Forum eDziecko ciąża :-)
ZMIEŃ
      silny

silny

(16 wyników)
    • Witam! Czy Wy tez dziewczęta w moim wieku przeżywacie tak silny instynkt macieżyński??? Nie wiem co mam ze sobą zrobić. Zagląda do każdego wózka, moja siostra urodzi na dniach drugie dziecko i okropnie jej zazdroszcze, że juz jest w tym wieku ze nikt nie patrzy na nia krzywo kiedy chodzi z wozkiem czy z brzuszkiem. Co prawda mieszka w Niemczech i tam jest inna kultura. Tak bardzo bym chciala mieć juz takie maleństwo, ale dopiero zaczęłam studia... Mojemu cłopakowi, zbyt sienie spi...
    • Dziewczyny pomóżcie! W tych dniach powinnam dostać okres. Póki co go brak i bardzo sie z tego powodu cieszę, ale.... Od jakiegoś dobrego ponad tygodnia (jak nie dużej) mam bardzo silny ból podbrzusza, tak pośrodku, klujący od czasu do czasu i takie poczucie, że mam "zapadly" brzuch. Co jakieś dwie godziny muszę coś przegryźć, bo inaczej czuję, że slabnę. Nigdy nie mialam takich objawów przed okresem, który zawsze przebiegal niemal bezboleśnie. Do tego doszly ociężale i wrazliwe...
    • wlasnie mi przechodzi,ale przez 2 dni ledwo sie ruszalam ,kazdy ruch,chodzenie,wstawanie powodowal silny bol po prawej stronie podbrzusza.czytalam ze w ciazy mozna miec rozne bole podbrzusza i po bokach,bo macica rosnie ,ale czy az moga byc takie?moze ktos podzieli sie ze mna swoimi doswiadczeniami?bylam akurat dzisiaj na kontrolnej wizycie i lekarka powiedziala mi,ze nastepnym razem mam zaraz dzwonic i jak nie przejdzie to do szpitala na kontrole.mam nadzieje,ze to sie nie powt...
    • Jakiś czas temu poroniłam. Od samego początku ciąży odczuwałam bóle w podbrzuszu, takie jak przy okresie - skurcze macicy i bóle jajników. Te bóle były dosyć silne, ale zarówno moja ginekolog jak i pani która robiła mi usg powiedziały, że to nic groźnego, że macica się poszerza i stąd te bóle. Później, w 8 tygodniu poroniłam. Chciałam Was zapytać, czy na początku ciąży też odczuwacie takie bóle (dokładnie takie, jak przy miesiączce)? Czy to normalne? A jeśli nie, to co mogą oznacz...
    • mam do was pytanie, co sądzicie o seksie w ciąży? ja mam tzw. tyłozgięcie i w tuż przed miesiączką po seksie mam silne skurcze, tak samo miałam, gdy zaszłam w ciąże (jakiś czas temu...), silne skurcze a na następny dzień poronienie... lekarka powiedziała, że niewiadomo czy to sie przyczyniło, bo ciąża pewnie była słaba a w ogóle to sam początek i się często zdarza ale jednak takie silne skurcze... sama nie wiem... macie jakieś doświadczenia mądre dziewczynki???
    • Witam Drogie Przyszłe Mamy, zwracam się z pytaniem o Wasze doświadczenia w początkach ciąży. Wiem, że już jestem ;-), lekarz narazie nie jest w stanie określić który to tydzień (wczesna ciąża). Nastepną wizytę mam 10-tego. A do tego czasu mam łykać folik i nospe jak będzie bardzo bolało. A boli jak nie powiem co! Czasami bóle są tak silne, że budzę się w nocy nawet kilka razy. Być może intensywność tych bóli ma związek z tym, że .........prawdopodobnie to ciąża mnoga. Co o tym myślicie?
    • Dziewczyny! Wiele razy tu na forum spotkałam się z tym tematem... Wiem, że takie przypadki, choć rzadko, to jednak zdarzają się. Jednak nikt nie opisał tego dokładnie... Jak wygląda "okres-plamienie" w ciąży? Jaki ma kolor, ile trwa dni, czym różni się od miesiączki, czy towarzyszy mu ból piersi i brzucha taki jak na @, a po kilku dniach to znika? Kiedy zorientowałyście się, że mimo @ jesteście w ciązy? Dzieki za odpowiedzi!
    • Folik!(7)

Witam przyszłe mamusie, chciałabym się Was coś poradzić. Jestem już w 11 tc. Gdy ostatnio byłam u lekarza, przebadał mnie i stwierdził, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Na koniec spytałam o witaminy i kwas foliowy. Powiedział, że nie widzi narazie potrzeby brania tego typu rzeczy, ponieważ mam młody silny organizm, a na dodatek mam idealne wyniki. Dodam, że jest to jeden z najlepszych specjalistów. W szpitalu zajmuje się najbardziej zagrożonymi przypadkami ciąży. Dlatego chy...
    • Witam serdecznie po raz pierwszy na tym forum. Niedawno dowiedzialam sie, ze bede mama - termin mam na poczatek marca. Do pierwszej wizyty mam jeszcze sporo czasu, do tej pory nic sie nie dzialo, czulam sie wspaniale ale od wczoraj boli mnie.. kosc ogonowa i co jakis czas pojawiaja sie bole takie jak na okres ale nizej umiejscowione, w podbrzuszu (przed okresem czulam caly brzuch). Powinnam sie tym niepokoic? Czy moze to normalnie i ktoras z Was tez tak miala. Inne objawy ciazowe ...
    • DZISAJ UMOWILAM SIE PRYWATNIE NA PIERWSZA WIZYTE. NIE WIEM CZY NIE ZA WCZESNIE, ALE JA JUZ NIE MOGE DLUZEJ CZEKAC. CHCE WIEDZIEC, ZE WSZYSTKO JEST OK. TAK STRASZNIE SIE BOJE!!! DAJ BOZE, ZEBY WSZYSTKO BYLO DOBRZE! NAPISZE JAK BEDE PO. CALUJE WAS WSZYSTKIE! TRZYMAJCIE KCIUKI ZA MOJA UPRAGNIONA FASOLECZKE!
    • mam 21lat 1,5 roku po slubie i strasznie chce miec dzidziusia nie starlismy sie o to ale tak ostatnio czegos mi w tym moim zyciu brakuje mimo tego ze jestem mlodziutka ale nie wazne chce powiedziec ze zawsze przed okresem bola mnioe piersi,nagle jakies 1,5 tg po okresie zaczely mnie bolec piersi coraz bardziej i bardziej ateraz ju sie chyba do tego przyzwyczaiłam i nie wiem czy dostane znow okres a powinnam go miec ok.10 czerwca wiec troche za wczesnie zeby mmnie juz bolaly a mam ...
    • dziewczyny czy możecie mi coś poradzić błagam!!!!!! poroniłam pierwszy raz 2 lata temu, teraz we wrześniu poroniłam w 7 tygodniu. Nie krwawiłam po prostu dziecko przestało sie rozwijać. Musiałóam iść na "stół|". Pierwszy @ dostałąm dopiero w listopadzie. Czesto czytam że trzba odczekac 3 miesiące po poronieniu żeby znowu sie ztrac. Czy moge starc sie po raz trzecie grudzien\styczen. Czyli po 2 cyklu?? czy to za wczesnie ??
    • Jestem w 19 tygodniu ciąży. Mam od kilku dni założony krążek gumowy (pessar) na szyjkę. Lekarz kazał mi zwracać uwagę na wydzielinę z pochwy, ponieważ istnieje ryzyko zakażenia. Zapisał mi jakieś globulki. Czy mam się tym niepokoić?. Jakie są Wasze doświadczenia z tym krążkiem. Jak uniknąć zakażenia, bo mam jeszcze przed sobą połowę ciąży. Z góry dziękuję za rady
    • Od kiedy wyszedł mi bardzo pozytywny test (2-3 tygodnie po owu), pobolewa mnie dół brzucha. Mam wrażenie, że mój brzuch jest strasznie gorący, jakby napełniony ciepłą wodą (tak, jak kiedy bardzo długo wstrzymuje się mocz). Do tego czasem bolą mnie okolice krzyża. Kurcze, wiem, że tak miałam w ostatniej ciąży, ale nie mogę sobie przypomnieć, jak długo to trwało (to było 8 lat temu). Siedzę tu i trochę się martwię, na wizytę u gina jeszcze za wcześnie. A postanowiłam sobie, że będę ...
    • Migrena(5)

Zaczęło się w środę wieczorem, pomalutku stopniowo delikatne pulsowanie w prawej skroni, nadwrażliwość na telewizor, światło, dzwięki pulsowanie stopniowo się nasilało. Godzina 18 kładę się do łóżka, mąż chodzi po domu na palcach, ja zaczynam cierpieć, pulsowanie narasta. Godzina 6 rano nie mogę podnieść głowy z poduszki pulsowanie jest tak silne, że mam wrażenie, ze za chwilę rozerwie mi skroń, wyrwie oko i rozsadzi głowę, zaczynam wymiotować trwa to dokładnie 24 godziny. Jeszc...
    • Dziewczyny jakie są oznaki poronienia???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się