Forum Specjalne Publicystyka
ZMIEŃ
      silny

silny

(38 wyników)
    • Zapomnieliście dodać, że największą grupą chcących "rządów silniej ręki" są wyborcy PO. To również było w tym badaniu ... żal i propaganda.prl
    • A ja chcę pączka z nadzieniem - ale żeby nie był tuczący, bo jestem na diecie.
    • > W niepewnych czasach ludzie pożądają silnych, charyzmatycznych przywódców Ale ja słyszałem, że charyzmę często mają psychopaci. Tak mówią ponoć jakieś autorytety, to ja wierzę na słowo. GW myśli za mnie.
    • Ludzi jeśli odnieśli straty szkoda ale kraju wcale
    • zilni, zwarci, gotowi....I guzika tez nie oddamy! Juz to kiedys slyszalem....
    • Jeśli wtedy prezes był w szoku (co absolutnie zrozumiałe), to w czym jest teraz? Poczekajmy jeszcze trochę (najlepiej do wyborów) i dowiemy się od niego, że ciało przywieziono na furmance, zrzucono je w błoto, a obok stali Tusk z Putinem i zanosząc się śmiechem pstrykali zdjęcia. Niech się lepiej przyzna krętacz, o czym rozmawiał z bratem przez telefon, na krótko przed katastrofą i że wspólnie ustalili lądowanie we mgle. Większym ryzykiem dla zacietrzewionych w walce z rządem bliźniaków by...
    • Panie Tadeuszu, dziękuję.
    • Bardzo dziwaczne wypowiedzi. Gawin chcial zeby Borys zostala jego nastepczynia? A czy tego chcial Zwiazek Poliakow? Tak jak Putin chcial Medwiedewa, to go wybrali. Gawin chcial Borys to ona zostala prezesem, tylko ze w nielegalnym stowarzyszeniu liczacym ok 400 czlonkow. Reszta jakos ma Borys gdzies i woli Semaszko. Wcale Lukaszenko nikogo sie nie boi i ze zwiazkami mniejszosciowymi utrzymuje dobre kontakty. Po co pisac takie bzdurne wypowiedzi.
    • Jaki system polityczny, tacy politycy i takie wybory. Czas to zmienic. Waclaw Timoszyk
    • ciąg dalszy listu: Nie załamuj się Juriju, wierzę, że Ukraina będzie wkrótce krajem w pełni demokratycznym. Mam nadzieję, że obalicie Janukowycza i zorganizujecie całkowicie wolne wybory. Myślę, że dobra byłaby ścieżka pokojowej transformacji i Okrągły Stół. Jak do tego będzie dochodziło, to musisz mieć w pełni niezależną i wolną gazetę, jako narzędzie komunikacji społecznej. Ludzie będą spragnieni wolnej, nieocenzurowanej informacji. Zachód da z pewnością kasę na taki cel, ludzie będą kupow...
    • Policja i ochroniarze rozkradli muzeum starożytności W Egipcie w Muzeum Starożytności w Kairze w wyniku zamieszek zostało skradzionych i zniszczonych wiele eksponatów z okresu Starożytnego Egiptu. Już w dniu wczorajszym informowano o uszkodzeniu dwóch mumii. Niestety Egipcjanom nie udało się zapobiec plądrowaniu Muzeum w Kairze. Dzisiejszy dzień przyniósł kolejne tragiczne informacje, tym razem ofiara szabrowników i złodziei padł według słów wieloletniej Dyrektor Muzeum w Kairze słynny ...
    • Ilez to razy slyszelismy juz te stwierdzenia?Czy cos sie zmienilo? Nie.Czy cos sie zmieni?Nie.
    • teraz przez szesc kolejnych miesięcy zloty będzie sie umacniał, a spekulacyjne towarzystwa będą piały z zachwytu nad naszą walutą, az do kolejnego przeszacowania, zebrania owoców spekulacji i kolejnych znizek, itp. itd
    • to sie nazywa slodki tekscior... "Myśl o silnej, demokratycznej i nowoczesnej Ukrainie jest dla Rosji nie do zniesienia." - znaczyloby to, ze w Rosji rzadza szalency. W epoce XXI w. globalizmu NIE chciec, by jedno z najwazniejszych panstw sasiedzkich bylo nowoczesne i silne??! Czy wg redaktora "chaos" na Ukrainie jest dla Rosjan lepszy? Oj oj oj - a kto urzadza sobie na starcie pracy parlamentarnej 3 tygodniowe wakacje (patrz tekst red. Waclawa R.), zamiast wziac 4 litery w tro...
    • funkcja reprezentacyjna prezydenta jest chyba dobrym rozwiązaniem. zastanowił bym się jednak nad wyborcami fotoforum.gazeta.pl/3,0,2050119,3,299,84517.html
    • Jesli autor wywiadu nie słyszał nic pozytywnego o Górnym Śląsku, to może poszuka o tym, że region jest w czołowce rankingów jeśli chodzi o atrakcyjność inwestowania, to tu już na samym wstepie reformy służby zdrowia wprowadzono elektroniczny system ewidencjonowania usług lekarskich, a regionalna kasa wygospodarowała kilkuset milionowe oszczędności. W efekcie, warszawscy zarządcy odwołali śląkiego pomysłodawcę, a dziś.... wzorują się na tym systemie. W końcu to tu mamy coraz lepszą sieć ...
    • Uuuuuaaaa, ależ musi spadać poparcie dla PO, skoro w GW powstają takie infantylne artykuliki
    • "Polska jest cenionym przez nas partnerem w wysiłkach, by przynieść pokój Libanowi, by pomóc Irakijczykom i Afgańczykom." Czyli wszędzie tam, gdzie dostarcza świeżego mięsa armatniego "Ja już od dawna nie budzę się w środku nocy, bo martwi mnie przyszłość Polski." To może spowodować nie tylko w EU ale i u wnikliwego czytelnika bezsenność. "My, Amerykanie, pomagaliśmy Polsce w latach 80. i na początku 90., z czego jestem dumny, by Polacy sami mogli decydować o kształcie swe...
    • Cóż, nie tylko w Polsce nie chcą słuchać "wykształciuchów" ...
    • A gdzie wartości chrześcijańskie i odwołanie do Boga? Bez tego ani rusz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się