sterowany

(13 wyniki)
  • Witam, już jakiś czas temu zdechło mi sterowanie centralnym zamkiem z pilota w 146 1,4ts. Bakterie wymieniłem, kluczyk mruga i dupa. Idzie zima, więc pewnie i zamki będą zamarzać, więc bardzo by się to przydał. Ktoś ma pomysł jak, ewentualnie u kogo to naprawić. No i za ile, bo być może nie ma sensu. Dodam, że chodzi o Warszawę. Dzięki
  • witam,mam 156 z 200s roku,pelne wyposazenie oprocz skory i ksenonow,naglosnienie BOSE ale dziwi mnie brak sterowania tym radiem z kierownicy,widzialam ze inne nawet bez BOSE maja taka funkcje,czy to oznacza tylko jedno(dzwon i wymiana kierownicy),wiam ze tyl byl na 100% uderzony ale przod wydaje sie byc fabryczny
  • Przeglądałem formum i nie znalazłem ostatecznej odpowiedzi na pytanie GDZIE ZNAJDUJE SIĘ CENTRALKA STEROWANIA ZAMKIEM. Pytam, bo zachodzi potrzeba podłączenia bezprzewodowego sterownika centralnego zamka. Czy ktoś to już robił i może chciałby się podzielić informacjami gdzie, jakie kable, co, w którym miejscu. Z góry dzięki za odp. I nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie: czy warto dołożyc 20 zł i kupić sterownik z osobną kontrolą drzwi i bagażnika? Czy to będzie działać w AR 146bx? Na co...
  • pomocy(4)

witam kilka dni temu założyłem radio blaupunkta do 156 sw 2.4 jtd. zauważyłem, że o ile wcześniej po włączeniu zapłonu od razu włączała się kontrolka klimy (jeśli była włączona przy wyłączaniu silnika) i klimatyzacja, to teraz klima jakby wcale nie działała. po przekręceniu kluczyka była cisza, dopiero po chwili zaczynał pracę wiatrak. obecnie co prawda od razu po przekręceniu kluczyka świeci się zielona kontrolka w panelu sterowania i działa dmuchawa, ale po naciśnięciu włączn...
  • Alfa jest z 2000r. i ma zielone podświetlenie. Proszę o pomoc
  • Chciałbym sobie założyc sterowanie centralnym zamkiem z pilota (obecnie mam z kluczyka), gdzie się znajduje centralnka w AR 146 bo z tego co słyszałem będę musiał się tam podpiąc? i jeszcze jedno sterowanie jest to plusem czy minusem? bo zdaje sie kupując należy podać informacje jak mają być skonfigurowane wyjścia stetownika.
  • Otóż od stycznia ubiegłego roku nie działa poprawnie klimatyzacja a w zasadzie nawiewy a ja mam dość partaczy w serwisie Alfy. objawy to nie działają nadmuchy z przodu te okrągłe, górne przy szybie kotłują normalnie. Najpierw twierdzono, że to sprężarka, została wymieniona wraz z filtrami i co? i gówno. Potem zasugerowano mi, że to silnik od nadmuchów..upierałam się, ze na pewno nie bo nadmuch na tył działa i jakby wysiadł silnik to tamten też by nie dmuchał ale pan w serwisie p...
  • Witam, Proste pytanie: jak wymienic nie rozbierając połowy silnika. Dostęp jest tragiczny. Pół biedy dostęp do świec ale aparat wymaga nie lada gimnastyki. Ludzkie ręce za słabo sie wyginają. Macie jakies pomysły/doswiadczenia/instrukcje? dzięki Tomo
  • Witam, mam pytanie chciałbym w najbliższych dniach zamontować alarm do mojej alfy 146, jaki alarm polecacie? jakie macie zamontowane i czy można wybrac jakikolwiek czy jest jakiś problem na który trzeba zwrócić uwagę dokonując zakupu. Dodam ze chciałbym aby sterował mi centralnym zamkiem. Dzięki za info. Pozdrawiam
  • Witam, żeby nie mnożyć bez potrzeby wątków zadam od razu kilka pytań: 1. Czy podczas włączenia klimy od razu powininien od razu włączyć się wentylator chłodnicy? Klimę mam szczelną, niedawno napełnianą, a nie chłodzi i wentylator nie pracuje (jak płyn jest za gorący to się włącza, więc jest sprawny). Gdzie jest jakiś przekaźnik który steruje jego pracą przy włączonej klimatyzacji? 2. Na wolnych obrotach zauważyłem lekkie przygasanie świateł i podświetlenia zegarów, czego to może być ob...
  • Zbliża się koniec semestru więc będzie troszkę czasu na posiedzenie przy aucie. Po moich ostatnich bojach z mechanikami chciałbym sam zerknąć na podobno sprawne wtryskiwacze. Wiem że komputer samochodu nie jest uszkodzony wiem że na LPG jezdzi a na benzynie nie ... czy możliwe żeby elektronika LPB tak dawała w kość komputerowi że nie jest w stanie dawkować benzyny. Pompa jest sprawna nowa wstawiona rok temu, jeżdzona na pełnym baku więć zatarcie odpada. filtr paliwa zmieniony. CO ...
  • Witam!mam wielki problem z instalacja gazowa, poniewaz od pewnego czasu samochud po przelaczeniu na Gaz po jakis 2-4 min sam przelancza sie na benzyne, nieraz jest tak ze wystrzeli powietrze i zgasnie samochod.Jezdze samochodem Alfa Romeo 145 z silnikiem Boxer instalacja gazowa to Landi Renzo z komputerem, instalacje mam od 4 miesiecy i zrobilem moze z 5 tys km w czesniej nic sie nie dzialochodzilo wszystko OK, od 2tyg zaczelo sie tak dziac,mechanik wymienial mi juz 2 razy komputer jakis prze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się