spokojny

(18 wyników)
  • Przepraszam, że zaśmiecam forum. Ale bardzo się denerwuję ponieważ wynik hcg 22.11 - 28, a 28.11 - 1207. Dziś po konsultacji moja gin. była zaskoczona takim przyrostem i powiedziała,że w najlepszym przypadku to ciąża bliżniacza. Czy taki przyrost może świadczyć o ciąży bliżniaczej, albo o jakiś nieprawidłowościach ciąży? Dodam,że ostatni okres miałam 26.10 i cykle 31/32 dniowe. Będę wdzięczna bardzo za pomoc.
  • Słyszałam,ze juz w czasie ciaży można przyzwyczaić dziecko do pewnych dźwięków, dzieki czemu potem łatwo będzie przy nich zasypiać. Czego słuchacie w ciaży?
  • Chciałabym już zobaczyć,przekonać się,że na prawdę istnieje moje dziecko,że jest cała i zdrowa.Ruchy,kopniaki,czkawka-czuję to wszystko,męczą mnie też prozaiczne rzeczy jak nakładanie butów,kąpiel czy ubieranie,bóle pleców itd.itp,łącznie ze strachem od samego początku mojej ciąży o naszą kruszynkę,tak długo wyczekanej zresztą ciąży,ciąży od samego początku wysokiego ryzyka,może dlatego tak bardzo chciałabym,żeby już była z nami.Mieć ją już przy sobie,wiedzieć,że jest obok,że nic jej ...
  • dziewczyny powiem Wam że myslalam ze to jest nie mozliwe ze mozna sobie ciaze wkrecic a jednak .. :) mnie sie udalo. jestem po poronieniu i w marcu byl 3 cykl i zaczelismy sie starac.Juz kilka dni po owulacji miałam bol w podbrzuszu i inny niz zawsze sluz, w terminie spodziewanej miesiaczki zaczely sie mdlosci i bol pierwsi. caly czas myslalam o ciazy, odliczalam dni do testowania . caly czas bylam pewna ze jestem w ciazy bo wszystko swiadczylo ze to jest prawda :) 2 dni po terminie @ test w...
  • hej dziewczyny właśnie wybrałam wynik mojej bety i wynosi ona 2599,58 czyli jestem na 100% w ciąży??:)))czyli który tydzień wychodzi??jejku tak sie ciesze bo strasznie sie bałam że mogłoby jej niebyć!!w poniedziałek drugi wynik.pozdrawiam
  • Udalo sie... zaszlam w ciaze, wczoraj cos mnie natknelo by zrobic test i wyszedl pozytywnie. Bardzo sie z tego ciesze i teraz tylko licze miesiace do konca... Zycze powodzenia i szczescia wszystkim starajacym sie o dziecko. Pozdrawiam
  • witajcie, szukam informacji o dr szachowskim, pracuje w szpitalu im. orlowskiego na czerniakowskiej w warszawie. moze ktoras z was chodzi do niego?? pytalam juz na forum szpitale, ale tylko dwie osoby cos mi odpisaly. moze wy cos wiecie?? dzieki
  • Bede mama na 18-stke na początku wiadomo troche ciężko bo jak powiedzieć rodzica jak to sie ułoży wszystko ale teraz to się ciesze, rodzice wiedzą już przyjeli to bardzo spokojnie:)Teraz jestem w 23 tygodniu i tylko myśle nad malenśtwem, już powoli wyprawke kompletuje z tatuśiem mojej dzidzi chodzimy po sklepach i wybranie nawet skarpetek nam zajmuje conajmniej 30 min=). Chciała bym poznać równiesz młoda przyszłą mamę i pogadać. Pozdrawiam wszystki Kobitki z brzusiami:)
  • Hej dziewczyny!! Mam takie pytanie, jako że planuję rozpocząć starania o dzidziusia nurtuje mnie pewna sprawa, mianowicie szczepienie przeciwko żółtaczce. Czy wy zaszczepiłyście się przed planowana ciążą czy nie jest to konieczne. Proszę bardzo o poradę, bo chciałabym rozpocząc starania w tym cyklu, a wiem, że jeżeli zdecyduję się na szczepienie to przez najbliższe 3 miesiące będę musiała sobie odpuścić. Zrobisłam badanie na HBS i wynik wyszedł mi ujemny. Dziękuję za odpowiedzi ...
  • ciekawa jestem jakiej muzyki słuchacie bedac w "stanie błogosławionym". myslicie, ze muzyka spełnia jakias role w zyciu płodowym?
  • jak sobie radzicie z aktywnością dziecka? Bo wiedomo: jak chodzimy to bujamy nasze dzieci i wtedy są spokojne, a jak się kładziemy to zaczyna sie hard-core;/ Jestem w 27tc Leżę od 8 dni ze skróconą szyjką:/ do tej pory byłam baaardzo aktywna, więc córka była wybujana i w miarę spokojna, ale teraz... dodatkowo biore leki przeciewskurczowe, które podnoszą mój i córki puls, więc daje czadu wczoraj wieczorem położyłam sie no boku i zaczęłam delikatnie poruszać biodrem bujając dziec...
  • wlasnie jutro zaczynam 34 tc, ale od godziny czuje sie bardzo niespokojnie, w zasadzie od kilku tygodni wogole nie spie, bo w zasadzie jedyna wygodna pozycja dla mnie to spanie na prawym boku, a slyszalam ze nie mozna, chociaz nie wiem dlaczego. core urodzialm w 37tc w zasadzie tez nie mialam zadnych objawow porodu, a do szpitala pojechalam juz z dosc duzym rozwarciem teraz brzuch strasznie ciagnie mnie w dol i generalnie nie umiem znalezc sobie miejsca, chodze po mieszkaniu jak k...
  • Po osmiu miesiacach staran bedziemy miec trzecie dziecko!! Tak sie ciesze. Jestem w 6 tyg. Pozdrawiam serdecznie. Nanna
  • az boje sie cieszyc... zrobilam wczesniej 2 testy wyszly ujemne dodam ze robilam je w ciagu dnia wczoraj na zakupach kupilam kolejny i zrobilam dzisiaj rano moje zdziwienie bylo nie do opisania sa dwie kreski wprawdzie ta druga jasniutka ale jest pozdrawiam wszystkie dziewczyny i zycze Wam 2 kreseczkowych Swiat spokojnych radosnych i szczesliwych pozdrawiam Magda
  • Jestem w połowie 18 tc. Wczoraj w nocy musiałam jechać do szpitala z powodu silnego bólu brzucha. Na szczęście wszystko ok. USG wykazało,że dzidziuś ma się doskonale, szyjka macicy się nie skraca, ani nie rozwiera. Wróciłam do domu spokojna. Biorę teraz Asmag i ból minął. Cieszę się,że pojechałam do tego szpitala. Jestem teraz spokojna.
  • Właśnie zrobiłam test, aż mi się ręce trzęsą... Są dwie kreski!!! Nie mogę w to uwierzyć, ja miałam złe wyniki hormonów i podejrzenie endometriozy, a nie-Mąż słabe wyniki nasienia... Mieliśmy się zacząć starać innymi niż naturalne metodami, a tutaj taka niepsodzianka! Ale czy nie za wcześnie na radość? Miałam 3 dni takie lekko brązowe plamienie, może test się pomylił? Boże, tak na to czekałam, a teraz nic do mnie nie dociera. I jeszcze się do mojego gina dodzwonić nie mogę...
  • Hej! Jestem w 38tc. Od kilku dni zauważyłam ze moja córeczka się mało rusza,strasznie sie martwie,jak to jest z tym liczeniem ruchów? w niedziele miałam robione ktg i podobno bylo w normie około 150/156 tętno dziecka. Dziś nie czuje jej prawie wcale,moze spi. Nie wiem co robic ? odpiszcie proszę, pozdrawiam !
  • Witajcie, martwimy się z Żoną ponieważ nasz maluch bardzo mało sie rusza. USG nie pokazuje nic złego ale wyczytaliśmy, że dziecko powinno dawać znać do 6 razy na godzinę. W naszym przypadku jeśli poruszy się 2 razy dziennie to juz jest dobrze. Nie wiemy czy to jest niebezpieczne. Jakie są Wasze doświadczenia? A może poprostu to jest mały leniuszek... Pozdrawiamy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się