Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      spokojny

spokojny

(65 wyników)
    • Córka ma 20 msc od jakiegos tygodnia bardzo niespokojnie spi w nocy,rzuca sie co chwila z boku na bok,wstae,siada,skacze na mnie-to wszystko z zamknietymi oczami.Widac ze chce spac tylko cos jej nie pozwala-nie chcce pic a tym bardziej jesc,ma sucha pieluche,wygodna pizamke,nie zabkuje obecnie,nie jest jej za zimno czy za cieplo.Co sie dzieje z nia?Ja jzu nie mam sily:(nie spie przez nia prawie wcale,bo ciezko spac jak co rusz dostaje sie w twarz kolanem,z glowki czy reka.Odprowadzam ja do lo...
    • Przebywając codziennie na placu zabaw obserwuję wiele dzieci. Spotykam roczniaki, dwu-, trzylatki które są bardzo spokojne i posłuszne. Są dzieci, zaznaczę, że małe dzieci, które potrafią przez dwie godziny jeździć samochodzikiem dookoła piaskownicy albo przesypywać piasek z miejsca na miejsce. Gdy usłyszą słowa "chodź, idziemy do podomu" po prostu wstają i idą. Nie awanturują się, nie uciekają, nie wspinają na drabinki i nie domagają aby je pobujać na bujawce. Mamy czy opiekunki spokojnie so...
    • Biorę Duomox ze wzgl. na zapalenie piersi. Dziś moja 7 tyg. córka była bardzo niespokojna, prężyła się, krzyczała cały dzień- jak nigdy. Czy to działanie antybiotyku? Czy podawać jej probiotyk?
    • Mój synek idzie we wrześniu do przedszkola,(ma 2,5 roku) nie martwię się o jego chęci i to czy da rade, bo jest bardzo mądrym i grzecznym dzieckiem (to nie tylko moja ocena – bo wiadomo byłaby nieobiektywna), martwię się bo nie jest taki szybki i zwinny jak wiatr, zawsze się zastanawia i raczej nie ryzykuje. Boje się, a bardzo się stara lgnąć do innych dzieci i za niemi nadarzać że nie da rady (np. zjechać, czy wejść na cos) i żeby nie stal się takim popychadłem, czy nie zrobił sobi...
    • czy wasze 2-u latki śpią na poduszeczkach czy na płasko jak lubią?? czy przykrywacie kocem i jak sie rozkopie przykrywacie czy spi takie dziecię odkryte??
    • Mam 26 miesięcznego synka. Od kilkunastu miesięcy budzi się w nocy i popłakuje oraz przy tym mówi przez sen. Czasami sam się uspokoi, ale z regóły muszę do niego wstawać i go utulić by po chwili zasnął. Potrafi tak kilka do kilkunastu razy w ciągu nocy. To się powtarza codziennie i czasami praktycznie nie śpię, a rano trzeba wstać do pracy. Pediatra twierdzi, że nic mu nie jest, w ciągu dnia wszystko jest w porządku, ale zaproponował bym dała mu NEOSPAZMINĘ przed snem. Podawałam...
    • Witajcie, Od 5 miesięcy mój 11-mies. Bartuś śpi w nocy bardzo niespokojnie. Co dwie godziny przeraźliwie płacze, a od kiedy zaczął wstawać to i wstaje i siada przez sen, a kiedy się go położy, to płacze jeszce bardziej. Martwieę się o niego, bo widzę ze rano wcale nie jest wypoczęty. Ząbkowanie to raczej byc nie może, bo nic nam nie wyrosło przez te 5 mies., mamy tylko 2 ząbki. Głodny też nie jest, bo nic nie chce przez sen wypić. Wiążę to raczej z siusianiem, on duzo pije i te p...
    • synek ma 14 m-cy i od jakiegos czasu strasznie zle sypia w nocy, w dzien wszystko jest ok, zasypia ok 20.30 i mniej wiecej do 23.30 spi dobrze a potem kreci sie, wierci, poplakuje, wczoraj np nie spalismy z mezem cala noc bo maly tak wstawal z placzem doslownie co 15min, wygladalo to tak ze pokrecil sie, zaplakal i spal dalej, i za jakis czas znowu, raz uspokoi sie sam, raz trzeba go ponosic, dzis do 2ej w nocy tez tak bylo wiec dalam mu Ibufen bo moze cos go boli no i ladnie spal do 6,...
    • Mój synek jest przyekochanym spokojnym dzieckiem, ale tylko tak długo dopuki nie próbujemy położyć go spać. Wówczas coś w niego wstępuje. Nagle, pomimo tego że wydawał się być zmęczony i chodzi spać o stałych porach, chce się bawić, chowac, uciekać. Bawi go kiedy go bujamy i nosimy. Czasami trwa to ponad godzinę. Nie wiem co zle robimy, ale musi sie szybko coś zmienić.... Dodam jeszcze, że pokój jest wywietrzony a światło zgaszone, aby go nic nie rozpraszało. Godzinę przed zaśn...
    • Witam, mam roczną córczkę, ogólnie chowa się dobrze, ale martwią mnie noce.Otóz potrafi ona, do 10, 15 wybudzić się ze snu, z wielkim płaczem. I nie jest to spowodowane tym, że jest głodna /chociaż czasami tylko butla może ją uspokoić/ Czasami wystarczy, że wstane, dam pić, lub pogłaszczę po główce. Próbowałam ją kłać spać razem z nami , jednak to też nie poskutkowało, noce były dalej takie same. chciałabym wiedzieć czy Wam tez się to zdarzało, co robiłyście w takiej sytuacji. Pro...
    • Witam, postanowiłam napisać może ktoś pomoże. Dopiero doszłam do wniosku że to nie w pełni normalne zachowanie u mojej 4 letniej córki. Mianowicie ani jednej nocy nie przespała spokojnie. Zawsze około pólnocy - 1 w nocy budzi się i popłakuje i pojękuje. Macie jakieś pomysły? Bo ja mam już dość chodzenia do pracy jak zombie:-) Nie mam pojecia co wziąć jako powód?
    • wiatjcie, czy ktos z Was moze mi doradzic co robic,moja niespelna 2,5 letnia coreczka ,jeszcze nigdy w swoim zyciu nie przespala calej nocy,juz prawie 2,5 roku nie spimy obie.Corka jest niejadkiem i wg mnie to wlasnie przyczyna ze ona w nocy jest glodna i praktycznie co godzine placze, rzuca sie w lozeczku,jest niespokojna,na szczescie nie budzi sie.Ale co to za noc ,jak ja musze kilkakrotnie do niej wstawac i albo smoka do buzki wlozyc albo dac pic.Jestem juz potwornie zmeczona i...
    • córka karmiona mm więc dość szybko zaczęła przesypiać noce.niestety-od kilku m-cy coś się pochrzaniło i nie przespała chyba żadnej nocy w całości.kręci się,płacze,woła nas,śnią jej się głupoty,krzyczy,wrzeszczy,bywa agresywna-repertuar ma bardzo bogaty.ja i mąż nie śpimy,syn się budzi-cały dom na nogach. dziś był rekord-7 pobudek i na koniec koncert wrzasków. jestem wykończona. córka zdrowa,kał na pasożyty ujemny-i tu chyba tkwi problem.to badanie jak wiadomo jest niemiarodajne a nasz pedi...
    • u mnei to dziala - chwilowo moze..ale dziala. moze u kogos tez bedzie. raz bylem z miskiem w sklepie, musialem go zabrac, siedzial w wozku i po pewnym czasie zaczal lapac za wszytko w zasiegu reki..z nudow. koszmar. tydzien temu na urlopie dalem mu koszyk..taki na kolkach do ciagniecia za soba. wielki jak dl aniego..al edzielnie chodzil z amna z tym koszykiem i wkladal co mu dalem. przy kasie polozyl na ziemi i podawal mi kazda rzecz do reki. wczoraj przetestowalem jeszcz eraz..t...
    • Witam mam taki problem ? Mam synka 5 letniego jest zywym chlopcem ale mam z nim problem w nocy to juz trwa 2 tygodnie i co naj dziwniejsze stawalo sie to o jednakowej poze o 12 w nocu . zaczyna sie od kwekania pozniej jest placz i czasami lata po pokoju nie spi sam tylko z nami ale ma swoje lozko juz nie wiemy co robic co radzicie .....
    • Mój synek niedługo kończy 2 latka. Jest spokojny, uśmiechnięty, pogodny. Czy są tu rodzice takich chłopców? Co robicie gdy na placu zabaw "atakują" go rozrabiaki, wyrywają zabawki a chłopię stoi z rozdziawioną buzią i robi podkówkę do płaczu? Jak wspierać takiego malucha? Łączyć go raczej ze spokojnymi dziećmi czy dawać szansę na kontakty ze wszystkimi. Próbowaliśmy i to i to. Synek zdecydowanie żle się czuje z "rozrabiakami". Jak reagować?
    • Czytałam ostatnio felieton Pani Magdy Szczypiorskiej-Mutor, i zastanowiła mnie postać Anusi - Bardzo Grzecznej Dziewczynki. Przyznacie, że te duże litery dają wrażenie lekkiego sarkazmu... Od razu wyraźnie zaznaczam - nie mam zamiaru się czepiać felietonów Pani Mutor, bardzo je lubię i nie mam pretensji do Jasia, że tak dużo mówi - choć jest w wieku mojej Zuzki. Zastanawiam się, czy moje dziecko też nie jest przypadkiem postrzegane przez osoby postronne jako Zuzka - Bardzo Grzeczna Dzie...
    • Czytam od dłuższego czasu wątek o usypianiu małej Alicji, o poradniku dotyczącym usypiania i coraz bardziej mam ochotę podzielić się z innymi moimi myślami na ten temat. Stąd podejmuję na nowo temat zasypiania naszych pociech, myślę, że od innej strony. Szkoda mi, szczerze mówiąc, i tych maleńkich dzieci płaczących rozdzierająco godzinami, i ich wymęczonych rodziców słuchających głupich książek (zauważcie, że oceniłam w tym momencie książkę, a nie rodziców). Jak się poczyta klasyk...
    • Witam, mój synek za miesiąc skończy 2 latka, od kilku tygodni zaczął bardzo niespokojnie spać. Budzi się z płaczem, ciężko Go uspokoić, popłakuje w nocy, kręci się i strasznie na coś denerwuje. Śpi w łóżeczku obok nas, ale od kilku dni przenoszę Go w nocy do naszego łóżka - tu jest trochę spokojniej ale też popłakuje i denerwuje się . W ciągu dnia wygląda na zdrowego chłopca, je , pije, śmieje się do rozpuku ,rozrabia, niestety zaczyna się chyba u nas bunt dwulatka więc często...
    • Drogie Mamy!!! Prosze o rade bo juz rece mi opadaja i nie wiem ci robic!!! Synek ma 18 miesiecy, od urodzenia nie chcial spac w lozeczku budzil sie kilkanascie razy w nocy i tak jest do dzis!!!Dodam (moj blad) ze maly zasypia z nami w lozku (trwa to 30-40 minut)jest przekladany do swojego lozeczka i po 20 minutach sie przebudza, placzac i jeczac.Nic nie pomaga mu jedynie picie ale jak to nie skutkuje biore go do lozka i spi ze mna.Nie umiem go nauczyc spac samemu, nie wiem jak...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się