Forum Religia Religia
ZMIEŃ
      szanowany

szanowany

(9 wyników)
    • Pocieszająca sonda. Jeszcze rok, może dwa, a Watykan będzie takim drugim Dysneylandem w Europie, który będzie musiał utrzymać się jedynie ze sprzedaży biletów. www.dziennik.pl/swiat/article274621/Sondaz_Dalajlama_lepszy_od_papieza.html
    • Uważam ,że w obecnych latach księża mają wyjątkową rolę do spełnienia.Niepodległość już mamy,księża odegrali w tej walce olbrzymia rolę pozytywną.Otóz teraz nie mamy problemu wolności , tylko pojawił się inny: laicyzacja i tłumaczeni wiary na swój sposób, tzn.tak jak nam wygodnie.Nie liczymy się zupełnie z przestrzeganiem przykazań bożych, idziemy na łatwiznę.
    • Szanujmy naszych księży bo tylko oni są prawdziwą ostoją polskości i tylko dziękin nim Polska dzisiaj może być Polską Osobiśce doświadczyłem batrdzo dużo dobrego ze strony księży i bardzo mnie to boli gdy czytam że księża to pedofile
    • Znany rekolekcjonista i dzialacz spoleczny - Ksiadz Natanek ostrzega przed druzgoconcym wplywem New Age na mlodych ludzi ktorzy odwracaja sie od Ojca ktorym jest Kosciol Swiety www.youtube.com/watch?v=AJIQpP4fJVk
    • Klękacie, pełzacie, bijecie się w piersi, wyznajecie urojone winy, oddajecie niekończące sie hołdy, przyrównujecie się do pyłu i co? On Was zwyczajnie olewa. Jak nie wierzycie, a nie wierzycie, to poczytajcie sobie czasem Biblię. Tam jest wyraźnie, że jedyną osobą, którą Bóg traktuje z respektem, to Szatan. Zawsze jest do jego dyspozycji, wysłuchuje go z uwagą, a jego sugestie wciela w życie. A Wy? Jesteście dla Waszego Wszechmogącego nikim, najwyżej kartą przetargową w jego nie...
    • Z dzisiejszej jutrzni: "Wj 23, 20-21 Oto Ja posyłam anioła przed tobą, aby cię strzegł w czasie twojej drogi i doprowadził cię do miejsca, które ci wyznaczyłem. Szanuj go i bądź uważny na jego słowa." Szanujecie swojego Anioła Stróża? Jesteście uważni na jego słowa? . . . . . powyższe zostało znalezione na pewnym forum. Czy ktoś mi wyjaśni co to znaczy? Jak można (nie)szanować swojego anioła stróża? I zwróćcie uwagę na ten pompatyczny język: "czy jesteście uważni na jego s...
    • zawsze byłam przeciwna ślubom kościelnym u osob, które w boga nie wierza lub wierzą wybiórczo, czyli ślub jak najbardziej, biała suknia, ale antykoncepcja akceptowana, ba stosowana, seks przedmałżenski (w dodatku nie spowiadanie się z niego przed ślubem). Naprawde nóż mi się w kieszeni otwiera jak słysze od znajomej, która ostatni raz w kosciele była conajmniej 10 lat temu, że oczywiscie, ona będzie mieć ślub koscielny, ta obłuda, aż odechciewa się rozmawiać z taka osobą. Sama jestem ...
    • Mam wrażenie, ze to jedna wielka sciema. To że papież Polak zrobił pancernego kardynała szefem Kongregacji Nauki Wiary wcale nie musi oznaczać, że darzył go jakąś szczegolną sympatią. JPII był człowiekiem wystarczająco dużego formatu by odróżnić osobiste sympatie od polituyki, to go np. odróżniało od dzisiejszych polityków polskich (np. zachowanie prezydenta ws. byłego ministra Krawczyka). Natomiast patrząc na obu papieży można dojść do wniosku, że musieli się darzyć co najwyż...
    • ...rozpowszechniony wynalazek judeochrześcijański, będący jedną z najstarszych form ucisku społecznego,gospodarczego i politycznego. a tu troszkę o etymologii: www.tezeusz.pl/cms/tz/index.php?id=1986 każdy zinterpretuje jak zechce;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się