spokojny

(37 wyników)
  • Witam serdecznie. Wybieramy się pierwszy raz do Chorwacji. Prosimy o namiary na spokojne i ciche okolice. Chcemy wypocząć z dziećmi a nie szukać ich w tłumie na plaży. Proszę o sugestie. Interesuje nas raczej południowa część Chorwacji- kwatery.
  • Witam! Szukam spokojnego miejsca w południowej części Dalmacji.Jakaś mała miejscowość,schludny apartament.Jeśli ktoś mógłby coś polecić i podzielić się własnymi doświadczeniami to będę bardzo wdzięczny.pozdrawiam..
  • Witam, szukam małego miasteczka lub wsi na Istrii. Czy był ktoś w miejscu innym niż polecane w każdym przewodniku? Może być w Chorwacji lub Słowenii. Ważne, żeby było zielone, spokojne i z ładną plażą. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
  • Proszę o namiary na spokojne/urokliwe miejsce przy plazy
  • Cześć szukam czegoś naprawdę spokojnego z jak najmniejsza ilością turystów, najlepiej niewiele domów z apartamentami do wynajęcia, dobrze by było jakiś rybacki porcik w okolicy (świeza dorada z grila - palce lizać), widok na morze byłby super jak coś takiego znacie, to proszę o namiar pozdrawiam
  • Czesc moze ktos podpowie jedziemy 3 raz ale szukam czegos sprawdzonego zdala od Splitow Trogirow itd moze zdradzi ktos jakies spokojne miejsce zeby nacieszyc sie adriatykiem z rodzinka mmarcin8@op.pl Pozdrawiam Marcin
  • Szanowni Forumowicze! Uprzejmie proszę o pomoc ! 06.09 zamierzam odpalić awtomobila i udać się moją ukochaną żoną na 8-9 dniowy wypoczynek do Chorwacji. Zamierzam zabrać WSZYSTKO ze sobą. Nie interesują mnie dyskoteki,restauracje,sklepy. Szukumy ciszy,spokoju z dala od rozwrzeszczanej gawiedzi obojętnie jakiej nacji. Marzy nam się apartament nad samym brzegiem,byle by miał prąd,lodówkę i wodę. Zamierzam również trochę powędkować. B.proszę o pomoc w znalezieniu takiego miejsca. ...
  • Witam, jade po raz czwarty do chorwacji, z mezem trzeci raz i poszukujemy spokojnych, pieknych miejscowosci, z ladna plaza (moze byc kamienista), zeby bylo w miare pusto i spokojnie, ale zeby jakas z jedna chociaz knajpka byla i sklep ;) Cenimy sobie bardzo spokoj, mniejsza ilosc turystow, a zwlaszcza... niestety polskich rodzin z dziecmi, gdzie wiele razy bylismy swiadkami smiecenia, wydeptywania trawnikow, halasowania itp. Nie jest to regula, ale jakos widocznie mielismy pecha...
  • witam, jako ze wybieramy się w tym roku do CRO, trzeba się coś dowiedzieć... czy możecie polecić jakieś spokojne zakamarki w cro, z cichymi ładnymi plażami (nie betonowe płyty...)? mam na myśli zwłaszcza miasteczka, z których można sobie codziennie podskoczyć te parę km autem na taką plażę, a wieczorem z buta na jakies lokalne disco, kolacje albo coś...
  • Przeczytalam juz mnostwo watkow dotyczacych Istrii ale w wiekszosci opisywane sa duze miejscowosci.My szukamy jakiejs malej zielonej miesciny z dostepem do plazy, najchetniej z lagodnym dojsciem i lekko zacienionej (jestem w ciazy i wedrowki po stromych zboczach musze sobie w tym roku odpuscic). Dobrze gdyby bylo to tez fajne miejsce wypadowe do zwiedzenia Istrii jako takiej. Myslicie, ze znajdziemy cos takiego? Macie jakies sugestie? Z gory dziekuje:)
  • Poszukuję namiaru na spokojne miejsce z ładną plażą (rewelacją byłby piaseczek), przy samej plaży. Zależy mi żeby nie było dużo ludzi a miejsce nadawałoby się dla rodziny z maluszkiem 2,5 letnim. Najchętniej Dalmacja, ale się nie upieram.
  • Witam, Wybieramy się ok. 25.06 do Chorwacji. Jedziemy z Sopotu. Czy możecie polecić jakąś spokojną miejscowość nad Adriatykiem z dala od zgiełku turystycznego? Jedziemy w ciemno. Może jakieś namiary na sprawdzone kwatery? Może ktoś się przyłączy w tym terminie? Jesteśmy małżeństwem ok. 40 lat. Dwójka dzieci 9 i 6 lat. Kontakt: czochracz@gazeta.pl
  • Bardzo prosilabym o rady co do wyboru miejsca. Jest nas dwoje dorosłych osob i córka, ktora w sierpniu bedzie miala prawie 2 lata. DO tej pory bylam przekonana, że chce do Tucepi, ale ceny nie są za fajne i zdaje sobie sprawe z tego, ze jest tak, ze wzgledu na duzą ilosc turystów itd. A wiec, czy jest tamtych okolicach jakas mniejsza, a zarazem tansza miejscowosc? W sumie myśle, ze tak bedzie lepiej, odpoczniemy sobie bez tłumów, w ciszy, a inne miejscowosci pozwiedzamy w ramach wyciecz...
  • Witam, czy był ktoś w Molunat? Jakie wrażenia odczucia, jak z bazą typu restauracje, sklepy? Czy są jakieś rejsy stateczkami, może ma ktoś namiary na jakieś lokalne agencje turystyczne? I jeszcze jak jest z transportem publicznym? Na stronie Libertasu marnie wyglądają połączenia Molunat z Cavtatem czy Dubrovnikiem. Szukam spokojnej cichej wsi ale takiej z której możnaby się łatwo wydostać aby spenetrować okolicę. Lecę samolotem do Cilipi. Może jakieś inne miejscowości znacie z au...
  • Wybieramy się po raz pierwszy z dzieckiem na wczasy do Chorwacji.Przejrzałam to forum i wypisałam kilka campingów 1 ADRIATIC - OREBIC 2 POD MASLINOM - ORASAC 3 PECA - ORASAC 4 AGAVA - SREBRENO 5 PRAPRATNO - STON 6 DOLE - ŹIVOGOŚĆE Czy ktoś z Was był na którymś z nich?Interesują mnie warunki sanitarne(ciepła woda,czystość) i plaża.A może polecacie inny camp w rejonie Dubrownika.Czekam na informacje,dziękuje za wszystkie.Pozdrawiam
  • Witam wszystkich Cromaniaków ! Szukam miejscowości wolnej od tłumów i hałasu. Ponieważ jadę z synkiem (5lat) dobrze by było aby plaża była choć żwirowa. Jedziemy we wrześniu , pozdrawaiamy tych co już byli ,są lub będą w przyszłości bo to wciąż cudna kraina. :))
  • Witajcie! Pewnie już taki temat był tysiąc razy, ale spróbuję... Szukam miejsca (konkretne namiary) dla 2 osób - kwatera, dom, pensjonat - na 2 tygodnie w lipcu. Zależy nam z żoną na ciszy i spokoju, z dala od zgiełku i hoteli- molochów (to ma być nasza spóźniona podróż poślubna). Raczej w Dalmacji niż na Istrii. Idealnym rozwiązaniem byłoby jakieś polecony prywatny pensjonat lub kwatera u Chorwatów w miejscu "niezadeptanym" przez turystów (są jeszcze takie?), np. przed lub za D...
  • Ktoś może takie znalazł.Poszukujemy małych,cichych miejscowości,gdzie nie ma wielkiej plaży z tłumem ludzi i glośną muzyką.natomiast z dobrymi warunkami do spania i pobytu z dzieckiem.na pewno coś takiego jest.Liczę na was.Pozdrawiam.
  • Wybieram sie do hotelu Adriatic w miejscowosci Vrboska na wyspie Hvar. Wyjazd mam zaplanowany na 9 sierpnia.Jezeli ktos z Was tam byl, bede wdzieczna za wszelkie rady i sugestie związane z hotelem jak i z samą miejscowością.
  • Jadę pierwszy raz na Istrę i północne wyspy (cres, krk, rab) i nie wiem gdzie warto pojechać, co zobaczyć, gdzie się zatrzymać (kempingi). Szukam cichych, spokojnych, ładnych miejsc. Bardzo proszę o wszelkie pomocne intrormacje:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się