spokojny

(19 wyników)
  • wyborcza.pl/1,75480,8543260,My_sie_nigdy_nie_nudzimy.html?as=1&startsz=x
  • opole.gazeta.pl/opole/1,35086,7607543,Dziecko_plakalo__gdy_je_zakopywala.html [i]..zadawała się z pijaczkami. To ich o nią trzeba pytać - pada. - Młodzi faceci nie chcieli mieć z nią zbyt wiele wspólnego, raczej ci starsi - wyjaśniają inni. Agnieszka z mężem wynajmowała kąt u pana Alfreda. Gdy mąż poszedł do więzienia za długi, wiązała się z różnymi mężczyznami. Widywano ją w wielu miejscach, w różnych miejscowościach. Ostatnio mieszkała w opuszczonej chacie przy ul. Nad ...
  • Idę przez typową polską wieś, pełną kontrastów. Wystawne wille i małe domki. W jednym z nich mieszka szczególna rodzina, a jej życie, z pozoru zwykłe, budzi przerażenie. Przechodzę przez sień. Walają się tutaj ubrania i zabawki. W powietrzu unosił się zapach moczu. www.wiadomosci24.pl/artykul/myslalam_zyly_pewnie_rznie_bo_to_byl_taki_wandal_137748-1--1-a.html
  • forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46257 nikt nie poczuje sie odrzucony:)))))
  • * * * *
  • miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4736400.html Chyba wolałbym eutanazję, ile takich domów "opieki" jest obok nas?
  • Tak łażę po różnych forach, raz tu, raz tam. Wniosek jest banalny, najaktywniejsze są fora gdzie można kogoś zdeptać, zwyzywać, zmieszać z błotem. Takie fora aż kipią od uczestników, którzy bez skrępowania jadą po całości. Pusty śmiech budzą wpisy ludzi, którzy na innych forach są okazami erudycji i dobrego wychowania. Czyżby to było traktowanie forum jako terapeutycznego worka treningowego, gdzie pod płaszczykiem pozornej anonimowości można odreagować tak, jak w realu nie wypada?
  • Czołem:) Juz za 177 dni początek Igrzysk Olimpijskich w Pekinie:) Przygotowania idą pełną parą. Najwieksze kłopoty chńskie władze mają.... z z mieszkańcami Pekinu... Za dziennikiem "Rzeczpospolita": "177 dni przed ceremonią otwarcia igrzysk niegotowy jest jeszcze tylko jeden obiekt – właśnie ten, na którym ceremonia się odbędzie, czyli tzw. Ptasie Gniazdo, główny stadion olimpijski. Na pozostałych arenach można już organizować zawody, wiele z nich ma za sobą próby ...
  • Możecie coś polecić? Chcę rodzicom zafundować tydzień w jakimś miłym miejscu (o ile przyjmą ode mnie taki prezent, co będzie wymagało nie lada wysiłku :))) Szukam i szukam, i za dużo takich miejsc reklamuje się w necie. Najlepiej Góry Świętokrzyskie lub Bieszczady.
  • Poczytałem sobie gdzieś w necie raport o wzrastającym pokoleniu. Wychowujemy dzieci w higienicznie czystych warunkach, mają być najmądrzejsze, znać pięć języków, być naszą dumą. Staramy się, aby nie patrzyły na cierpienie, nedzę, krew - chcemy, aby wzrastały maksymalnie bezstresowo, bez obciążeń. Socjologowie stwierdzili, że takie "sterylne" wychowanie ostudza też czułość i emocjonalność i należy się spodziewać, że kiedyś oddadzą nas na stare lata, dla naszego dobra do domu opieki. Prz...
  • Oczywiście piwa nie kupiłem, bo skleroza nie boli. Zatem zrobię sobie kanapki z potwornym serkiem, kubek z kawą i rezyduję. Piękny wieczór jest - mówię Wam, jechałem na rowerku - odlot.
  • ...jeszcze 2 rozdz. ksiązki i juz kładę się spac....jutro cięzki dzien:) Dobranoc,Dobranoc....i jeszcze raz Dobranoc:)
  • Konstanty Ildefons Gałczyński Prośba o wyspy szczęśliwe A ty mnie na wyspy szczęśliwe zawieź, wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj, ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań, we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu. Pokaż mi wody ogromne i wody ciche, rozmowy gwiazd na gałęziach pozwól mi słyszeć zielonych, dużo motyli mi pokaż, serca motyli przybliż i przytul, myśli spokojne ponad wodami pochyl miłością.
  • Spędźcie ten czas miło. Nie przejadajcie się i nie pijcie ponad miarę. Ja powolutku kieruj się w stronę miasta dokończyć misj PREZENTY. A wieczorem czeka mnie impreza pt."Sprzątanie". Jestem już cała podniecona, bo kupie sobie rękawiczki z gumy i CILIT'a i rozkręce party w łazience. Trzymajcie sę ciepło.
  • TA NOC JEST ŚWIĘTA TA JEDNA , JEDYNA GDY SŁOWO PRZYNOSI NADZIEJĘ. W OKRUCHU OPŁATKA JEST MOC PRZEBACZENIA I NIECH TAK TRWA NIESKOŃCZENIE WIECZÓR OTULA CISZĄ, PADA ŚNIEG, MIĘKKI PUCH. GWIAZDY, ŚWIĄTECZNĄ NOCĄ MÓWIĄ MI - BĘDZIESZ TU. WIGILIJNY CZEKA STÓŁ BY UGOŚCIĆ NAS JAK KIEDYŚ, CZUŁYCH, SERDECZNYCH, I SOBIE TAK BLISKICH ZNÓW. Z RADIA SŁYCHAĆ KOLĘDĘ, BŁYSZCZĄ PŁOMYKI ŚWIEC. PACHNIE ZIELEŃ CHOINKI, Z NIEBA WCIĄŻ PADA ŚNIEG. SŁYSZĘ JAK NADCHODZI NOC. MOŻE JESTEŚ JUŻ NA SCHO...
  • Ponieważ dziś wyjeżdżam do domu, nie będę miał dostępu do internetu przez najbliższy czas. Chcę Wam niniejszym złożyć życzenia pełnych ciepła i spokoju świąt Bożego Narodzenia, radości ze spotkań z bliskimi sercu osobami. Na czas poświąteczny zaś, życzę udanej zabawy sylwestrowej oraz lepszego nowego roku. pozdrawiam 'zagipsowany' Paweł :)
  • Potężna burza może rozpędzić samolot niemal do prędkości dźwięku. Pasażerskie maszyny, które nie są do tego przystosowane, mogą się wtedy w powietrzu rozpaść na kawałki. A takich groźnych burz jest coraz więcej nad Atlantykiem. Dlatego piloci LOT alarmują: to koniec spokojnego latania na drugą stronę oceanu. Ryzyko powietrznych podróży bardzo wzrosło. www.dziennik.pl/wydarzenia/article410571/Lot_przez_Atlantyk_stanie_sie_horrorem.html
  • O, tak, często bywam...
  • - To propaganda szerząca nienawiść i dyskryminację - komentuje znany psychiatra akcję wymierzoną w homoseksualistów, jaką prowadzi krakowskie Stowarzyszenie Kultury Chrześcijańskiej im. ks. Piotra Skargi. Zaczęło się od plakatów na mieście, potem przyszła kolej na broszury rozsyłane do szkół. Pretekstem do rozpoczęcia akcji stało się zorganizowane w listopadzie w magistracie szkolenie o zapobieganiu AIDS, na którym rozdawano ulotki z instrukcją dla gejów, jak bezpiecznie uprawiać seks...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się