnego tlenu. Szybko został przeniesiony z Intensywnej terapii na sale wcześniaków bo już w 6 dobie. Toleruje je...
  • Pytanie do osób, które miały do czynienia z problemem W PRAKTYCE lub mają jakiegoś znajomego pediatrę przy boku. Po wystąpieniu silnej reakcji alergicznej, podaniu 10 kropli Zyrtecu syn mój trafił na IP gdzie dostał domięśniowo 4mg Dexavenu + (nie wiem ile?) Hydrokortyzon. Na noc podałam jeszcze 10 kropli Zyrtecu, zalecenia 2-3 dni 2 x 10 kropli. W tej chwili objawy ustąpiły całkowicie (łącznie z wysypką, liszaje już się nie sączą) Przyczyną wystąpienia ataku były pokarmy silnie alergizu...
  • alusia(7)

witam wszystkich! 24 czerwca urodziła sie moja córeczka Alusia.poród w 36tc. malenka urodzila sie z wrodzonym zapaleniem płuc. leży na intensywnej terapii podłączona pod respitator. do tego ma problemy z diureza. jest taka malutka i krucha a najgorsze jest to ze nie moge byc obok niej. jak przetrwac ten ciezki okres??
  • pomóżcie bo nic nie rozumiem kazeina 0.19 klasa 5 białko mleka krowiego 0.16 klasa 4 a-lactoalbumine 0.19 klasa 0.5 a to to co to w ogóle jest?
  • dziewczyny, dzisiaj znów byłam u swojego Maleństwa.Niestetyt z kangurowania nic nie wyszło. Trzymałam Go więc za raczke i lulałam w inkubatorku starając sie nie płakać gdy On płacze. Udało mi sie Go uspokoić i uspać ale po chwili znów się obudził odbiło mu sie i zwymiotował czymś brunatnym. Zawołałam siostrę która powiedziała że to stara krew z domieszka swieżej. Moje dziecko juz przez 17 dni jest zywione przez wkłócie centralne, jest karmione pozajelitowo ponieważ ma martwicz...
  • witajcie moją Julkę urodziłam w 35tc walczyłam o to żeby zostać mamą 4 lata mam 3 aniołki w niebie ;( ale się udało spędziłam 4 miesiące w szpitalu od początku na podtrzymaniu nie wierzyli że donoszę od początku strach w 28tc rozwarcie podtrzymywali dalej w nocy w 35tc odeszły mi wody Jula dużo się trzymała miałam 4 razy łyżeczkowanie więc macica była słaba w 30tc dostałam sterydy przed porodem jak wody mi odeszły robili usg i powiedzieli że waży 2700g ale jak się urodziła to szok 3480 ...
  • Nikogo nie chce urazić ani obrazić- ktoś powiesił ten tekst w przychodni gdzie rechabilituje córke .uważam ze takie własnie jestesmy -BARDZO WYJĄTKOWE I BARDZO SILNE forum.krakow.oaza.pl/viewtopic.php?t=501
  • witam. proszę o wsparcie bo smam nie wiem co mam robic. urodzilam 1/02/2008 w 27 tc chłopca waga 1050kg. apgar 5/6. W pierwszym tygodniu miał zamykany przewód Botalla. Był pod respiratorem ok. 3 tyg. na wysokich nastawach ok80-100%. Potem przeszedł na cpap ok. 1 tydzień. Był karmiony moim pokarmem ok 30 ml. i było wszystko ok. Niestety ok. 3 tygodnie po cesarce malutki dostał martwiczego zapalenia jelit i niestety wróciły kłopoty z oddychaniem i znów respirator naprzemian z cpap...
  • Dziewczyny, ostrzegam prze tym syropkiem tzn. nie, że wogóle. Może to raczej dla alergików. Mojego młodego tak wysypało, że masakra. Bardzo silnie zareagował - całe ciało czerwone, na początku jak po poparzeniu słonecznym. Nawet uszka w środku, pachwiny, jajeczka, dupkens. Potem pojawiła się "kaszka". Teraz podajemy leki na alergię i jest dużo lepiej, ale skóra jest teraz straszliwie sucha i złazi. A to niby dla dzieci od 1 roku. A cholerstwo tak bardzo silne alergizuje ;-( Teraz młode...
  • Lekarz mówi że stan Martynki sie nie zmienił nadal jest ciężki i nie dają jej zbytnich szans, miała wylew II stopnia i przetaczano jej krew. Strasznie za nia tęsknie.
  • Witam serdecznie :) Jestem mama Weronisi urodzonej w 31tc i 4 dniu przez CC z powodu silnej gestozy niepoddajacej sie leczeniu co za tym idzie ryzyko zamartwicy plodu.Gwiazdeczka urodzila sie 11.10.07 w CZMP w Lodzi(i Bogu za to dziekuje). Wazyla 1100g(hipotrofia plodu 2 tygodnie),44cm dlugosci i 8 APG. Od razu na oddechu wlasnym. Przez caly pobyt w szpitalu(48dni)przeszla nieznaczne zapalenie odmowo-plucne, wtorna infekcje,hiperbilurbinemie(2 dni fototerapi), 2 razy anemia i d...
  • Witam...jestem mamą bardzo wczesnego wcześniaka...moja Julcia ma 13 dni a urodziła się(poród przedwczesny spowodowany przez infekcję)w 24/25 tyg. z wagą urodzeniową 600g i 33cm(teraz Julcia waży 605g choć jej waga na początku spadła do 530g)...leży w inkubatorze w Ligocie,ma infekcje,nie zamknął jej się przewód Botala i jeśli się nie zamknie czeka ją operacja zamknięcia(choć mam nadzieję że ją to ominie bo to wielkie ryzyko operować na takiej kruszynce),ale jej płucka pracują,od...
  • Pisalam wczoraj pierwszy raz odwazylam sie podzielic swoimi myslami dot. mojego synka wczesniaczka 29 tydz, jest jeszcze w szpitalu. Nie myslalam ze ktos odpisze.. a jednak sa dobrzy ludzie.. dziekuje za odpowiedz i za slowa otuchy teraz wiem ze nie jestem sama z tym "niepokojem". Zycze Waszym pociechom z calego serca zdrowka bo nie ma wazniejszej rzeczy na swiecie. To co doswiadczylam przez ostatni czas w swoim zyciu nie myslalam ze jestem tyle w stanie wytrzymac. Moj synek jak p...
  • Mialam termin na 1.01.07 niestety przez ciecie cesarskie w 25 tygodniu 15.09 urodzily sie blizniaki Michalek 711g i Tomus 779 g.Niestety michalek zmarl po 6 dniach 21.09 umar mi na reku bylam zalamana nie moglam sie pozbierac i nadal placze ide do tomusia z drzacym sercem bo niewiem co znowu uslysze.W dniu pogrzebu uslyszelismy ze Tomus musi miec operacje na serduszku bo mial dzurke i znowu co moze sie stac podczas narkozy i operacji uslyszelismy same najgorsze rzeczy plakalam i o...
  • życzę Wiktorii wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin (o ile dobrze pamiętam to dziś chyba)a przedewszystkim duuuuuużo zdrówka samych szczęśliwych chwil. co u Was słychać pozdrawiam monika
  • chodzi mi o to ,ile się go daje i ile razy dziennie?
  • Czesc Jestem w drugiej ciąży obecnie to 33 tydzień. dziś po wizycie u lekarza okazało sie że łożysko ma III stponien dojrzałości a wody płodowe gdzieś sie sączą. Wynik diagnozy jest taki: kjutro cesarka - mały waży wg usg 1690g i ma 49 cm. Czego mam sie spodziewac i co zabra do szpitalka (jestm umoówiona na jutro na 9) staram się byc dobrej myśli... ale ciagle myśle na co sie przygotowac.... Bardzo prosze o wasze opinie, mój niemąż przywiezie mi jutro i pewnie w poniedziałaek te...
  • O Zuzi pisałam tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15302&w=52351639&v=2&s=0 dziś skończyła 7 tygodni a jutro ma ostatnie badania i wychodzi ze szpitala. Wyniki wszystkich dotychczasowych badań są pomyślne. To naprawdę silna dziewczynka, wszystko co złe omija ją szerokim łukiem i niech już tak zostanie. Dziś mała ważyła 2 kg. Zuzia uwielbia jeść i w ciągu ostatnich 13 dni przybrała na wadze 540 gr!!!!!!!!!!!!!!!!! To bardzo dużo, niech dalej tak przybiera. Pozdrawaim wszyst...
  • Moja córeczka urodziła się na przełomie 35/36 tygodnia ciąży. Trzy godziny po porodzie podawano jej tlen a 12 godzin leżała w inkubatorku, w pierwszej minucie dostała 7 pkt w skali Apgar, a w 5 dopiero 8. Zaraz potm przeszła silną żółtaczkę, była naświatlana 80h. Na dodatek ma wrodzoną wadę stóp. A mnie ciągle niepokoi ta zamartwiaca, niedotlenienie. Chcę wierzyć, ze wszystko będzie dobrze. Obserwuję ją bacznie, ale wiem że wszelkie objawy mpdz moga pokazać się dopiero za pół roku...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się