-
Wygaszanie pionu ścigania przez przedawnienie to jakas kpina, przecież to jest przymus ustawowy, więc niech Kamiński łaski nie stwarza. Należy się poważnie zastanowić nad szybkim zamknięciem pionu śledczego IPN poprzez np. ustawę o amnestii, np. na 25-lecie wyborów czerwcowych, czyli za 3 lata. Należałoby również przy okazji znieść tzw. lustracje, również na 25-lecie wyborów. Byłoby to aktem wielkoduszności Wolnej Polski wobec przestępców i kapusiów, ale również taki akt pozwoliłby na zaoszcz...
-
Gdzie jest Kłopotek dlaczego jeszcze nie opier.ala Tuska za to co dzieje się w PSL-u.
-
Wyjeżdżać stąd czy nie wyjeżdżać. Oto jest pytanie.
Jakkolwiek jasne dla mnie jest, że poziom życia u nas nie dogoni tego z krajów starej Unii za moich czasów (mam 30 lat), to zastanawiam się, czy poprawi się na tyle, bym mógł tu wytrzymać nie plując sobie w brodę, że nie wyjechałem zawczasu.
Dwa największe problemy z mojej (żabiej) perspektywy to są w Polsce:
[b]Absurdalnie niskie pensje[/b] - Przy cenach powiedzmy niższych od zachodnich o jakieś 30% zarabiamy tak z 500% mniej. Prz...
-
To w Iraku były wybory czy głosowanie?Mnie nauczono myśleć,że w PRL-
u nie było wyborów a tylko głosowanie.To ja chcę teraz wiedzieć czy
demokracja w Iraku tak się rozwija jak PRL.Ciekawe,czy w Iraku też
za kilkanaście lat utworzą IPN?
-
Nie spelnia warunkow ?... wiele domow opieki ludzi starszych nie spelnia warunkow o ktorych mowa w tym artykole i dziala. Jak zwykle.. przepisy...byle tylko przeszkodzic.
-
to tylko pokazuje jakim krajem jest dzis Polska. Krajem tolerancji dla nazizmu
i antysemityzmu. Wstyd!
-
Panie Makarenko,
Gratuluje bardzo dobrego tekstu. I - uprzejmie zapraszam do Dzierzoniowa (Dolny Slask), do [b]Sowiogórskiego Muzeum Techniki[/b], gdzie takie wlasnie muzeum istnieje juz od [b]2 lat[/b].
wiecej :
jeszcze raz - ZAPRASZAMY !
-
Absolutnie ma racje. Należy opracować plan zagospodarowania wody, bo wały do
nieba nic nie dadzą. Już teraz po przerwaniu wałów myśli się jak je zrobić
większe, mocniejsze, a przecież wielka woda na rzece musi się gdzieś wylać.
Należy to uporządkować, łącznie ze polderami zalewowymi, wspólnie dla całego
kraju, a nie jak teraz jest, że każdy wojewoda wymyśla wysokość wału dla
swojego odcinka rzeki
-
Proponuję rzecznikowi SO w Gdańsku, większą powściągliwość. Posiadam bogaty materiał dowodowy, dotyczący pracy tej instytucji, który bardzo chętnie przekażę Panu Ministrowi Gowinowi. W celu należytego wykorzystania. Nadmieniam, że katastrofa samolotu pod Snmoleńskiem, spowodowala przerwanie biegu pewnych spraw dotyczących SO w Gdańsku (z uwagi na tragiczną śmierć pewnego ważnego polityka, który się tym zajmował). W zaistniałej sytuacji korzystnym byłoby nadanie jej dalszego biegu.
-
Wiemy, wiemy, niebezpieczni wariaci codziennie występują w
telewizji. Najczęściej w serwisach informacyjnych.
-
Zawsze tak było ,zależne jest to od egoizmu ,egocentryzmu i narcyzmu jej poszczegónych członków, w tym kraju nie każdy ma tu zniewolony umysł !!!!!!!!!!!
-
Dla Niemcow 1945 rok byl niewatpliwie kleska. Ostatecznie zdecydowa ich
wiekszosc poparla Hitlera i jego plan pt. Mein Kamf. Po wojnie Niemcy
Zachodnie zostaly zmuszone do zbudowania panstwa demokratycznego, podobnie
jak Japonia. Wschodnie zostaly kolonie sowiecka. Teraz zostali wchonieci
przez swoich zdemokratyzowanych braci i musza przejsc kuracje leczenia i z
faszyzmu i komunizmu. Zycze, zeby im sie to udalo, w glownej mierze dla
naszego dobra. Nie przepadam za Niemcami i nigdy...