spokojny

(74 wyniki)
  • Hej, Zaczynam 32 tc a moje dzieciątko jest bardzo spokojne w brzuszku. Cały dzień to chyba śpi bo prawie nie odczuwam jego ruchów, uaktywnia sie trochę wieczorem i nad ranem. Ale i tak przerażaja mnie opowieści koleżanek że ich dzieci to ciągle się wierciły (można było nawet zobaczyć zarys raczki czy nózki na brzuchu mamy). Ja tak nie odczuwam ruchów. Mimo że jestem drobnej budowy odczuwam ruchy bardzo delikatnie. Ostatnio zaczęłam się niepokoić że może mózg dziecka nie rozwija...
  • Czytam czesto jak bardzo wasze dzieciaczki dokazuja i tak sie zastanawiam ...czy takie co rozrabiaja w brzuchu sa ruchliwe pozniej a takie co spokojne to beda spokojne po urodzeniu? moj jest bardzo spokojny nigdy nie szaleje jak przyslowiowy pijany zajac... zastanawiam sie czy aby wszystko z nim dobrze skoro jest taki spokojny?
  • zaczynam 29tc ruchy odczuwam od ok.17tc ale to było takie głaskanie :-) od kilku tygodni ruchy są dobrze wyczuwalne i często widoczne. zastanawiam się, czy po ruchach można stwierdzić, czy z dzidzią wszystko jest dobrze? ruchy, które czuje są najczęściej pojedyńcze: - bum......bum...... bum bum....... ale czasem są to takie serie, aż się zastanawiam, czy dziecko może się tak szybko ruszać w brzuszku? takie: - bum bum bum bum.............bum bum bumBUMbum.. czy ona nie rusza się zby...
  • Miala moze ktoras? Jak sobie z tym radzic? Jak nadchodzi wieczor i mam isc spac to mnie krew zalewa...
  • Witam. Jestem w 29 tg ciąży. Jest to ciąza wyczekiwana 4 lata, po leczeniu,braku nadziei w ostatnim czasie itd. Mam 38 lat. No i wiadomo ,że od początku jestem przewrażliwona, bardzo uważam,przeżylam wiele trudnych chwil, kiedy coś mnie zabolało np, a ja nie wiedzialam czy to nor,a;ne , czy nie. Mój lekarz zapewnia mnie ,że wszystko jest ok. Szyjka ma odpowiednua długość, jest twarda ,nie ma zagrożenia ...Staram się życ więc w miarę normalnie, chodzę, jeżdzę z mężem samochodem itd. Czy nadal ...
  • czy któraś z Was ma problem z nogami tzn. nie chodzi o jakieś skurcze, puchnięcie itp. tylko chodzi o zespół niespokojnych nóg tzn. mnie wieczorem dopada dziwne uczucie w nogach, nie mogę usiedzieć lub połozyć sie spokojnie bo coś dzieje sie z moimi nogami, muszę nimi poruszać, chodzić, stać lub po prostu siedząć ciagle poruszać, co jest naprawdę bardzo uciązliwe, bo akurat dopada mnie wieczorem kiedy już jestem zmęczona po całym dniu "noszenia brzuszka" (35 tydzien )i najchętniej...
  • Dobry wieczor, Czy spotkalyscie sie moze z syndromem niespokojnych nog? Czytalam, ze dotyka on ok. 15% przyszlach mam, a jego przyczyny nie sa znane. Syndrom polega na dziwnym i malo przyjemnym uczuciu w miesniach nog, wystepujacym w szczegolnosci wieczorem i w nocy. Niestety to 'mile' doswiadczenie przytrafilo sie i mnie i czesto nie pozwala spac, jak widac chocby teraz. A jestem w 24tc, nosze w sobie trojaczki, trzy male dziewczynki i przed ich urodzeniem bardzo chetnie pospa...
  • Dziewczyny pocieszcie! Wróciłam dziś po tygodniowym pobycie w szpitalu z powodu ( 4 już) plamienia. Nie wiadomo skąd ono się bierze. Szyjka, łożysko i inne rzeczy ok. Dziecko też zdrowo sobie rośnie. Teraz mąż w pracy, a ja jakaś nerwowa jestem. Co chwilkę gonię do łazienki i sprawdzam czy wszystko ok. Żołądek mnie z tego wszystkiego rozbolał. Wiem że marudzę, ale czasem mam taką potrzebę.
  • Witam. Wlasnie bede zaczynala 16 tc. i ciagle przesladuja mnie obawy, czy aby z moim dzieckiem wszystko jest w porzadku. Czy to jest jakas bezpieczniejsza granica jezeli chodzi o obumarcie plodu? Czy mozna w ogole mowic o jakis niepokojacych objawach obumarcia, bo nie chce co chwile biegac na usg i sprawdzac, czy wszystko jest w porzadku. Czy wszystkie z Was przechodzily takie nerwowki?
  • "U ludzi z syndromem niespokojnych nóg (angl.: Restless Legs Syndrome = RLS) dzieją się w nogach przedziwne rzeczy: szarpanie, drganie, swędzenie, ciągnięcie i rwanie, gdy tylko przytulą się do poduszki.Występuje on jako konsekwencja ciąży..." no wlasnie - macie czy nie macie SNN??? ja mam;-( jutro powiem o tym swojemu lekarzowi bo nie dam rady z tymi nieprzespanymi nocami juz dluzej...
  • Witam, Jestem w 39 tygodniu.Mniej więcej od połowy ciąży mam tzw. zespół niespokojnych nóg.Wygląda to tak:kiedy kładę się wieczorem spać coś zaczyna się dziać z moimi nogami.Trudno to okreslić- nie sa to żadne skurcze, ani mrowienie,ale jest to bardzo denerwujące i nie pozwala zasnąć.Piszę ponieważ od tygodnia zdarza się to codziennie i jest bardzo uciążliwe.Usypiam ok 4 nad ranem i jestem przez to ciągle zmęczona.Jeśli któraś z Was ma to samo, proszę o napisanie jak sobie z tym...
  • 25 tc(5)

Witam wszystkie mamy :) Mam pytanie a właściwie to chciałabym sie wygadać jestem w 25 tc to jest moja druga ciąża i zdecydowanie jest inna niż pierwsza. Zaczełam czuć ruchy mojego synka ok 16 tyg i od tamtej pory zaczął sie koszmar i nerwówka mały bardzo mało sie rusza czasami robi bardzo długie kilkudniowe przerwy jet mi juz wstyd chodzic do szpitala posłuchac serduszka dodam ze nie mieszkam w Polsce a tu patrza na ciezarne Polki jak na wariatki połozna nie wie dlaczego tak jest wsz...
  • Witam wszystkie mamusie. Ja od dzieciństwa mam tą dolegliwość, a teraz w ciąży co wieczór nie daje mi to spać. szarpie nogami, rzucam, kołyszę, smaruje potrafie nie spać do 3 w nocy. Okropność, jestem padnięta, oczy mi padają a ten niepokój nóg nie daje mi zasnąć. Czy któaś z was też to ma? Pozdrawiam
  • mam pytanie jest wiele postów na temat psotnych małych a moja mała jest spokojna rusza sie ale nigdy mnie jakos nie kopie tak ze zatyka nogi nigdy nie widziałam:)co najwyzej wkłada mi głowe pod zebra bo przekrecic sie nie bardzo chce 35tc
  • Dziewczyny jestem teraz w 5 miesiacu ciązy i ciągle się czymś stresuje i martwie na zapas. Czy wy też tak mialyście i czy miało to jakiś wpływ na dziecko? Odpowiedzcie prosze
  • Jestem w 31 tc i moja malutka się jakaś leniwa zobiła... Jak już zaczynam się martwić to ona daje o sobie znać... tylko boję się że żeby któregoś dnia nie czekać za długo... Napiszcie prosze po jakim czasie powinnam się zacząć niepokoić?
  • pytanie do wszystkich mam: czy zauważyłyscie zwiazek między aktywnością waszego malucha w ciąży a jego zachowaniem po porodzie??oglądałam kiedyś film dokumentalny i była w nim mowa,iż charakter dziecka ujawnia sie juz w brzuchu, że jedne są spokojne inne nie. mój brzdąc szaleje strasznie (27tc),nie tylko kopie ale wierci sie po całym brzuchu jakby ćwiczył, czy tańczył albo ma jakies dziwne drgawki.obawiam sie, że bedzie ciężkim dzieckiem. a jakto było u was?zwróciłyście na to...
  • Ciekawa jestem czy Wy pównież źle spicie, to nie chodzi o złe, brzydkie sny, ale ciągłe przebudzanie się, dziwne uczuce niespokoju, a równocześnie wielkiego zmęczenia. Jestem w 11 tygodniu i praktycznie od początku źle sypiam, wiercę się, ne mogę znależć miejsca w łóżku. Czy to hormony, czy coś gorszego? Dziękuję za pomoc
  • Dziewczyny jestem w 28 tygodniu bardzo słabo odczuwam swoją Kruszynkę. Praktycznie było tak odkąd ją zaczęłam czuć. Parę razy już spanikowałam i byłam u lekarza prywatnie, by spradził, czy wszystko ok. Niby jest ok a ja się martwię, żę sporadycznie ją odczuwam. Słyszałyście może dlaczego tak się dzieje. Podobno znaczenie ma ułożenie łozyska albo ukrwienie macicy. Może któraś z Was jest w podobnej sytuacji. Moje koleżanki chwalą się, że dzieci im się wiercą w brzuchu itp. ja się ...
  • Jestem w 33 tyg. ciązy i nie mam nic dla mojego maleństwa i nie bede pewnie miec przed porodem. Przeraza mnie to! Nie wierze, ze mogę mieć tyle szczęścia i ciaza zakonczy sie pomyslnie. Jestem totalna pesymistka! Boje sie nawet wybierac imienia. Jak Wy potraficie pozytywnie myslec i gromadzic wszystko dla dzidzi? Tak Wam tego zazdroszę, w sensie jak najbardziej pozytywnym! Ja nie moge dac sobie z tym rady!!!! Pomóżcie, bo zwariuję! Agnis 33tyg + 3 dni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się