Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      silny

silny

(31 wyników)
    • moim problemem jest to,że komp[letnie nie mam w sobie silnej woli. wiem,że tak ma wiele osób, ale ja mam jakąś wersję hardcore'ową :( cokolwiek sobie postanowię- sie zacznę się odchudzać,że będę uprawiac sport,że przeczytam książkę po angiel;sku, no cokolwiek, każdy plan od razu jest skazany na porażkę :(nienawidzę siebie za to i coraz bardziej ta postawa mnie dołuje :( macie jakieś rady na to,jak w sobie "wyćwuiczyć" silną wolę? czy to w ogóle da się wyćwiczyć? proszę o jakąś p...
    • [b]nie[/b]nowotworowy. Mam w swoim otoczeniu kogoś chorującego na silny przewlekły ból. Nie ma diagnozy "nowotwór". Właściwie to poza tym bólem nie ma żadnej diagnozy. Płaci co miesiąc kilkaset zł, za przepisywane na receptę leki opioidowe,co jego i jego rodzinę zaczyna przerastać. Jakie są obecnie możliwości refundacji leków w takim przypadku ? Może rodzina tego pana po prostu coś przeoczyła ? Mieli pecha co do lekarzy ?
    • za silnym mężczyzną". Dziewczyny szukam tej książki. Może któraś wie czy jest szansa kupienia jej gdzieś? A może któraś z was ma i odsprzeda? Jestem z Warszawy. Pozdrawiam i witam w sumie, bo pisze pierwszy raz:)
    • Brakuje mi silnej woli żeby: - zacząć się odchudzać po ciąży( nie rusza mnie fakt, że będe mogła kupić sobie ciuchy w mniejszym rozmiarze, skoro te w rozmiarze 40 też nie wygladają źle i sa równie ładne co te mniejsze, ani to że bede mogła pokazac brzuch w lecie, bo nawet jak byłam szczupła to też go nie odsłaniałam) - przestać żreć słodycze; - kontynuowac naukę niemieckiego (zawsze mówię, że wieczorami jestem już tak zmęczona, że nie miałabym siły chodzić jeszcze na jakiś kurs) -...
    • Od poniedzialku syna boli brzuch.Najgorzej jest wieczorem .Na pogotowiu rzekli wirusowka.Zlecila pediatria b moczu -1,9 g/l białka moczu.Co to moze byc.Syn 4 lata temu miał szkarlatynę.Miał ktoś takie objawy?
    • Bo ja nie mam. I to pewnei też jest kwestia ciekawości. Ale mam ostatnio dobry humorek i muszę swój śmiech gdzieś wyładować. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=25909519 Mam nadzieję, że pani moderator nie będzie miała mi za złe wklejenie linku?
    • przy okazji wątku o intercyzie i innego, o więzach rodzinnych, przypomniała mi sie historia pewnej pani. Rozwiodła się z mężem, została sama z synem. Mąż związał się z inną panią, też mieli syna. Potem on i jego nowa żona poważnie się rozchorowali, trochę na własne zyczenie, wylądowali w domu opieki czy czyms podobnym. Ich syn zamieszkał u mojej znajomej. Opowiadała o tym na jakimś towarzyskim spotkaniu, na którym ją po raz pierwszy spotkałam. Nie mogłam zrozumieć sytuacji, spytałam: - Zaraz...
    • rzadko się odzywam, raczej czytam forum, ale nie jestem trolem, to jest poważne pytanie. nie chodzi mi o to, żeby komuś dać środek na rozwolnienie, wręcz przeciwnie - to ja zostałam czymś takim potraktowana. dwa razy mi się zdarzyło i ostatnio trzeci raz. biegunka, jak biegunka, zdarza się najlepszym:), ale ból brzucha był przy tym nie do zniesienia, myślałam, że zwymiotuję z bólu albo zemdleję. nigdy nie miewam takich zatruć. dopiero teraz, za trzecim razem skojarzyłam, że podpadłam...
    • Ktoś wie ? Jeśli wszystko się wali na głowę , komplikuje zawodowo , zdrowotnie , dochodzą poważne problemy zdrowotne dziecka i masa innych problemów, na dodatek ludzie w okół wciąż rzucają kłody a jedyny przyjaciel i bliska osoba -wsparcie wyjeżdza daleko. Czy któraś z Was jest dobrze opancerzona i może coś napisać?
    • Ide przez miasto i placze. Wiem,ze ludzie to widza,ale zwisa mi to. Chce mi sie plakac to placze. Mam wrednych rodzicow, ktorzy mnie doluja. Nigdy nie wspieraja.Niewazne. Nauczylam sie radzic sobie sama.I tu niestety najwazniejsze - dobija mnie maz.Ciagle mi wyznacza jakies zadania. A to musze schudnac, a to jestem glupia i powinnam wreszcie cos zrobic ze swoim zyciem -kolejne studia, bo te ktore zrobilam sa beznadziejne. Jestem zla matka - a wiem,ze nie jestem, choc moze idealna tez ni...
    • przyslo lozko dla mlodego z allegro stoi w pudle do skrecenia cwicze cierpliwosc- bo chce chalupe posprzatac podlogi pomyc i dopiero postawic nowe wyro a sprzatanie planuje na jutro lozko stoi w pudle juz 5 h jestem z siebie DUMNA kiedys to juz stare byloby rozkrecone a nowe skrecone :o taka niecierpliwa jestem
    • Kobiety, wezcie mnie pocieszcie albo powiedzcie mi cos. Bede musiala przejsc cesarke a laski na CiPie pisza, ze czuly jak je cieto podczas tej operacji. Jestem w stanie duzo zniesc, sama pokonuje przeciwnosci losu i zawsze trzymam glowe do gory, nie lamentuje ale tu wymiekam...po prostu wymiekam! Nie chce tej cesarki a wszyscy mowia, ze sn to ryzyko dla dziecka. Boje sie, ze mnie zle znieczula....normalnie zle mi sie robi jak o tym mysle... ------ [img]https://md.lilypie.c...
    • ... ( a może to nie była depresja) da się wyjść tylko dzięki silnej woli, bez leków i terapii? Pytanie to wzięło się stąd, że w pewnym momencie po porodzie, ok 5, 6 miesiąca zaczęłam się piekielnie wkurzać na dziecko o byle co, moja złość mnie przerażała, czasem nawet nie chciało mi się rano wstawać z łóżka, ciężko mi było na duchu.. (mieszkam za granicą, praktycznie sama z dzieckiem), ale w pewnym momencie (ok 11 m-ca) popatrzałam na dziecko, rozpłakałam się i pomyślałam ''przecież...
    • Zdaje sobie sprawę, że to pytanie jest retoryczne bo nikt mi na nie nie odpowie ale pewnie jeszcze długo będe je sobie zadawać. Ale może zaczne od początku... Moja ciąża nie była planowana, jednak w miare upływu czasu coraz bardziej się cieszyłam a pod koniec juz nie mogłam sie doczekać kiedy moje słoneczko będzie ze mną. Do terminu zostały jeszcze jakies dwa tygodnie gdy z samego rana zaczęlam odczuwać dziwne pobolewanie brzucha i lekkie skurcze. Raczej nie skojarzyłam tego...
    • Hej. jestem w 27 tygodniu ciąży i mój dzidzius zamęcza mnie kopnięciami, boksem i innymi tego typu ruchami które powoli zaczynają być męczące. Ja natomiast zaczynam sie obawiać czy zbyt intensywne ruchy nie świadcza o czymś(tylko o czym?) A naprawde dziecko tak często intensywnie i mocno mnie kopie że juz mam obawy czy wszystko jest w pożądku, czy np. nie owinie się pępowina jak będzie tak szaleć. czy u którejś z Was też maluchy tak kopały? pozdrawiam kasiaK.
    • Nie chodzi tu o krzepę fizyczną. Przyszło mi dziś do głowy, że silni mężczyźni to jedno z największych kłamstw naszej cywilizacji. Chłopy są słabe psychicznie, za maską zaciętej gęby wrażliwe aż do śmieszności, podatne na choroby (w dodatku nie dbają o siebie i jeszcze bardziej pogarszają swoją sytuację), uwikłane w mity dotyczące męskości, które ich krępują i kneblują, no po prostu mam poczucie, że ktoś tu nasz wszystkie zrobił nieźle w bambuko. Moja prognoza jest taka, że wy...
    • witam i prosze o rade mam silna ale jeszcze nie zdiagnozowaną alerie caloroczną ostatnio przestaly na mnie dzialać leki tzn po zyrteku który do tej pory byl skuteczny nagle mimo że go biorę mam katar jakbym nic nie brala czy ktoś tak mial? jeśli tak to co robil bo ja juz nosa nie czuję. pomocy! wiem musze isc wreszcie do alergologa ale dopiero po nowym roku (chyba prywatnie bo normalnie to bym dostala przydzial chyba na lato) prosze o odzew monika
    • Skoro już jestem "bezsensownie na babskim forum", o coś Was zapytam. Otóż mam taką prywatną - nazwijmy to - maksymę, dotyczącą Was i nas. Oto ona: Każda kobieta chciałaby być mądra i piękna, -ale przede wszystkim piękna. Każdy mężczyzna chciałby być mądry i silny, -ale przede wszystkim silny (przyczym silny rozumiane nieco szerzej, np. "nadziany", wpływowy ;)). Od swojej strony powiem: coś w tym jest... ;)
    • Moja pietnastoletnia corka powiedziala mi ostatnio cos o udanych zwiazkach. Z jej obserwacji wynika, ze najbardziej udane zwiazki to takie, w ktorych "baba jest troche jak chlop, a chlop troche jak baba". I wiecie co, ona ma racje.:D
    • i nie wiem czy ruszę sie z miejsca. Męzowi bank nieodnowił kredytu hipotecznego ,kredyt został na działalnośći nie spłacony ,firma prowadzona przez brata 4lata zaciagnęla nas długi z których nie mozemy wyjsc.A mąz założył ją z myśla o swoim bracie zeby miał prace.Druga firma załozona ze wspolnikiem przynosi pieniadze i jakby pracuje na tą pierwsza ale nie da sie wszytkiego zapłacic .Najgorsze jest to ze nie mamy własnego kąta ,mieszkamy u moich rodziców ,W ciagu 3 lat przeprowadzaliśm...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się