spokojny

(17 wyników)
  • za 5 dni sprawa rozwodowa a Ja jestem spokojna ,dziwnie wyciszona.w dzien rozprawy nawet urlopu (szkoda dnia marnować)nie biore tylko sie urwe z pracy na ''na chwile',Czy to normalne?dodam,że 'mąż w zależności od humoru ( a raczej wypitej ilości alkoholu) różnie do rozwodu podchodzi ,raz mu to na ręke a raz nie na ręke to już nie wiem czego sie spodziewać na rozprawie
  • ... ciekawe czy to kwestia pogody czy wszyscy pojechali na marsz do stolicy? ;)
  • Czeka mnie dziś wieczór wigilijny - osobno. Nie liczę tego wieczoru wigilijnego kilka lat temu, kiedy byłem za granicą, tysiące kilometrów od rodziny, wtedy jednak i mimo wszystko byliśmy razem, choć wydawało mi się wtedy, że gorzej już nie może być i że to ostatni taki samotny wieczór wigilijny. Ten dzisiejszy wieczór wigilijny jest pierwszy naprawdę osobny. Choć, nie wiem.... czy te dwie, czy trzy poprzednie wigilie mogę zaliczyć, że byliśmy razem ;( Smutno mi. Wiem, że uczuci...
  • Jesteśmy albo przed, w trakcie, albo po tym zakręcie życiowym.. Mądrzy ludzie twierdzą, że to trauma tak wielka, że porównywalna ze śmiercią bardzo bliskiej osoby. Jednak mimo wszystko chciałbym abyśmy się nie poddawali.. Niektórzy spędzą Święta samotnie (miałem tak też), niektórzy wspominając i rozpamiętując to co było, inni patrząc z nadzieją w przyszłość, jeszcze inni być może ze swoją częścią rodziny albo nawet po wyjściu na prostą już z kimś... Wszystkim, niezależnie od etapu na który...
  • ponieważ z kompem przywitam się dopiero we wtorek :) już dziś życzę Wam smacznych, wiosennych, spokojnych Świąt niech świąteczne jajko jako symbol życia i nowego da nadzieję na lepsze jutro :) pozdrawiam Was z mojego bardzo dziś słonecznego miasta :)
  • Pogodnych Swiat Bozego Narodzenia- Wszystkim z tego szczegolnego forum www.kartkiflash.pl/kartka/26/
  • a pozew dzisiaj wysłany. to sie naprawdę dzieje. Dziwnie się czuję.
  • Pogodnych, spokojnych, rodzinnych(na ile się uda) Świąt, smacznego jajka i mokrego Dyngusa, czyli wszystkiego najlepszego dla wszystkich Forumowiczów i Forumek...
  • Witam, zostałam zdradzona, mamy dziecko, tamta z nim teraz jest w ciąży. On się pokajał, oczywiście kocha mnie i nasze dziecko, tamta to był błąd. Ja przebaczyłam, jestesmy razem. Od smutku, żalu do całego świata, tamtej i szukania winy w sobie mój stan przeradza się coraz bardziej w obłędny brak zaufania (kontrola ubrań, toreb, jego rzeczy w pokoju), sprawdzanie gdzie jest, z kim...i czy na pewno tu. A każda sytuacja jest rozstrząsana od wszystkich najbardziej niemożliwych możli...
  • Szanowni Państwo, wniosek złożony na koniec kwietnia, rozprawa 4.09 - rozwód bez orzekania o winie, mamy rozdzielność majątkową, nie mamy dzieci, mamy notarialnie potwierdzony brak jakichkolwiek roszczeń wobec siebie. Rozumiem, że jedna rozprawa i po sprawie? Czytałam, że kiedyś była przymusowa rozprawa pojednawcza, a dopiero później wyznaczano II termin - jednak jest to już podobno nieaktualny przepis? Czy mogę zakładać, że 4.09 dostanę rozwód? Z góry dziękuję i pozdrawiam.
  • Mam pytanie w spawie zwolnienia z opłat sądowych przy rozwodzie. Czy mając lokatę na 13.000 mam szansę na zwolnienie z ołaty sądowej? Nie pracuję i to sa moje jedyne oszczędności i nie chciałabym ich naruszać. Czy jest szansa - może ktoś zna taki przypadek, że prszy posiadaniu tak niewielkich oszczędności sa d zwolnił z opłaty Pozdrawiam
  • Za dwa tygodnie mam prawdopodobnie ostateczną sprawę rozwodową i zjadaja mnie nerwy. Nie chodzi o to, co orzeknie sąd w sensie dzieci, alimenty, bo mniej więcej wiem, czego mogę się spodziewac. Chodzi mi o to, jak przeżyc w miarę spokojnie te dwa tygodnie do rozprawy?
  • Dokąd?(6)

Witam was po pewnej przerwie, chociaż czas na tym forum jakby nie istnieje. Po rozstaniu z mężem zmagam się z samotnością i z tym aby nie popadać w jakiekolwiek relacje z mężczyznami, tylko po to aby nie czuć tej samotności, i aby zapełnić sobie pustkę kimkolwiek. Ale to bardzo trudne, tyle pokus wkoło. No i ja jestem bardzo niecierpliwa. Spokojne czekanie to dla mnie wyzwanie. Wszystkim, którzy mają podobne odczucia dedykuję piosenkę Bajora, która jest dla mnie bardzo prawdziwa,...
  • Dopadł mnie dól smutek etc, słucham YokoOno& Peaches i ... piekę babeczki z cynamonem i bułki z czosnkiem szpinakiem i suszonymi pomidorami...może mi przejdzie? :) Serdeczności
  • Generalnie juz to postanowilam. Oznajmilam maloznkowi. Napisalam juz pozew. W przyszlym tydodniu chce go zlozyc. On chyba nie przyjmuje tego do wiadomosci....moze nie chce. Ale nie robi nic w kierunku zmiany mojej decyzji. Wiem, ze on sie nie zmieni ale.... zal tych lat, tamtej milosci (bo kochalam go strasznie). A teraz.... nie umiemy juz z soba normalnie rozmawiac, ciagle jakies pretensje, wyrzuty, nerwy. To juz bez sensu ale....
  • Życzę Wam wszystkim zdrowych, spokojnych i wesołych świąt, bogatego zająca i mokrego dyngusa. Proszę również o kciuki. We wtorek po świętach mam pierwszą rozprawę. Pozdrawiam Kara.
  • życzę sobie aby: -ex nie traktowal naszego dziecka, jako narzedzia do pokazania mi,ze to kolejna kwestia, z ktora sobie nie radze -alimenty nie byly traktowane jako dobrowolna zapomoga na rzecz zaradnej zony,ale jako moralny obowiazek do minimalnego wkladu do zaspokojenia FIZYCZNYCH potrzeb naszego dziecka -ex i moja ewentualna next nie spiskowali,ze jedynym mym strapieniem jest to, czy im sie bedzie zyklo dobrze i czy ja ukladam w glowie liste nieszczesc do nich zaadresowana - aby e...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się