sterowany

(4 wyniki)
  • Witam ponownie i proszę o pomoc w kilku rzeczech:) 1. Kontrollschrank mit erweiteter Mikroprozessorsteuerung 2.Schenkelvermassung 3.Einfaedelhilfe 4.Ansteuerung fuer hydraulisch gebremste Drahtablaufe 5. Richtanbau
  • Nie wiem jak u Was, ale u mnie wiekszość przykładowych rozmów sterowanych (które znajdują się w informatorach, pomocach do matury) dotyczy takich tematów jak: - choroby - podróże - zanieczyszczenia środowiska - czas wolny, zainteresowania - święta i zwyczaje Czy matura będzie się opierać tylko na tych tematach, czy po prostu informatory idą na łatwiznę i tylko z tych tematów piszą przykładowe rozmowy sterowane? A może mi się tylko zdaje...
  • mam problem z przetłumaczeniem poniższego zdania na język niemiecki, tak, żeby to miało przysłowiowe "ręce i nogi" (już po polsku to zdanie brzmi dla mnie dość dziwnie i zawiło, pomijając już sam fakt jak dla mnie dość skomplikowanych słówek). Oto zdanie po polsku; Wyłącznik zbudowany jest z jednostki sterującej w postaci mikroprozesora połączonego elektrycznie z zasilaczem, obwodem sterowania obciążeniem, układem formowania impulsów, którego wejście jest elektrycznie połączone z odbi...
  • Witam, rozumiem, że tytuł postu nie jest porywający. Mnie niestety porywa od dwóch dni, muszę po prostu zrobić tłumaczenie instrukcji obsługi tej cudownej maszyny i paru słówek nie wiem jak przetłumaczyć, proszę o pomoc, HILFE!!!!!!!!!!!!!!. przy wymienianych częściach napędu jezdnego pojawia się: Axialkolben-Verstellpumpe Druckabschneidung Federspeicherbremse Czy Regelelektronik można przetłumaczyć jako elektronika sterująca, czy nie jest to zbyt porywająco łatwe? N...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się