strach

(25 wyników)
  • Najpierw wymówką był stres, potem pewnie źle określone dni płodne. Przygotowania witaminki, kwas foliowy i co miesięczne starania. Po 4 miesiącach niepokój, wizyta u lekarza i zalecenie 5 razy w tygodniu, bo jeszcze za wcześnie na jakieś badania ... tak bywa, wyjedźcie gdzieś , odpocznijcie. W tym czasie życzenia rodziny i znajomych o to byśmy mieli wiele dzieci, koleżanki z zaokrąglonymi brzuszkami, narodziny kolejnych dzieci w rodzinie ... a tu nic. Kolejne miesiące, opóźniona miesiąc...
  • Witam moje kochane,chciałabym wam gorąco podziękować za dodawanie otuchy,to dużo daje.jestem od wczoraj w domciu,laparoskopie miałam w piątek,dzień wcześniej 2 zastrzyki z antybiotykiem i lewatywka,rano powtórka.na sali pamiętam tylko podłączenie ekg,pomiar ciśnienia,i podanie leku usypiającego. potem jeden dzień pod kroplówkami,z cewnikiem,na kolejny już poodłaczana,i wczoraj jeszcze osłabiona ale z małymi szewkami puszczona do domu.a wyniki????w wypisie mama tylko napisane : laparoskopia ...
  • Boje sie..., po 16 nieudanych cyklach, badaniach hormonow, laparo i innych nieprzyjemnych zabiegach, rozstrzygnie sie dzisiaj moj los:-), wyniki badan czekaja na mnie u lekarza u ktorego mam termin za 3 godziny... Mam treme jak nigdy dotad, zaczelam sie bac. Czy wy tez mialyscie taka "treme" po pewnym czasie? przeciez mialam juz tyle terminow, tyle badan pod narkoza, nawet nie drgnelam, dlaczego teraz? Moze to strach przed gorzka prawda? jak do tej pory mialam nadzieje trzymania...
  • Z góry przepraszam za "przydługawy" post, ale muszę się wyżalić. Jestem kobietą "po przejściach" - podobnie jak większość z Was. Wielomiesięczne starania zakończone niczym, problemy hormonalne, badania, leczenie, stymulacja, w końcu ciąża pozamaciczna (marzec), którą zniosłam okropnie !!! I maj - pierwszy miesiąc, w którym podjęłam nowe starania. Dodam, że bez wsparcia mojego gina, bo on kazał jeszcze odczekać przynajmniej 2 miesiące, a poza tym znowu chce mnie stymulować. Ale ja...
  • Mam 28 lat , od ponad roku jestem w szczesliwym zwiazku.... kurcze niewiem jak pisac...jakies dwa tygodnie moj partner zapytal mnie sie jak to jest ze od roku jestemy razem ja niestosuje antykoncepcji a jakos nie zachodze w ciaze....powiedzialam mu ze jestem chora, podejrzewam u sobie ze mam clamydie moj exchlopak mnie o tym poinformowal...dalej hormony....od prawie roku zaczelam przybierac na wadze prawie 20 kg.. obecnie postanowilam wziac sie za siebie , za leczenie cho...
  • Witam!Strach przeszywa mnie na mysl o In-vitro a to jedyna szansa w moim przypadku z mezem zeby miec upragnionego dzidziusia.U mnie jest wszystko w porzadku tylko u mojego meza niestety wyniki mizerne jesli chodzi o plemniki.Bylismy juz w Klinice i znow przelozylam termin zaplodnienia mimo ze pragne miec dziecko i ciagle o tym mysle!Problem u mnie polega na tym,ze panicznie boje sie tej stymulacji hormonalnej i pozniej calej tej reszty o ktorej juz nie wspomne!Moze to glupio zabrzmi ale...
  • Dziewczyny czytam już wasze posty bardzo długo... i dzisiaj zdecydowałam się napisać. Zrobiłam już pierwszy krok - odstawiłam tabletki i powoli myślimy o dzidzi... zaczniemy wiosną poważne starania. Ale im więcej o tym myślę i im bardziej staje się to realne tym bardziej dostaję paranoi na punkcie zdrowia maleństwa. Przeraża mnie to że może się nie pojawić od razu, że może być..w jakikolwiek sposób upośledzone. Doszło już do tego że zaczynam bać się zajść w ciążę ! Pożno dostałam ...
  • Moje drogie,jak wiecie od kilku lat staramy się z mężem o mała kruszynkę i jak wiecie mam już dziecko,syna z poprzedniego związku. Teraz mam nowe życie,bardzo udane i szczęśliwe,na początku nie zdawałam sobie sprawy z tego, że mogą u nas wystąpic jakieś problemy z poczęciem. Żałuje, że zbyt późno się ocknęłam i zabrałam za leczenie. Trudno. Teraz czeka mnie, nas bo jak by nie było mój mąż też będzie w tym uczestniczył ( zresztą to on jest moją podporą w skrajnych przypadkach załamania i...
  • Kochane Dziewczyny. Na początek chciałam Wam podziękować za to, że jesteście i macie w sobie tyle krzepiącego ciepła. A teraz moja historia... Jestem w trzecim tygodniu ciąży (liczę od zapłodnienia), po cyklu stymulowanym Clo +pregnyl. Wiem o tym, bo w ostatnia sobote robilam test, który wyszedł pozytywny. (hurra!)Moja radosc trwala krotko, bo w niedziele - termin spodziewanej miesiaczki - dostalam plamienia. W poniedzialek bylam u lekarza i standardowo wypisal mi duphaston i nosp...
  • Witam, robiłam wczoraj test..32 dc bladziuteńka druga krecha..beta z krwi 156. tylko sie cieszyć..ale ja tak strasznie sie boje ze znowu będzie pozamaciczna albo sie nie rozwinie:( Poleciałam na usg,zeby zobaczyc jak jestem na tę ciążę od środka przygotowana..endo 16,5 mm i wielka torbiel na prawym jajniku...Teraz mam czekac dwa tyg na następne usg...oszaleję jak nic. Buuuuuu:(
  • Jezu Nastał ten dzień. O 10 hycosy. Jestem tak zdenerwowana, że aż mi niedobrze. W ogóle wszystko mnie zaczęło boleć:-) Ale dam radę. Chyba. Mam zamiar wrócić do pracy tak w ogóle. A najbardziej chciałabym, żeby było już po. Ale ten czas się dłuży!
  • Dziewczyny w piatek o 13 mam hsg na Żelaznej w Sw. Zofii. Od dzisiaj poszlam na zwolnienie bo w pracy o niczym innym nie moge myslec a pracuje - o ironio!- z malymi dziecmi. Nie moge spac ani jesc. Boje sie strasznie!!!! Samego badania ale jeszcze bardziej wyniku! Co ja zrobie jak sa niedrozne....!!!!!!!! Nie moge sobie tego wyobrazic! Nie stac nas na kilka prob invitro! Boze, co ja zrobie? Jak sobie radzilyscie? Tez sie tak balyscie? Moze tylko ja jestem taka fatalistka i histery...
  • Jutro ide do szpitala strasznie sie boje. Duzo czytałam o laparoskopi na forum i wogóle mam nadzieje ze wszystko będzie ok. Powiedzcie czy lekaz moze sam zdecydowac w trakcie zabiegu np o usunieciu jajnika lub jajowodów ??? pozdrawiam hogata:(
  • na tym forum w obawie że któraś wyśmieje....niedługo nic nie będziemy się pytać....to smutne
  • czesc dziewczyny, pisze pierwszy raz, choc od jakiegos czasu regularnie "podczytuje "sobie to forum. moja jedyna nadzieja na zajscie w ciaze okazalo sie in vitro. biore juz estradiol, acard, encorton i wlasnie mam zaczac "szpikowac sie" gonalem i clexane. poczytalam ulotki i strasznie sie boje! bralam juz wczesniej dipherelline i jakos bylo ale te zastrzyki w brzuch przerazaja mnie! napiszcie prosze jak sobie radzicie z tym wszytkim. i czy ktos jeszcze bedzie mial in vitro jeszcz...
  • Wczoraj postanowilam oznajmic mojej rodzinie o decyzji jaka podjelismy wspólnie z M. tj. adopcji. W czwartek jedziemy na spotkanie do Krosna i od listopada zaczynamy kurs. Bałam sie strasznie, bo ludzie sa róznie, tak jak rózne sa ich reakcje. Mile sie zaskoczyłam, wszyscy uszanowali nasza decyzje. Teraz mam wsparcie takze i rodziny:-)))))
  • Ja mam taka jakas dziwna, zupelnie niewyjasniona obawe przed poddaniem sie zupelnemu uspieniu... Nie wiem kompletnie, z czego to wynika, ale to jakas taka moja mala fobia. Ten aspekt procedury in vitro jakos tak przeraza mnie najbardziej.. Czy nie slyszalyscie moze, czy w Invimedzie mozliwe jest jakies inne znieczulenie, miejscowe - takie, zebym mogla byc przytomna?
  • jestem tu pierwszy raz. nie czytalam waszych wiadomosci.boje sie. moze sie boje, moze nie powinnam tu byc, bo tak naprawde powinnam byc na badaniach. jestesmy malzenstwem prawie siedem lat i nic. unikam lekarzy, unikam badan. boje sie. mam 33 lata. boje sie cos uslyszec boje sie wszystkiego. boje sie wiedziec ze nie moge miec dzieci. jak zacząć? jak mam wyjść ze strachu?
  • jestem po poronienu ktore skonczylo sie lyzeczkowniem w 6 tygodniu. Cieszylam sie ze dostalam wreszcie po 6 tygodniach @, ale dzisiaj(2 dc) jestem po prostu przerazona tym co sie ze mnie wydostalo. jest to tak jakby splaszczony pecherz o srednicy 5 cm! czy ktos wie co to moze byc?
  • Witam, Po kilku latach starań udało się i jesteśmy w ciąży, z moich obliczeń wynika, że to dopiero trzeci tydzień, niestety martwią mnie upławy/plamienia, które pojawiły się parę dni temu, odczuwam również lekki ból w dole brzucha, moja lekarka-jedyna do której mam zaufanie jest teraz na urlopie, wraca dopiero za tydzień, nie wiem jak wytrzymam, bardzo się martwię czy wszystko jest w porządku, proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się