Dodaj do ulubionych

centralny zamek - sterowanie

03.11.06, 09:41
Witam, już jakiś czas temu zdechło mi sterowanie centralnym zamkiem z pilota
w 146 1,4ts. Bakterie wymieniłem, kluczyk mruga i dupa. Idzie zima, więc
pewnie i zamki będą zamarzać, więc bardzo by się to przydał. Ktoś ma pomysł
jak, ewentualnie u kogo to naprawić. No i za ile, bo być może nie ma sensu.
Dodam, że chodzi o Warszawę.
Dzięki
Obserwuj wątek
    • krechu Re: centralny zamek - sterowanie 03.11.06, 10:42
      Mam to samo. Alarm nie alfowski - Fox. Facet z Fox'a zażyczył sobie 50 zł od
      konserwacji jednego pilota plus kasiura za konserwacje centralki, przegląd itd.
      Razem jakieś 200-300 zł. Poza Krakowem wymiana alarmu na nowy (!) - centralkę z
      pilotami kosztuje 130 zł z robocizną. Wniosek krótki. Wyjechać poza duże miasto
      i wymienić alarm (o ile nie masz oryginalnego, którego nie chcesz się pozbywać).

Jakąkolwiek naprawę z alarmem możesz poza tym wykonać w pierwszym lepszym
      warsztacie auto - elektronika. WIększość alarmów wbrew pozorom nie jest
      strasznie skomplikowana.

Pozdrawiam
      Krechu
      AR 145 1.4 Bx
    • gryzli74 Re: centralny zamek - sterowanie 03.11.06, 10:58
      Hej zobacz tutaj gość dosyć dokładnie opisał problem
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14687&w=51379556&a=51393886
      • aquarius01 Re: centralny zamek - sterowanie 03.11.06, 13:48
        > Hej zobacz tutaj gość dosyć dokładnie opisał problem
        > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14687&w=51379556&a=51393886

Dziękuję za uznanie ale jednak odnosiłem się tam do zupełnie innego problemu
        "mrugającego kluczyka" ;)

Co do uszkodzonego modułu centralnego zamka - a raczej części sterującej
        zdalnego otwierania zamków. Ja bym zaczął od przeczyszczenia styków w skrzynce
        bezpieczników. Jeżeli to nic nie zmieni to udałbym się do zakładu, gdzie takie
        rzeczy montują i poprosiłbym o diagnozę i po negocjacji ceny usunięcie usterki.
        To, że "kluczyk mruga" wcale nie jest jednoznaczne z wysłaniem kodu do układu
        sterującego. Kontrolka jest tylko kontrolką a transmisja odbywa się drogą
        radiową. Najpierw sprawdź dokładnie kluczyk :)
        • klezmer.z Re: centralny zamek - sterowanie 05.11.06, 16:24
          U mnie też czsem brak sterowania zamkiem z kluczyka lub nie chodzi dmuchawa
          ogrzewania. Ja stawiam jednak na brak styku w połączeniach. Niestety to robota
          "po kablach", która jest trudna w momencie ustania problemu. To jak ząb, który u
          dentysty przestał boleć.Kluczyka za bardzo bym się nie czepiał bo też
          wymieniałem baterie i nic to nie pomogło, a później nagle zaczęło działać, a
          potem kiedyś nie itd... Jeśli u ciebie nie działa w dalszym ciągu to szukaj w
          połączeniach. Pozdrawiam Aha! 145 1,6 TS
    • tomcio13130 Re: centralny zamek - sterowanie 05.11.06, 17:51
      ja mam właśnie ten sam problem w mojej 146 mam oryginalnym alarm i niedawno
      właśnie się zepsuło coś nie mogę zamknąć z pilota i włączyć alarmu nieraz uda mi
      się autko otworzyć pilotem i to tylko tyle. nie wiem co robić i gdzie szukać .....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka